Just so Kalahari Cheeta Club "Kajsa"




Dummies

Idag kom Dummiesarna så efter skolan åkte jag och hämtade ut dem. Så himla snygga! Älskar både formen och färgerna, blev sugen på att beställa massa fler bara för att de var så snygga, haha! Hur som helst så var de ju tvungna att testas.

Jag spände fast den ljusblåa dummien i byxorna och gick först en liten promenad och sedan vidare till fotbollsplanen. Kastade iväg dummyn och skickade pelle. Han sprang fint och hämtade den men sedan var det nog enblandning av lite för dålig allmänlydnad och för mycket spring i benen för Pelle sprang flera varv runt planen ch mig med dummyn i munnen. Den var ju jätterolig ju! Åh, så sur jag blev, som tur var lekte och bet
han inte med den utan sprang bara runt med den och reatade mig.  



Till slut kom han in till mig och då satte jag fast kopplet i det lilla snöret och kastade iväg och bad pelle hämta den. Det gjorde han och lämnade till mig och efter några sådana upprepningar kunde jag kasta iväg den och han kom och lämnade den snyggt i min hand. Kul att se att han lärde om såpass snabbt!

Vi varvade lydnad och apportering så han inte skulle tröttna och på lydnaden fokuserade vi mest på linförigheten, det syns helt klart framsteg! Mer glädje och fokus gillar vi! Vi körde några inkallningar och testade både ettans, tvåans, treans och elitens inkallningar, haha! Inkallning är nog Pelles favoritmoment!

Mellan lydnaden körde jag två pass med apportering och kastade ca 3-5 gånger. Än så länge så ser han ju vart jag kastar men om jag har förstått det rätt ska han senare leta efter dummiesarna.. osäker på detta dock. Han var klockren alla gånger, sprang ut, hämtade den, sprang tillbaka, lämnade dem direkt till mig. Duktiga hund!

Nytrimmad Pelle



Igår klippte vi Pelle, startade klockan 10 och var klara ungefär kl 4, haha! Han fick väldigt mycket mindre päls. Vi rakade bort hela magen, sidorna och benen med skär 4. Vi sparade en rand päls över ryggen, bilden ger ingen rättvisa för det blev faktiskt rätt snyggt i verkligheten ;) Han fick också lite bollar på benen och ett mycket, mycket snyggare ansikte. Det blev en riktig hätta så nu ser man ögonen utan att behöva sätta upp i tofsar, vi delade också av vid öronen så nu har han en fin och vaken uppsyn.

Vad tycker ni? var inte fööör elaka ;)



Jag var lite orolig att han skulle se väldigt smal ut, men i slutändan tyckte jag att han blev väldigt snygg faktiskt. Det syns att hans kropp har mognat sen förra året.

Det blev MYCKET päls, funderar på att göra tråd av det, är det någon som vet hur man gör? ;)



Man blir trött av att trimma/s...


pulkadrag och fikamys

haha, maja!

Det här skulle komma upp i igår egentligen, men nu kommer det iallafall!
Vi kom iväg på pulkaåkning ändå till slut! Jag, Tilda, Pelle, Maja och Rufus, som Tilda passade. Från början så hade jag tänkt att vi skulle dra barnen eller deras pulkor uppför backen, men det var så mycket folk och vi är såpass oerfarna så vi struntade i det och tränade för oss själva bredvid backen. Dock fick vi den sämsta pulkan och då fick det gå som det gick, första gången drog Pelle och Maja tillsammans och vi fick hjälp av en god vän som erbjöd sig att sitta i pulkan, som är avsedd för en treåring...



Pelle tycker det är lite obehagligt när det blir massa tyngd bakom honom och han ska dra, men det brukar förssvinna efter ett tag. Hundarna drog bra i cirka 10 meter innan snöret till pulkan gick av, haha! Sen körde vi lite med hundarna var för sig men tröttnade ganska snabbt eftersom pulkan inte var på vår sida, vi får testa snart igen med en bättre en :)



Sedan tränade vi lite lydnad med hundarna. Jag gick iväg för att hämta en sak och när jag kom tillbaka och var ca 30 meter från hundarna så testade jag att göra en fjärrdirigering på Pelle. Han blir väldigt fokuserad på matte när hon försvinner. Jag testade bådfe sitt, ligg och stå och han förvånade mig för allting funkade faktiskt riktigt bra. Tilda hakade på och kunde belöna honom när han gjorde rätt. Roligt!

En annan rolig sak var att jag tränade lite linförighet. Trots att det var hundar både bakom och framför klarade han av att köra en ganska lång linförighet utan att tröttna. Två smulor i en smäll! Wihoo!

Jag påbörjade apporteringsträningen lite lätt och skickade ut honom efter en kamptrasa vi inte använt förut, han nappade direkt! Vi körde lite "hakan i marken" träning medan Tilda tränade Maja och det gick också bra. Pelle var helt enkelt underbar! :)



Dagen avslutades med en god fika medan hundarna vilade i bilen.


Nu är det klippt

Nu är det klippt för Pelle! Nu beger vi oss ner mot källaren och påbörjar projekt mindre päls! Före och efterbilder utlovas senare.


Höfter?


Nu äntligen har vi röntgat höfterna och armbågarna på Maja!
Efter om och men så är det äntligen gjort, nu är det bara att vänta på SKK svar och syn på saken. Men som tur så är hon frisk och har tip top höfter och armbågar enligt Mats Linberg på Husdjurshälsan.
Allt gick bra och hon vaknade och sommnade utan problem :)

Lite groggi var hon allt , men det var snabbt borta och mycket snart var hon Lilla livliga stökig Maja igen!

Aa nästan i allafall ;)

Tråkmatte

Jag har, under de senaste dagarna varit väldigt förkylda. Igår orkade jag inte med någonting, Pelle fick göra vad han skulle på tomten och jag har mest sovit i soffan. Man blir så uttråkad när man är så sjuk att man inte kan göra någonting och knappt röra sig.

Idag tänkte vi dock rycka upp oss och ta med hundarna när min familj och några vänner ska ut och åka pulkor. Barnen åker pulka ner och hundarna kan dra upp dem :) Jag ska försöka rycka upp mig till dess, hade varit kul för hundarna att få lite aktivering.


Ny aktivitet!

Pelle har alltid gillat att bära saker. Han bär alltid in tidningen på mornarna och lämnar den till mamma eller pappa som sitter och äter frukost. När familjemedlemmar kommer hem brukar han vara snabb på att hitta olika saker han kan bära, allt från skor till mössor och halsdukar. Han biter ite sönder dem utan bär dem väldigt försiktigt och springer runt och visar vad han har. Eftersom han inte skadar sakerna och för att han blir så himla glad av det har jag accepterat det beteendet. Den här filmen gjordes för knappt ett år sedan, så redan då gillade han det. Nu har han dock bättrat på sin teknik ytterligare.





Sen så kom jag att tänka på pudelns ursprungsuppgift. De avlades från början fram som apporterande vattenhundar i Frankrike. I USA annordnas jaktprov för pudlar. Jag vet väldigt få pudlar som apporterar här i Sverige. De finns säkert men väldigt få skulle jag tro. Varför låter man inte pudlar jobba med det dem ursprungligen är till för? Det gör man ju med de flesta hundar såsom vallhundar, retrievers och draghundar. Men inte pudlar för där verkar det som om skönhet går före det mesta. Synd tycker jag. En aning överdrivet men mycket sanning.

Om ni inte har förstått vad jag pratar om än så kommer jag och Pelle börja träna jaktapportering. Igår satt jag vid datorn och beställde hem 3 stycken dummies från Paw of sweden, ån så länge vet jag inte jättemycket men jag har fått hjälp av både  Tina och Linnea så detta ska nog gå bra tror jag. Det ska bli väldigt roligt och spännade i vilket fall! Jag tror att Pelle kommer gilla det.


Positiv träning

De senaste dagarn har vi haft väldigt bra träningssessions. På promenaderna går vi föri ett antal öppna områden och det finns en äng där vi var mycket när pelle var mindre. I Tisdags gick vi dit igen och hittade lämpligt nog en fotboll som var helt underbar rolig enligt pelle! Vi tränade mycket med avståndbelöningen och han hade faktiskt ett riktigt fint och relativt långt frit följ. Vi testade också lite platsliggning och det gick faktiskt också bra, jag stod ungefär 50 meter bort, bollen var dubbelt så långt bort, och så räknade jag långsamt till hundra. Han klarade det! Då hade jag däremot inte något krav på var hakan befann sig men det fotsätter vi träna på. Vi körde också någon inkallning, läggande och ställande under gång och de tre momenten sitter som en smäck.



Men vi måste verkligen bli bättre på linförighet/fritt följ! Hittills har målet varit att klara ettan men det spelar ju egentligen ingen roll om Pelle tycker att linförigheten är tråkig och platsliggningen jobbig. Eftersom de två momenten är med i alla klasser både i lydnaden och brukset så måste det vara vår huvudprioritering nu. Vi vill ju börja tävla igen!



Hur som helst så tyckte pelle det var superkul på ängen och vi var där länge både i tisdags och i onsdags. Bollen är inte lika fin som den var innan pelle satte tänderna i den men den är väl glad att nån tycker om den, hehe!  När man går förbi där nu blir han så glad och uppspelt att han inte kan stå stilla, fötterna hoppar runt om varandra och det är helt omöjligt att inte gå in och träna lite, men det är bra för både mig och Pelle!

Tävling!





Den här gången kan du vinna en valfri hundleksak från CSiGORAS HUNDbutik!
Och dessutom få extra bonus att handla för!

Det du behöver göra är att registrera dig som kund i CSiGORAs hundbutik och kryssa för nyhetsbrev! Du behöver inte handla något! Gå till: www.csigora.com. Finns du redan registrerad så är det en jättebra början, då är det bara att gå vidare till nästa steg!

  1. Du ska sen gå in i hundbutiken på nätet och titta runt bland leksakerna. Klicka "gilla" på den eller de leksaker som du vill vinna. Du kan klicka på hur många du vill så ökar dina chanser att vinna!
  2. En slumpvis utvald leksak kommer utlottas och ALLA som gillat den leksaken på FB kommer vara vinnare! Det kan därför bli hur många vinnare som helst! Sprid därför tävlingen till alla dina vänner!
  3. Efter att du har gillat så vill jag att du kommer tillbaka hit till CSiGORAs blogg och skriver i kommentarsfältet vilken eller vilka hundleksaker som du vill vinna och därför har gillat! Skriv också din e-post så att jag kan nå dig om just du vinner! Om du vill vara anonym så kan du skicka din e-post till [email protected]
Som bonus till alla som registrerat sig för nyhetsbrev, samt deltar i tävlingen, kommer 25 poäng inregistreras i kundregistret, poäng som kan omvandlas till pengar att handla för vid framtida köp! Läs mer om hur vårt poängsystem fungerar här: Poängjakten. Tävlingen pågår till den 5 februari!

Hundbur till salu

Om det är någon av våra läsare som befinner sig runt Gbg och är i behov av en hundbur så säljer jag min gamla, nästan oanvända hundbur. Pelle är för stor för den så den har mest hållit till nere i källaren, men nu är den till salu!

http://www.blocket.se/goteborg/Dogman_hundbur_av_stal_38290288.htm?ca=15&w=1


Pelle ska friseras!

Efter mycket om och men och trots support och hjälp från alla möjliga håll så har jag nu bestämt mig för att inte satsa på utställning för Pelle, inte nu i dagsläget iallafall. Det fungerade inte att föna honom med vanlig fön och om jag skulle köpa en ny skulle det kosta minst 2000 spänn. På det hade jag varit tvungen att lämna in honom för klippning ett antal gånger, och även om det var ett bra pris så blir det mycket på längden.


Jag har tänkt igenom detta både en och två gånger och har kommit fram till att jag idag varken har de pengar eller den tid och prioritering som krävs för att hålla en storpudel i utställningsfrisyr. Jag blir så trött på pälsen när det dag efter dag kommer upp nya tovor, hur nogrant man än har borstat dagen innan. Om man rakar ner honom kräver han i stort sett ingen pälsvård och vi kan fokusera på roligare saker istället utan att bry sig om han blir blöt ellr smutsar ner sig.

Sen är bara frågan hur jag ska klippa honom nu, är inte riktigt sugen på att raka ner hela honom eftersom det känns som en riktig sommarfrisyr, den får han ha om några månader. Förslag mottages gärna. Jag vill nog ha kvar pälsen på hans huvud och öron, gärna på svansen också. Kanske han får någon form av lammklippning? Jag har också fått ett förslag om att han ska ha en tuppkam, haha! Tycker ni han ska ha bollar på benen, typ benvärmare nu när det fortfarande är ganska kallt? alla ideermottages tacksamt! Pudelpäls är ju lite roligt, man kan göra vad man vill av den! ;)


Det här är inte Pelle, men en riktigt fin, nerklippt storpudel!


Nåt sånt här?

En till fråga! Tror ni han kommer frysa om man tar bort mycket av pälsen nu med tanke på att det ändå är snö ute. Eftersom han är van vid så mycket päls? eller måste jag vänta tills det typ blir plusgrader? Det hade avrit såå skönt att bli av med pälsvården typ nu.

Ebba

Utbildningar/övriga aktiviteter:
  • Ledarskapsutbildning, skövde, 2011
  • 6e placering på årets lydnadsungdom år 2011
  • Instruktör för Valp och Grundkurs, GHU, våren 2012
  • Funktionär vid uppvisningar på MyDog och Horse Show, 2012
  • Utbildning fördjupad inlärning, Tobias Gustavsson på Hundens Hus, hösten 2012
  • Föreläsning, Hundproblem - stora och små, Maria Edelton, hösten 2012
  • Uttagna till GMBK´s talangtrupp (lydnad), hösten 2012
  • Lydnadsuppvisningar på MyDog 2013
  • Instruktör för introduktion tävlingslydnad, GMBK, våren 2013

 
 

 

duktig pelle

Vi hade städdag i söndags och belönades oss själva efteråt med nybakat bröd och klasskaka. Efter fikat gick var och en in till sig och jag började sortera mina bilder, när jag kom ut igen en stund senare såg det ut såhär.



Pelle ligger och sover under ett bord som kanske är 50 cm högt där det står uppdukat med både nybakat och varmt bröd, smör, ost och en kladdakaka. Inte en enda tendens till att vilja sno godheterna trots att han gärna hade ätit om man hade bjudit honom. När jag skriver det här kommer jag även att tänka på en bild jag tog för någon månad sen, vi hade ätit pizza och lämnat den kvarvarande biten i kartongen på golvet. Pelle låg och sov bredvid, haha! Han var uppe och snodde mat någon gång när han var valp, men annars har han aldrig haft något intresse för det. Inte ens när han är ensam försöker han, det är skönt att kunna ha mat framme och kunna lita på att den inte försvinner, härliga hund!


RLND N LP1 Pompano Texas Roadrunner "Pelle"

Pelle är en storpudel som är 7 år gammal. Han är världens bästa kompis. Vill alltid vara med och är så lätt att ha att göra med. Han stormtrivs på lydnadsplan, framförallt när han får gå låånga fria följ och sen kampa. Han älskar att få springa lös i skogen och att ligga i knät och bara vara. Vi har gjort mycket tillsammans, just nu ligger fokus på lydnad, rally och att bara ha himla roligt tillsammans. Något vi är rätt bra på! <3

 

 

Fullständigt namn:   Pompano Texas Roadrunner

Kallas:                        Pelle

Ras:                            Storpudel

Född:                           2010-04-10

Kön:                             Hane

Storlek:                       66 cm i mankhöjd

Vikt:                             25 kg

Färg:                           Silver

HD:                             AA

Uppfödare:                Lena Tellberg Pompano kennel

 

Mentalbeskriven med 1a på skott, Hela MH´t kan ni se här!

 

 
 

 

Kurser:

  • Valpkurs, hundens hus 2010
  • Fortsättning vardagslydnad, Nya varvets hundskola 2010
  • Viltspårkurs, GHU för Emma Nicklasson 2011
  • Tävlingslydnad klass 1, GHU för Tina Perdell och Sarah Carlsson vår 2011
  • Agilitykurs nybörjare, GHU för Linn Magnusson höst 2011
  • Tävlingslydnad klass 2, GMBK för Lennart Eliasson och Annelie Lanngren vår 2012
  • Tävlingslydnadshelg klass 1 och 2, GMBK för Ulrika Ekstedt och  Åsa Elgqvist Lundgren vår 2012
  • Försvarsmaktens hundtjänsteläger (prova på) på Marma, 2012
  • Tävlingslydnad klass 2 och 3, GMBK för Lennart Eliasson och Annelie Lanngren höst 2012
  • Tävlingslydnadshelg klass 3, GMBK för Ulrika Ekstedt och  Åsa Elgqvist Lundgren höst 2012
  • Specialsök, GMBK för Malin Hedeberg och Annica Johansson, vår 2016'
  • Nya lydnadsklass 2, GMBK för Jessica Karlsson Beunis och Åsa Elgqvist Lundgren, vår 2017

 

 
 

Tävlingar och meriter

Lydnad

Klass 1

  • GMBK, 2011-06-24, 136p (3e pris)
  • Bollebygd BK, 2011-08-19, 146,5p (2a pris)
  • Göteborgsavdelningen, 2011-08-20, 122p (3e pris)
  • GMBK, 2011-09-23, 185,5p (1a pris)
  • Angered BK, 2011-09-25, 170,5p (1a pris)
  • GMBK, 2011-11-11, 141,5p (2a pris)
  • Bollebygd BK, 2011-11-12, 150p (2a pris)  
  • Alingsås BK, 2011-12-11, 158p (2a pris)
  • Vårgårda Schäferhundklubb, 2012-04-09, 182p (1a pris och LP1)

Klass 2

  • GMBK, 2012-06-06, 116p (3e pris)
  • GMBK, 2012-09-14, 176,5p (1a pris)
  • GMBK, 2012-11-09, 138,5p (3e pris)
  • Ale Bk, 2012-11-17, 150,5p (2a pris)
  • Kungsbacka Bk, 2012-12-26, 152p (2a pris)

Klass 3

  • Värmlands kennelklubb, Ransäter, 2013-07-27, 261,5p (1a pris och förstaplacering)

Klass Elit

  • Värmlands kennelklubb, Ransäter, 2013-07-28, 172p (0a pris)
 
Nya klass 2
  • Tjörn Bk, 2017-05-06, 159,5p (0-pris)

 

 

Bruks

appell spår: 

GMBK, Klubbmästerskap, 2011-11-20

Orust BK, 2012-0505, 94p, ej godkänd läs här

 

Rallylydnad

Nybörjarklass:

Marks BK, MyDog 2012-01-08

GMBK, 2016-04-29, 90p

GMBK, 2016-06-19, 85p

GMBK, 2016-06-19, 99p (RLND N) 

Fortsättningsklass:

Angered BK, 2016-09-05, 100p 

Angered BK, 2016-09-17, 77p

Lerum BK, 2017-05-10, 92p (RLND F)

 

Utställning

Inoff. 2011-09-18, Partille BK, HP och BIR.

 

 
 

 

Mål 2017

  • Starta lydnad klass 2
  • Starta i nosework-tävling
  • RLND F
  • Starta i rally avancerad
 

ombyggnad på bloggen

Vi har fixat till några flikar som ni ser, tanken är att vi ska skriva lite mer basic fakta om våra hundar samt tävlingsresultat med mera. Den närmaste tiden kommer det därför komma upp sådana inlägg här på bloggen som vi sedan ska länka dit. Så ni vet vad som är på gång :)

Mys stund

Efter en dag av full fart och nya äventyr så är man allt lite trött , Eller?! ;) Maja deckade i sängen med Kattten Morpheus, tur att han inte är på dåligt humör! Jag tyckte att dom var så söta så jag tog ett kort, och det måste ni hålla med om att dom är!


Vi blev utmanade av Fluffmonster!

1) VAD GJORDE DU I HUNDVÄG FÖR FEM ÅR SEDAN?
E: För fem år sedan var jag 11 år gammal, jag hade ett brinnande hundintresse men ingen egen hund. Jag spenderade istället tid med min mormor och morfars hund Tippo. Lyckan var fullständig när jag fick möjligheten att komma ut på hundutställningar.
T: tanken om att skaffa en till hund dök upp och det var mycket prat om passande raser m.m. Innan dess passade jag och tränade med kompisars hundar. 

2 ) VAD GJORDE DU I HUNDVÄG FÖR ETT ÅR SEDAN?
E: Pelle var knappt ett år, vi tränade en hel del tillsammans och vi höll fortfarande på att lära känna varandra.
T: Tränade och planerade, var mycket på olika utställningar, tränade mycket trix och också lite lydnad och bruks

3) FEM SNACKS ERA HUNDAR GILLAR
E: Pelle gillar i stort sett allt som inte är hans vanliga mat... ost, köttbulle, foderkulor, torkad blodpudding, räkost
T: healthy treats, levergodis, korv, köttbullar, torkad blodpudding


4) FEM HUNDRASER NI KAN DET MESTA OM:
E: kan ganska mycke tom många hundraser, svårt att säga 5 specifika raser
T: bland annat borzoi, skotsk hjorthund och australien shepherd

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA I HUNDVÄG OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
E: Anmäla oss till massa, massa kurser, köpa en hundfön, trimbord samt övriga trimredskap, anmäla oss till massa tävlingar, köpa massa onödiga prylar som är underbara att ha, det hade också varit väldigt häftig att tågluffa runt sverige med hundarna någon sommar!
T: köpa en nomesele, köpt medicin till nevil, åkt runt mer på olika tävlingar, flyttat ut till landet och massa mer! 


6) FEM DÅLIGA VANOR I HUNDVÄG?
E:Jag har förmågan att ibland vara otroligt lat, att vi inte riktigt får till det på tävlingar, att det inte är närmare till klubben, att jag inte har körkort och att Pelle har lätt för att gå upp i varv och bli stressad.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA I HUNDVÄG:
E: Vara ute och träna lydnad med en taggad Pelle, långa spårdagar i skogen, mys framför brasa/tv med en gosig hund bredvid sig, tävla, åka på hundutflykter lite varstans
T: Gå långa skogspromenader, träna alla möjliga saker!

8)FEM HUNDSAKER SAKER DU ALDRIG SKULLE KUNNA KLARA ER UTAN?
E: haha, åh roligt! kardan, hundgodis, kopplet (bästa belöningen vid spontanträningar!), pelles tofsar och hundvännerna

9) HUNDARNAS FEM FAVORITLEKSAKER:
E: hmm, kopplet, tennisboll, fotboll, kamptrasa och pinne
T: Dragleksak, boll på snöre, tennisboll occh ett pipande lamm

10) FEM BLOGGAR JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:

Lagotton Teddie
Livet med dobermann
Dobermann i vått och torrt
Jenny och kex
Tassarna


Hundlek vid tippen

I förmiddags åkte vi ner till tippen (liknande gärdet i Stockholm) för en promenad, det var Pelle, Maja, Kajsa, Warum och Boris som fick hänga med. 3 Borzoier, 5 hundar totalt. Vi märkte snabbt att hundarna hade väldigt mycket spring i benen och vi kopplade loss dem så de fick springa lösa, mycket uppskattat! Ganska snabbt fick vi sällskap av en bollglad schäfer och några andra hundar hängde i vår grupp lite av och till under promenaden. Hundarna lekte fint tillsammans och hade nog väldigt roligt!



Skojar du Eller ?!?  ( Majas Min alls ;) )

Stackars Warum fick inte springa lös, han har skurit sig i bakbenet och bär både gips och stödsko. Olyckan hände några dagar innan jul, han var ute och sprang på kvällspromenaden och kom åt något vasst så han skar av hela senan i vänster bakben. Han kommer att behöva ha kvar gipset i någon/några månader till. Det är extra problematiskt att det drabbae just honom eftersom han är en stor vinthund, vinhundar har ganska tunn hud och är överlag ganska beniga. Därför bildas det lätt skavsår om man gipsar dem. Vi får hålla tummarna att skadan läker som det ska och han snart kan vara med och springa med de andra hundarna.



Jag blev positivt överasskad av Pelles beteende idag, när vi mötte nya hundar kunde jag kalla in honom även om han redan hade satt full fart mot dem. Det kändes skönt att se att han vände sig till mig trots att det fanns nya, spännande hundar inte alls långt borta.





Snööö!

Idag kom äntligen snön! Det började imorse och vi gick gensast ut i skogen och sprang av oss inför den kommande pälsvården. Pelle tyckte det var väldigt skojigt med snön även fast det inte var särskilt mycket där på förmiddagen. Efter att vi var klara med både borstning, badning, föning och trimmning (kommer antagligen skriva om det i ett annat inlägg) så gick vi ut igen. Det snöade fortfarande och låg säkert 10 cm djup snö på marken, härligt! Pelle sprang omkring och busade och vi lekte både snökrig och jage. Man kan tycka att det är dumt att gå ut med en nybadad och nyfönad storpudel och leka i snön, men om jag inte kan göra det med pelle kan jag inte ha honom i lång päls.
 


Vi drog också en liten bit, jag hade tänkt att vi skulle dra en släde men jag hittade ingen. Istället tog jag en ryggsäck och packade ner massa handdukar och några gympaskor i den. Det blev en ganska bra tyngd och form och den knde glida ganska bra på snön. Pelle hade sin släde med ett koppel till ryggsäcken, jag hade honom i ett koppel så jag kunde styra honom. Vi drog ner för gatan, sedan släppte jag honom lös så han fick springa tillbaka själv. Så höll vi på och han fick dra tre gånger. Första gången tyckte han nog det var lite obehagligt med en stor tyngd bakom sig men med hjälp av lite support och köttbullar klarade han det superfint sen.

 


På grund av all snö så var i stort sett alla våra grannar ute och skottade. Vi har väldigt tevliga grannar som inte har något problem med pelle, han kunde därfår få springa omkring lite hur han ville på vår gata, han hälsar gärna på grannarna men håller sig till mig och resten av familjen.



Hur som helst var det jättekul att det kom lite snö hit ändå och jag hoppas att den vill ligga kvar en liten stund iallafall! :)

Lydnadsprojekt

Vi är nu med i ett lydnadsprojekt som anordnas av Jenny och Kex. Det är ett projekt mellan ett antal bloggare och det går ut på att man ska filma när man tränar, på sin egen nivå i den klass man tränar i, och sedan lägger upp klippet på sin blogg. Sedan läser man varandras bloggar och ger synpunkter, tips och kommentarer om hur träningen ser ut. Gå in och läs mer och var med på Jennys och Kex fina blogg!



Detta ska bli ett roligt projekt, min ambition är att varje gång ha en video att lägga upp och att motivationen därmed hålls på topp. Det ska också bli roligt att lära känna andra hundbloggare med samma intressen och träningsområde som vi . Antagligen kommer den första videon upp första helgen i februari.

Värme och sol. Nu Tack!

Just nu längtar jag bara tills våren och sommaren kommer med lite sol och värme. När man kan gå ut utan att hänga på sig flera lager av tunga vinterkläder och mössor, vantar och halsdukar som bara är i vägen. När man kan gå ut på promenader genom att bara gå ut genom dörren, när man kan släppa ut pelle på tomten och sitta på trappan och värma sig i solen, när det är skönt att vara ute och man kan vandra omkring i flera timmar,  när man kan sätta sig på en bänk utomhus och plugga istället för att sitta hemma i mörktret med datorn i knät flera timmar i sträck.

Och om det envisas med att vara såhär kallt kan det väl åtminstone få komma lite snö så att vi kan få dra lite denna vintern iallafall...

image descriptionimage description

fluffpelle

Pelle har nu fått riktigt mycket päls. Jag har inte riktigt vetat om jag ska satsa på den och ställa ut honom nån gång eller om jag bara ska klippa av det när det blir lite varmare utomhus. Jag skulle tycka att det var väldigt roligt om jag kan ställa ut honom någon gång och se hur det går och hur han "ser ut". Många har sagt till mig att han ser bra ut och det har även gått bra för hans syskon så det skulle vara kul att testa på.



Om han hade varit en ras man inte behöver lägga så väldigt mycket extra tid på när man ska ställa ut så hade jag nog gjort det för länge sedan. Men nu blir det ju verkligen ett projekt om jag bestämmer mig för att satsa på det. Och det projektet kommer nog både vara väldigt roligt men också väldigt jobbigt och tidskrävande.

Jag pratade med några pudelmänniskor på MyDog och de trodde Pelle skulle kunna vara fullpälsad mot senvåren. Och frisyren jag tänker på är en Toilette-60 eller T-60.  Han kommer behöva lite mer päls på benen, samt i nacken. Det var några som hävdade att denna frsyren var jobbigare att sköta eftersom det är ganska mycket päls överallt. De menade att en traditionell lejonklippning var mer praktiskt eftersom stora delar av hunden var mer nedrakad. däremot är ju nackhåret där väldigt, väldigt långt. Jag börjar nog på en t-60 iallafall.



Jag fick kontakt med en uppfödare här i närheten som kunde hjälpa oss att klippa de första gångerna, jag vill helst lära mig att klippa själv eftersom det kostar en hel del att lämna in dem för att få det gjort. Denna tjejen tog dock inte alldeles för mycket betalt och det blev ännu billigare om pälsen var nybadad och ordentligt fönad innnan. Hon sa att hon kan klippa första gången för att få till rätt linjer, sen klipper vi varannan gång några gånger ungefär så trodde hon att jag nog skulle lära mg ganska snabbt.

Denna helgen ska jag allså, som sagt bada och föna Pelle. Om det funkar med fönen lär det även bli en utställningspudel av honom. Pelle är iallafall glad så länge han får uppmärksamhet!

MyDog inköp

Jag måst eju visa vad jag köpte på mässan också, det blev inte så mycket som jag hade trott men jag kände inte något jättestort behov av nogot speciellt heller. Det jag kanske skulle behöva allra mest just nu är en ordentlig fön till all Pelles päls men har man tur får man en för 2000 kronor så det får bli någon annan gång. Just nu fönar jag honom nte över huvud taget men har lärt mig att det blir mycket enklare att sköta om man gör det, jag ska därför ta och ge honom ett bad med tillhörande noggran föning nu till helgen tänkte jag.



* Ett tunt och långt (2m) läderkoppel, det förra vi köpte hoppade ur fickan när mamma var ute i skogen.
* Tio stycken baconben, Pelle fick ett sådant här ben, modell större, i julklapp och älskade det!
* Ett SBK-täcke, om man är en brukspudel så måste det ju synas!
* Massa extra platsmappar till vår bok, som sakta men säkert fylls med tävlingsresultat.
* Jag köpte också en liten kamptrasa, men den råkade hamna i Tildas väska. (Jag och Pelle misstänker att det var Maja som la ner den där, hon älskade dem!)
*Sen fick jag också min utställarbricka där det står att jag var funktionär på och mitt hederspris från rallytävlingen.


Vi tog även med oss MASSA fodertestpåsar hem, Pelle äter dessa som godis och det kommer säkerligen räcka ett tag.



Våran prishylla börjar fyllas på, sakta men säkert :) Jag har gjort om mitt rumm en aning och fck några fler hyllplan, självklart ska Pelle fylla dem! Dock vet jag inte om de passar bättre på väggen. Tycker bilderna blev väldigt fina iallafall!


Fluffpelle

Idag har det inte hänt särskilt mycket på hundfronten, jag har pluggat mycket och övningskört. Mellan plugget kunde jag inte låta bli att smyga in lite hundträning, hehe. Jag har börjat lära pelle att spela död och det går framåt! kanske är lite dumt att träna hakan i marken och spela död samtidigt men det får gå som det går ;)

Imorse var jag också ute och tog lite bilder, jag har förstått min kamera lite mer nu och kunde göra mer inställningar med slutartid och bländare. Innan har jag bara använt auto-läget men det är kul när man kan exprimitera mer med sina bilder. Jag själv blev väldigt nöjd och såklart är vackra Fluffpelle en bidragande orsak till det.


Hundlöpet!

Vi är nu anmälda till Hundlöpet som kommer att hållas den 20 Maj här i Göteborg. Jag kopierade följande text från deras hemsida som ni kan hitta här.

HUNDLÖPET
Som att rasta hunden lite längre men mycket roligare.

Ett motionslopp öppet för alla!

Här är äntligen ett lopp för dig som vill göra något roligt
tillsammans med din hund. Har du ingen egen hund  låna grannens.
Stor eller liten hund spelar ingen roll, alla får vara med och springa, jogga eller gå. Välj mellan att delta i 5- eller 10-kilometersslingan. På 10 kilometer väljer du även om du vill delta i tävlingsklass eller motionsklass.

Vi är nu inne på Hundlöpets tredje år och deltagarantalet växer med raketfart. Därför finns Hundlöpet i både Stockholm och Göteborg det här året. Målet är så småningom att fler städer ska få sitt eget Hundlöp.

Koppla greppet och utmana dig själv och gläd din hund genom att delta i årets roligaste tävling!

Vi ses 2012



Jag har läst om detta tidigare men då har det bara funnits i Stockholm. Nu när vi var på mässan såg vi reklam om att det även hade kommit hit. Detta ska bli en rolig upplevelse, jag är inte så jättebra på att träna något annat än hundar men nu blir det ju massa motivation på köpet också! Jag vet inte riktigt hur Pelle kommer att reagera på massa andra springande hundar. För ett år sedan hade det aldrig gått men nu är han ju mycket mer mogen och jag tror det kommer gå bra, annars får vi bryta och jag får springa själv :)

Hur som helst ska det bli väldigt roligt och motiverande, nu måste vi bara börja träna också!


MyDog

Om jag ska ta och försöka mig på en liten summering av förra helgen då, MyDog. Jag och tild avar där varje dag, i snitt från 07.30 till 17.30. Det var väldigt härliga dagar med massa hundar och mycket härliga hundmänniskor! I och med att vi var funktionärer varje dag fick vi några fördelar också, vi kom in gratis varje och fick även matkort på en resturang i byggnaden. Tidigare år har jag tagit med mig mat hemifrån men nu fick vi äta lunchbuffé samt att vi slapp att bära massa mat fram och tillbaka varje dag. Lyxigt! Jag berättar lite dag för dag.

Torsdagen hade vi inga egna hundar med oss. Lilla Kajsa ställdes dock i valpklass och det gick riktigt bra för henne! Hon blev BIR och fick komma in och springa ett varv i finalringen på eftermiddagen.  Jag var koppelbärare under uppvisningen som Göteborgs Hundungdom stod för och Tilda var koppelbärare. De hade verkligen lyckats få till en härlig uppvisning! Fullfart hela tiden och publiken var på helspänn och följde vilket lag det var som skulle vinna. DEt var n härlig känsla att befinna sig mitt i det även fast jag inte visade upp något.


Suddig bild men ungefär såhär kommer nog Pelle se ut mot sommaren




Annars gick vi runt lite och spanade in hur det såg ut i år. Vi tog mycket bilder under Torsdagen som kommer att komma upp här allt eftersom. Vi samlade på oss massa gratismat, de flesta foderföretaegn delar gärna ut testpåsar, speciellt om man säger att man har en kräsen storpudel som inte gillar någon mat. Deras mat är ju alltid bäst! ;) Och Pelle älskar också maten, fast som godis! Det kommer säkert räcka till nästa år och enligt Pelle är dessa foderkulor nästan bättre än korv och köttbullar.



Under Fredagen hade vi Maja med oss också, Planen var att ta med Pelle men han hade väldigt ont i sitt öra så han fick stanna hemma och ladda upp inför helgen istället. Kajsa ställdes igen och blev BIM.  Både jag och Tilda var koppelbärare under uppvisningen och sedan stod vi i montern också. Roligt att det var så många som var intresserade av GHU.



Lördagen var både Pelle och Maja med. Maja skulle först tävla i rallylydnad och sedan direkt till utställningsringen. Pelle var med som support.



Jag var hinderfixare denna dagen och tilda kunde tyvärr inte vara med som funktionär eftersom hon hade fullt upp hela dagen.



söndagen var det pelles tur att tävla. Rallylydnaden började halv 8 och sedan skulle Maja ställas ungefär vid lunch. Jag läste på banritningen noga och när det var dags för banvandringen gick jag även den noga. Jag ville inte tappa bort mig mitt i sen när det var vår tur. Jag lärde mig banan bra och sen blev det lite väntan eftersom jag hade fått startnummer 25. Sen var det iallafall vår tur och vi gick upp på banan.


trött Kajsa


Trött Pelle och Maja, Pelle fick testa sitt nya SBK-täcke. supersnyggt!

Det började inte särskilt bra, Pelle fastade vid en stolpe som luktade gudomligt redan innan vi hade kommit innanför banområdet. Jag fick in honom och tack vara att man får prata med hundarna och peppa dem under banans gång så fick jag honom fokuserad på mig igen. Det var tur att jag hade pluggat in banan för man hade inte mycket tid att kolla upp när man gick med en halvtrög hund vid sidan om en ;) Vi klarade iallafall banan och jag förstod att vi skulle bli godkända. Efter målskylten sprang jag av banan och klappade om och berömde Pelle.



Sedan kommer mamma och säger att jag hade blivit diskad.... åh, vilken besvikelse! Jag hade tydligen klappat honom efter målskylten men innan jag hade kommit utanför banområdet och det får man tydligen inte, så jag hade diskat oss, haha! Typiskt oss att när Pelle sköter sig fint så är det jag som klantar till det ;)  Pelle tyckte nog om det iallafall och det är något vi kommer att fortsätta med!



Jag deppade ett tag men släppte det ganska snabbt, vi var ju godkända egentligen! Domaren tyckte nog synd om mig så på prisutdelningen var det jag som tog hem hederspriset. Det förtjänade jag verkligen tyckte jag och blev jätteglad över mitt lilla pris!



Sedan ställde Tilda Maja och de fick både Cert och reserv cacib, vilket är jättebra!


Utflykt

Min familj åkte till Ruddalen och åkte skridskor, jag och Pelle följde med men istälelt för att åka skridskor tog vi en löptur i skogen. Vi har inte sprungit sedan i somras så det kändes, men det var ändå skönt att få springa av sig lite. Dock var det lite krångligt för jag hittade inget bra spår att springa, det var väldigt dåligt skyltat. Sedan hittade jag en men den var jättekort så då sprang jag den igen, haha. Hade orkat mer men idag blev rundan bara 2 km. Men det var nog en bra uppvärmning för både mig och Pelle. Vi har höga mål, och vad de är kommer ni få se på måndag, då det inlägget kommer upp.Jag filmade lite men av någon anledning går det inta att ladda upp på bloggen nu så här är länken iallafall..


Pelle var iallafall väldigt duktig, först tog vi en liten uppvärminsrunda där vi gick och sedan började vi springa och han höll sig långt fram i kopplet och nosade eller stannade inte upp någonting.  Vi har väldigt bra springutrustning, Pelle har sin K-9 sele och jag har ett midjebäslte som funkar super, jag har alltså båda händerna fria samtidigt som pelle siter fast i mig.


Vi hittade en snöhög som Pelle fick hoppa upp på ;)


Sedan gick vi till bilen igen och laddade krafterna en stund, Pelle fick lite vatten och byte till halsband. Sedna började vi gå hemåt. Påvägen hem gick vi förbi några tomma fotbollsplaner där vi har tränat med hundarna innan och jag kunde ite motstå att träna lite även idag. Jag hade inget godis med mig men det var bara positivt eftersom jag då belönade med lek istälelt, annars är jag gärna lite lat och ger honom godis men idag var det lek som gällde! Körde lite fritt följ, någon inkallning, ett ställande och ett läggande. Det kändes väldigt bra men jag måste forfarande jobba med uthållighet på det fria följet. Jag körde också lite platsliggning när det gick några hundar förbi och sedan tränade vi ett tag på hakan i marken, dock var det lite klurigt utan godis...

Sedan gick vi vidare hemåt och nu tycker vi att vi förtjänar lite slapp framför teven, men först ska jag baka ut brödet som har jäst sedan imorse!

fredag nummer 13

Idag är det fredag den trettonde, men för min del har det enbart varit en väldigt bra dag. I skolan fick vi engelskaprovet uppflyttat en vecka, jag höll mitt irritationstal om smällare och fyrerkerier vilket gick väldigt bra.

Hemma tränade jag platsliggning med pelle där hakan skulle vara i marken och han skötte sig super. Ella tränade honom också lite i att leta upp te, i slutet började han till och med liggmarkera rätt tesil!

Nu är blodpuddingplåten i ugnen, till middag väntas pannkakor och kladdkaka. Sedan blir det Harry Potter Marathon. Dagen är fulländad! Synd att det blir så himla mörkt ute fortfarande, det är ju inget kul att gå ut och träna med pelle när det är kolsvart ute...



Nu är det iallafall helg och det ska bli väldigt skönt! Hur har eran fredag varit?

Vardag och träning

Nu har skolan dragit igång igen med allt avad det innebär. Mindre tid att ägna åt hundarna men vi gör ändå såklart vårat bästa! Igår kom det lite snö och jag tog genast med mig Pelle ut och lekte och busade lite på ängen här i närheten. Han fick springa lös och han älskade verkligen snön, han fick fnatt och sprang flera varv runt på ängen.


Bild från förra året


När han hade lugnat sig lite gjorde jag en liten ruta där jag droppade en tennisboll, ett gosedjur, kopplet och en stor pinne.  För varje sak han hittade ropade jag in honom och lekte lite innan jag skickade ut honom igen, han hittade allting!

Sedan körde vi lite lydnadsträning, framförallt det fria följet och han hade ett bra driv. Jag körde inte särskilt långa sträckor men det kändes ändå bra. Innan vi gick hem lekte vi jage med tennisbollen, det var uppskattat! Pelle fick gå lös även hela vägen hem och han är fantastiskt duktig, håller sig i närheten hela tiden och kommer direkt om jag ropar.
Förra året... vi saknar snön!

Nu på eftermiddagen tränade vi lite inför platsliggning, dvs hakan i marken. Han skötte sig bra och jag kunde lägga på lite mer störning.

My Dog

MY Dog

Den 5-8 håller MY Dog rum i Gbg i Scandinavium, Svenska Mässa !! En av de bästa dagarna på året för oss hundintreserade människor kaske ;)  Och vi har fått en stor ära att vara funkisar under de här underbara dagarna.

Torsdag kl 11:00-13:00 ska vi vara i stora ringen ( final ringen ) och hjälpa till.
Jag ska var hinnderfixare och Ebba ska vara koppelbärare.  Sen så har vi fri tid, då ska va susa runt och se till så att alla grattis saker gör någon nytta ;)

Fredag kl 10:00-12:00 hjälper vi till i final ringen och så ska vi stå i Ghu monter och va trevliga och pratta trevligt om Shu och Ghu.  I final ringen är det mina kunskaper att hålla koll på koppel och halsband som sätts på prov ! och Ebba ska vara hinder fixare :)
Sen så får vi lite besök av Ebbas två kill kompisar någongon gång på dagen ;)

Lördag så ska jag tävla Rally lydnad och ställa ut så då är det fullt upp för mig så jag hinner inte hjälpa till så mycket men Ebba ska hinderfix.

Söndag ska Ebba tävla Rally lydnad och Jag ska Ställa ut :) men inna det ska jag försöka hjälpa till lite i Final ringen med att ta tid på Agility ekipagen :) få se hur det går ;)

Så det är lite va vi ska göra under de här underbara dagarna i Svenska Mässan.
Och för er som inte kan hålla er så kommer mer information efter som ;)

Och nu har vi varit på en härlig kvällspromenda och ska sova för att sedan stiga upp riktigt tidigt i morgon och åka till My dog ;)



Förra årets mål

Sitter och håller på med vårt "mål för 2012" inlägg här på bloggen (kommer upp imorgon), och kom på att jag måste kolla av med förra årets mål. Jag kopierade texten från min förra blogg, gå gärna in HÄR och läs den om ni vill :)


De här målen ska jag och Pelle jobba med under 2011.

* För det första vill jag att han ska bli bra på promenaderna, det går bättre och bättre så jag tror att det snart är löst. 
(Detta är absolut löst! Inga problem längre över huvud taget! Underbart skönt!)

* Jobba med att Pelle ska bli lite coolare, inte stressa upp sig som han gör ibland. Miljöträning med andra ord!
(Detta har vi också klarat bra, han lägger sig självmant ner på nya platser och i nya hem m.m. såklart kan detta bli bättre men om man jämför med hur stessad han var så är det helt fantastiskt hur han funkar nu!)

* Försöka få honom lite mindre intresserad av andra hundar.
(Nja... Han är fortfarande väldigt intresserad av andra hundar. Men det är inget problem på promenader eller liknande och han är ju bara glad så jag tycker inte det gör så mycket längre. När detta blir jobbigt är när vi är och tävlar eller tränar, då får han gärna ha mer fokus på mig! )

* HITTA EN LEK OCH TRÄNINGSKOMPIS TILL PELLE! Helst en tik i samma storlek med lika mycket energi och leklust. Pelle tycker ju att det är så himla roligt att leka med andra hundar och det är synd om vi inte låter honom få göra det.
(Så himla kul att läsa den här punkten för det är ju exakt vad vi har gjort! Maja, en tik, lika gammal som Pelle, ungefär samma storlek och älskar att leka. Att dessutom jag och Tilda kommer så bra överens är helt fantastiskt ♥ Hur mycket bättre kan det bli egentligen!)
 
Det är de viktigaste jag kommer på just nu, sen kommer vi ju såklart hitta på massa andra roliga saker. Träna lite lydnad (med hjälp av min tjockisbok), Spår, agility, cirkustricks, rallylydnad testar vi nog också. Och så kommer vi ju gå många mysiga långpromenader tillsammans!
(haha, tjockisbok... den har vi inte använt så mycket som vi kanske borde, men det har ju gått bra ändå ;) spår - ja, både viltspår och personspår har vi klarat av. agility - japp, vi gick en kurs men det är nog inte något för mig och Pelle. Iallafall inte i dagsläget. Tricks - har det blivit några stycken men inte särskilt många. Rallylydnad - nepp, inte om man räknar 2011 bara. men nu kommer det iallafall :) långpromenader - såklart! men det kan alltid bli fler)

Jag hoppas bli bättre på klickern, och få in tänket lite mer.
(jag har väl inte blivit bättre på klickern än vad jag var förut, tror jag är lite för lat för att använda den, haha)


Jag tycker jag hade ganska bra och rimliga mål för 2011 och jag tycker att jag har klarat dem väldigt bra. Jag är stolt över mig själv och Pelle ♥ Imorgon kommer nästa års mål upp och de är en aning svårare, hehe :)



IMorgon ska vi också träffa Tilda och Maja, det kommer bli lite promenerande, lite rallylydnad och sen på kvällen åker vi till svenska mässan för att få reda på vad vi skall göra under vår funktionärstid på MyDog. Vi kommer vara funktionärer alla dagar och stå i montern 2 dagar. Kom gärna och hälsa på oss om ni ar vägarna förbi. Yttrligare rapport kommer efter mötet imorgon!

Våra mål för 2012

Nu har vi tänkt en del och komit fram till vad vi ska ha för mål under 2012. Det känns som väldigt mycket när man listar upp det såhär men mycket hänger ihop med varandra. Och man ska sikta högt, visst!



Pelle

  • Pelle ska få en riktigt säker platsliggning som man kan lite på i de flesta lägen.
  • Pelle ska ställas ut på riktigt
  • Pelle ska också bli lite mer fokuserad på mig under träning och mindre på saker runt om såsom andra hundar


Maja

  • Maja ska bli champion efter att hon har fått sitt sista cert när hon fyller två i juni
  • Maja ska höftledsröntgas


Pelle och Maja

  • Vi ska skaffa oss vårt efterlängtade LP1
  • Vi ska starta i LK2
  • Vi ska få ett förstapris i LK2
  • Vi ska få titeln RLND N
  • Vi ska starta i appelklass och bli uppflyttade
  • Vi båda hoppas på en plats på Marma tjänstehundsutbildning nu i sommar.


Ebba och Tilda

  • Vi ska färdigutbilda oss till allmänlydnadsinstruktörer

Årssummering - Ebba och Pelle

Vi tänkte ge oss på en lite årssummering. Vi härmar Pshundar som också har gjort en och tar hjälp av våra gamla bloggar och bilder. Så låt oss börja från början...



Januari bröjade precis som alla andra januari, med MyDog. Jag var där alla fyra dagar och för första gången själv. Jag tog många bilder och hade det väldigt trevligt, trots att Pelle fick stanna hemma. Det är förresten sådär Pelle kommer se ut om jag någonsin kommer att ställa ut honom, vad tycker ni?

Under Januari kämpade Jag fortfarande med att försöka få Pelle att inte stressa upp sig till den grad att han började hoppa och bita på mig. Jag tror att det var under Januari jag började med klickern och han på riktigt lärde sig att det lönade sig att vara lugn.

Vi tog en del långa promenader och tränad ein lite småtricks, vi utnyttjade ängen som ligger i närheten och kastade mycket boll.

Det sista som hände under januari var att jag vann 1000 på en fototävling hos poshdogs. För det eställde jag flera schampon, tassalva, en krok och detta hurttahalsbandet i rundsytt läder. Detta halsbande thar jag använt mycket nu i vinter då det är väldigt konsamt mot hans långa päls.




Pelles päls hade vuxit ordentligt till Februari och jag hade aldrig jobbat med lång pudelpäls innan så jag visste nog inte hur man skulle göra riktigt. Jag borstade honom bara på utsidan av pälsen, alltså hårstråna närmast kroppen tovade sig väldigt lätt. Han blev ganska tovig och det var flera rundor både med tovutredare och sax. I år vet jag bättre och är noga med att borsta pälsen inifrån och ut.

Vi åkte på flera uflykter och tog långa promenader runt både sisjön och delsjön, vi träffade också många vänner med hund så Pelle fick leka mycket med olika hundar. Vi besökte också hundklubben för första gången och kollade hur det verkade. Pelle började också att lyfta på benet när han kissade.



Under Mars började vi lite mer allvarligare på lydnaden. Han kunde i stort sett alla momenten mer eller mindre bra. Vi gick regelbundet på träningar på hundskolan nere vid nya varvet och övade mycket på fokus och koncentration. Jag gjorde en aktiveringsleksak i slöjden men den var väldigt lätt för Pelle.

All vinterpäls rykte också och både Pelle och matte tyckte det var skönt. Pelle slapp all päls och de tovor som hade kommit. Matte kunde stoppa ner borstarna och kunde fokusera helt på andra aktiviteter med Pelle.




Under april fyllde Pelle ett år, detta firades såklart men tårta och presenter. Det var också kursintro på GHU, jag gick både viltspårkurs och tävlingslydnadkurs. Det var på lydnadskursen jag och Tilda först träffade varandra. Jag var också funktionär på Doggy professional agility cup samma dag och det var spännande och intressant. Man lärde känna nya människor och såg många fina hundar. Våren började komma på riktigt och vi tog långa promenader, Pelle fick också sin ettårsspruta.



Under Maj tränade vi väldigt mycket lydnad. Lydnadskursen var i full gång och inspirationen var på topp. Jag var mycket uppe vid klubben och fick mycket support och tips från Tina, som var då vår lydnadsinstruktör. Jag var också på viltspårkkursen en heldag och Pelle var väldigt duktig. Det är synd att vi inte har fortsatt men någon gång kommer vi nog ta upp det igen.



Under Juni månad sspenderade vi väldigt mycket tid med Tilda och Maja. Vi var anmälda till vår första lydnadstävling vilket såklart gjorde att vi tränade ännu mer. Efter att skolorna hade slutat hade vi fullt fokus på hundarna. En av de sista dagarna i skolan åkte vi på en utflykt med klassen till en ö i närheten. Pelle blev storfavorit och vi hittade en fin liten avlägsen strand där Pelle fick sringa omkring lös mellan alla som ville klappa honom.

Vi tävlade då för allra första gången, både för mig och Pelle. Under lydnadskursen hade vi lärt oss massor och kände att vi var redo att tävla. Det gick hyffsat bra för att vara första gången. Pelle gjorde en liten uppvisning under platsliggningen men övriga moment var han ganska bra på. Inga superpoäng och ett tredjepris om jag minns rätt.

Senare under månaden åkte Jag och Pelle iväg på ett hundläger arrangerat av Svenska Blå Stjärnan. De hade fixat de tbra men ganska snabbt kände jag att det inte var riktat mot mig och Pelle och den grad vi tränade i. Alla saker vi gjorde hade vi redan gjort och kunde så det blev ingen ny inpiration för oss. Det var yngre barn där med sina små hundar som ville göra något roligt med dem. Jag åkte hem efter två dagar och är nöjd med det beslutet.



Under Juli var vi på våra sommarställen. Pelle hade det super, många långa skogspromenader. Gick in och ut ur huset som han ville och sprang omkring löst på vår ö. Han stortrivdes helt enkelt. Vi åkte på båtutflykter och bilutflyker och fortsatte träna lydnad. Senare delen av sommaren började vi även med agility och ha nlärde sig 10 pinnar i slalomet.

Jag och Pelle åkte till ransäter hundutställning i slutet av juli och kollad epå massa fina hunder. Pelle skötte sig exemplariskt och var lugn och stilla trots massa andra hundar och otrolig hetta.



Under Augusti fick jag resultatet från Pelles höftledsröntgen och han har HD grad A, härligt! Slutet av sommaren och jag och Pelle var ute och sprang en hel del, jag bakade massvis med bröd och även annan mat.

Sedan började jag i en ny skola vilken jag är väldigt nöjd med. Vi och Tilda och Maja tävlade även två gånger under Augusti, för oss gick det bra men eftersom jag skippade platsliggningarna så blev det inga förstapris. Det fick däremot Tilda och Maja både gångerna, Woo!



September var en riktigt fin månad. Jag fyllde år och fick börja övningsköra. Med Pelle så gick det riktigt bra! Vi var på en inofficiell utställning där Pelle fick både HP och BIR samt mycket fin kritik. Vi var på två stycken lydnadstävlingar där Pelle klarade platsen båda gånger och vi kammade hem två stycken förstapris. Den första av de tvälingarna på på GMBK och där lyckade vi få förstapris och få en förstaplacering! Det var en härlig känsla att man var en av de man tidigare bara drömt om att få vara. 

Vi fick också följa med Tilda och hennes familj ut och spåra flera gånger och Pelle gillar verkligen att få använde sin nos. Han blir duktigare och duktigare för varje gång man släpper honom på ett spår! Vi började också på agilitykurs på GHU.



Under oktober var det massa saker som hände. Jag och Tilda åkte till skövde och gick Ledarskapsutbildning. Det var mycket roligt och intressant. Vi åkte också upp till Alingsås med hundarna och kollade på "ljus i alingsås" vilket var väldigt fint och mysigt.

Pelle började bli långhårig igen och jag funderade på om jag skulle anmäla honom till MyDog eller inte. Till slut bestämde jag mig för att jag inte ville lägga ner den tid och de pengarna som skulle krävas.

Vi var också på MH under slutet av oktober och både Pelle och Maja klarade det galant. Båda fick etta på skott och inga andra rädslor visades. Tilda och Maja debuterade även i appelklass och jag var med och hejade på.

 

November började med höstlov och därmed mycket tid för hundarna. Vi åkte på flera utflykter tillsammans och slappade en hel del också. Vi bestämde oss för att byta till en gemensam blogg eftersom vi i stort sett gör allt hundigt tillsammans. Vi åkte också på ett klubbmästerskap i bruks på GMBK där vi tävlade. Det gick ganska bra och det var roligt med en tävling man inte behövde ta jätteseriöst. Vi tävlade också seriöst men det gick inte särskilt bra, Pelle klarade inte platsliggningarna men annars var han bättre än aldrig förr.




I början av december var det väldigt mycket i skolan och därför fick Pelle inte särskilt mycket tid. Men när skolan var slut och det var jullov hade vi plötsligt massa tid. Vi hade många familjeträffar och julfiranden och Pelle var med både på hemmaplan och när vi var bortbjudna och han skötte sig utmärkt. Jag och Tilda började öva lite på rallylydnaden som vi ska tävla i om en vecka på Mydog.

Pelle har fått lång päls igen och med det följer en ökad pälsvård. Vi tävlade också lydnad i början av månaden och vi var två poäng från vårt eftertraktade LP.  Vi bestämde oss för att ta en paus, lägga stor vikt på rolig träning, ett säkert platsliggande och ett stabilt fritt följ. 


Rent generellt tycker jag att 2011 har varit ett väldigt, väldigt bra år! Jag och Pelle har utvecklats OTROLIGT mycket tillsammans och har kommit så långt som jag bara drömde om innan. Vi träffade Tilda och Maja och tillsammans med, och tack vare dem har vi gått långt. Om någon hade sagt till mig förra året på MyDog att nästa år kommer jag att tävla där och stå i en monter. Aldrig att jag hade trott den personen! Det är himla kul att ha fått lära känna masa nya hundmänniskor och kommit in i hundsporten. 2011 är det hittils bästa året i mitt liv!

Nu hoppas vi på ett lika bra år till!

Ebbas och Pelles nyår

På nyårsförmiddagen gick vi en extra lång promenad med Pelle runt sisjön för att han skulle var alite trött på kvällen. Han träffade flera hundar som han fick hälsa på och två av dem kopplade jag loss honom så de fick springa runt lite. Det var lite roligt för en av de hundarna jag träffade var en av de som hade gått på våran valpkurs på hundens hus för drygt ett år sedan. Jag vet inte om hundarna kände igen varandra men de hade helt klart kul tillsammans! Annars hade jag Pelle i en långlina så han fick springa nåstan löst iallafall, han bryr sig inte ett dugg om andra människor så de var bara när det kom andra hundar jag hade honom närmare mig. När vi gick runt hade det kylts på en hel del och det var frost i skogen och is på sjön. Det var riktigt härligt med lite vinterkänsla, nu inväntar vi bara snön...
 Fina vinterPelle


Nyårskvällen spenderade vi hos några vänner. Från början var tanken att vi skulle vara hemma men eftersom Pelle var lugn med smällare förra året och har varit hemma hos våra vänner mpnga gånger åkte vi till dem. När vi gick dit vid klockan 5 ungefär hade det redan börjat smälla men det var inget Pelle brydde sig om, man undrade nästan om han hade blivit döv så oberörd var han, hehe. Det var vår familj plus 3 andra familjer på plats och Pelle uppträdde som vanligt super under kvällen, lugn, trevlig och social, det är min kille det! Jag fick mycket beröm för honom och det kändes skönt eftersom vi har jobbat mycket med att han ska kunna koppla av m.m. Vid elva-tiden gick han och mamma en liten runda runt kvarteret och trots några tidiga firare var det inget Pelle brydde sig om. tio i tolv fick han ett märgben och vi skruvade upp musiken i undervåningen. Han kändes såpass lugn att jag gick upp på balkongen med de andra och skålade innan jag gick ner till honom och kollade genom fönstret istället. Jag tror han tänker att amällarna är som vilöka andra ljud som helst utanför och som han därför sorterar bort, han lyfter inte ens på huvude tnär de tkommer en sådan där supersmäll. Det är så himla underbart att ha en skottsäker hund!



Senare när alla hade kommit ner igen och Pelle kunde vara med dem gick jag upp och fotade lite. Fyrverkerier är fantastiskt fina trots all den skada de gör. Jag tycker de tär okej att man firar nyåret med smällare och fyrverkerier, men jag tycker endast man ska få göra de tpå tolvslaget. Igår smällde det ju konstant mellan 4 óch 1, och innan dess har det ju smällt från och till i en vecka nu innan och säkert en vecka efteråt. Det tycker jag är lite respektlöst. Om det bara hade smällt på tolvslaget kan man ju förbreda sig och sin hund men om det ska smälla konstant i två veckor är det svårt att hela tiden vara förbredd, om man nu har en skotträdd hund måste det vara fruktansvårt jobbigt.

  20 fyrverkerier samtidigt!
 Älskar den här bilden!
 Denna gillar jag också


Jag hittade iallafall en bra inställning på min kamera (som jag aldrig brukar köra anna tän auto på) och det blev några riktigt fina bilder!


Pelle har koll!



Pelle har koll på läget utanför fönstret! Här är det en snygg katt som går förbi :)

RSS 2.0