Kvällspromenad

Igår kväll gick vi ut på en liten hundpromenad, hela gånget. Vi åkte spårvagn några hållplatser, hittade en liten plan där vi tränade tills godiset tog slut, sedan åkte vi tillbaka. Väntade på bussen. Missade bussen och fick vänta en halvtimma på nästa. Hur som helst, det måste vara bland det roligaste som finns att träna linförighet på spårvagnarna. Åh så roligt det var! Och åh vad duktiga våra hundar var, mycket duktigare än oss... ;)


Baddebut för Pelle

Jag och Ella försökte få Pelle att bada. Det gick väl sådär, han hoppar inte i och simmar men han går i gång på gång med frambenen och plaskar runt lite. Jag ska, med lite hjälp av badgalningen Maja, försöka lära honom att det är kul att simma :) men vi tar det steg för steg!


Sol och vår

Nu är det verkligen vår här. Övningskörde med familjen till klipporna och åh vad skönt det är här. Solen, vågorna, lite sval bris. Det hade nästan kunnat vara en julidag. Pelle är såklart med och han har hälsat på vattnet, läskigt och fascinerande på en gång tycker han. Vi tränar också lite fjärr, apportering och FF. Och så platsliggning och vanlig passivitet också! Pelle sköter sig super!


metallapport och platsliggning

Har spenderat lite tid ute i trädgården nu på eftermiddagen. Under våren kommer vi att bygga ett staket runt om så att vi kan ha Pelle mer lös när vi är ute. Medan jag pysslade med det hittade Pelle en boll som han lekte med. Innan jag gick in blev det även lite träning. Vi gjorde en platsliggning (utan "plats"kommando) och han låg i ca 5 min, duktig Pelle! Han avr väldigt långsam på inkallningarna, vet inte om han var trött eller bara ofokuserad men jag fick iallafall upp farten på hunom i slutet.

På förmiddagen åkte jag, mina syskon och Pelle till en fotostudio här i stan. Vi hade fått ett tillfälle där i julklapp och jag tror det blev ganska många fina bilder. Pelle skötte sig bra och lät sig flyttas runt. Sedan lämnade vi honom hemma och vi åkte ut på några andra ärenden. Vi åkte förbi djuraffären där vi bland annat köpte 4 koner, lite mindre variant så de inte tar så stor plats i väskan. Sedan åkte vi till frej johnson och köpte en metallapport. I djuraffären kostade den 490 kr men i järnaffären fick vi den för knappa 50. Vi börjar emd denna och sen när vi närmar oss de momenten på riktigt får vi gå öbver till den "riktiga" tills dess tror jag denna kommer fungera utmärkt! Vi tränade lite och Pelle tog den faktiskt i munnen.


Kursstart!

Nu händer det massa saker men ska ändå försöka hålla igång bloggen. Idag var det kursstart för Mig och Tilda, Tävlingslydnadskurs 2 på GMBK. Vi började med lite teori där alla fick presentera sig och lite så, vi verkar vara ett härligt gäng med en blandning av raser. Pelle, Maja, en Golden, en blandras, en berner sennen, en schnauzer och en flatte. Efter teorin gick vi ut och fick visa en och en hur man brukade träna några olika moment. Det var linförighet/fritt följ, inkallning och hopp.

Sämre linförighet har Pelle nog aldrig gjort, ingen kontakt över huvud taget och fokus på de andra hundarna. MEN vi fick en hel del bra och nyttiga tips så efter lite ny träning så var det skillnad även fast han fortfarande var påverkad av de andra hundarna. Nya tips som man inte har använt sig förut är alltid välkomna! Sedan var det inkallning, det är ju ett av Pelles bästa moment och det klarade han finfint idag med. Väntade med att kalla in tills han kollade på mig, men efter det var det jättebra och vi bra beröm för det. Sedan var det hoppet, det var väl drygt 20 meter dit från där vi stod och dit gick vi ett supersnyggt fritt följ, så det kändes lite bra iallafall. Pelle är ju väldigt duktig men det är störningar som är hans svaga sida som vi måste jobba jättemycket med nu. Hoppet gick också det väldigt bra även fast han inte gjorde de där underbara ingångarna som han brukar bjuda på.


Sedan ställde alla upp sig i en cirkel och vi körde kontaktslalom. Vi körde med så lite godis som möjligt och så mycket kontakt och glädje. Pelle skötte sig över förväntan, bra kontakt trots många nya hundar. Sedan gick det utför, vi skulle "mingla" runt med hundarna och på instruktörens stoppkommando skulle vi stanna och sätta hundarna i utgångsposition. Det här var väldigt svårt för oss, Pelle blev väldigt störd av alla hundar och kunde varken koncentrera sig på kontakt eller fotposition. Synd eftersom det annars var en väldigt bra övning som vi egentligen skulle behöva träna mycket på. Efter stopp så gjorde vi lite olika stadgaövningar. Sitt och sedan stanna, ligg och stanna. Sitt och sedan inkallning, både alla samtidigt och lite en och en.

Många gick ut långt från hundarna men med tanke på hur stressad Pelle blev så stannade jag i kopplets längd. Han satt dock alltid kvar och hade en fin stadga trots störningarna. Däremot ville han inte komma på inkallningarna men jag tror att det kan ha att göra med att jag stod så nära, och sen såklart att det var väldigt påfrestande för honom. Efter den övningen var jag först väldigt besviken på oss men det har släppt nu eftersom jag vet att det är en jobbig situiation för Pelle med helt fränmmande hundar och mycklet runt omkring. Han gjorde sitt bästa och var faktiskt väldigt duktig på stadgan, trots att jag vill ha mer kontakt med honom.



Innnan vi avslutade gjorde vi ett sittande i grupp och en platsliggning. Pelle var fortfarande stressad och han fick sitta bredvid den hunden han var mest intresserad av så jag gick inte särskilt längt bort från honom. De fick sitta i 20-30 sekunder ungefär och han satt bra, lite mycket titt åt olika håll men han satt kvar och det är jag nöjd med. platsliggningen gick också bra, jag la honom inte i "plats" utan la honom bara ner eftersom jag förstod att han inte skulle klara det annars. Jag stod väl 2-3 meter bort. Vi gjorde platsliggningen i elit-nivå där vi la ner hundarna en och en, instruktören gick slalom mellan hundarna, vi ställde oss bakom dem och sedan satte vi upp dem en och en. Pelle låg kvar och var väldigt duktig.



Sedan gick vi in i stugan och pratade lite om träningen och hur det hade gått och vad vi ska träna mer på. Jag är väldigt glad att vi kom med på den här kursen och jag tror att det är precis vad vi behöver. Jag tror och hoppas att han kommer vara lite mer avspänd de senare gångerna när vi är lite mer förberedda på vad som händer. Och sen att få nya tips och se saker från olika synvinklar är också toppen. Detta ska bli så roligt! :)



Efter kursen stannade vi kvar lite och tränade för oss själva. Vi var alldeles ensamma på klubben och som vanligt när det itne är några störningar så är Pelle helt underbart duktig. Det är ändå lite intressant att det är så stora kontraster och att det kan ändras så snabbt. Vi körde först lite platsliggning "palts". Jag körde både på ganska långt avstånd och ganska lång tid (upp mot minuten). Han var suktig och skötte sig. Sedan tränade vi också lite position, efter kursen är vi motiverade så nu ska vi börja samla tior på linförigehten och fria följet också! Lite träning först bara ;) Snygga lägganden, inkallningar och ställanden. Apporten är underbar, häftigt att se när han gör den för han tycker det är så roligt!

Nu ska vi försöka komma upp till klubben så mycket som möjligt så att vi kan störningsträna Pelle! :) Tilda och Maja var superduktiga idag men det kanske de vill skriva själv om.



Kurstillfälle 4

Nu har vi hållt 4 kurrstillfället av 9. Jag och Ebba kom direkt från träning i slottskogen.
Vi gick en runda i skogen och fotade. Vi gjorde balans övningar och tittade runt lite i skogen. För det var där en del av kursen skulle hållas idag;) När vi kom fram till klubben så fick vi reda på att Chalmers elever skulle skjuta pyroteknik kl 18:00. Jag letade redan på dem och frågade om de kunde tänka sig att skjuta upp det en timme, som tur var kunde de det:) Snälla Chalmerselever. ;) Medans jag gjorde det hade Ebba redan börjat med kursen. Vi körde bland annat koppelträning, lite skogsskoj och även lite jaktinkallningar, mycket roligt!

Mer bilder kommer :)

Träning i slottskogen

Vi bestämde med Malin med pixel och Louise med Leon att ses och träna i slottskogen. Först bestämde vi att vi skulle ses 11 men vi ändra det till 12:30 senare ;)  Jag och Ebba tog bussen och spårvagnen med Pelle, Maja och Kajsa. Det gick jätte bra och jag för ovanlighetens skull missade jag inte bussen!! Duktiga mej ;)
Det var mycket trevligt och roligt och allt gick som det skulle. Vi gick från Marklands gatan till var vi skulle träffas. Jag tränade lite "före" men Maja och lite lek och "fot" grunder med kajsa, har ju lovat mamma att få upp henne i lydnads klass 1 ;)
Eftersom Maja var lite trött från gårdagen så blev det inte så mycket men hon var duktig och koncentrerade sig. Kajsa var också duktig förutom att hon bet av kopplet....igen.... Men jag är väldigt glad för att jag och Kajsa har fått bättre kontakt och samspel. Det är mycket roligare att ta med henne då. 

Sedan gjorde vi en kort platsliggning. Alla var väldigt duktiga och alla låg kvar. Maja vär väldigt duktig, vi övande mest på att hon skulle var med huvudet ner.

Pelle var också väldigt duktig. Först var han väldigt fokuserad på de andra hundarna men när vi körde platsliggningen klarade han den väldigt bra och han läg både när jag var nära och långt borta. Nu börjar snart platsläggningarna uppe på klubben så då ska vi försöka komma dit så ofta som möjligt för att träna där med. Snart har vi en grym plats!















Tävling avklarad!

Det var upp tidigt och i väg till Varberg för förhoppningsvis vår sista apelltävling i spår. Vi for i väg och hämtade Ebba och Pelle på vägen, sen var vi på väg!



Det skulle ha varit 18 st men det blev bara 9.. Vilket var bra! Efter som vi igentligen har övar på fel saker för att ställa upp i Apellen så var jag lite nervös. Vi har inte övat Apporten på ett tag och framförgåendet... Men det fick bli som det blev.



Eftersom de har ändrat i reglerna så skulle vi inte lägga vår egna spår, när vi kom fram så var spåret redan lagt. Vid lottningen fick jag nr 4. Vi blev uppdelade i två grupper, (vi som tävlade i spår) 1-5 skulle i väg och spåra medans resten var kvar och gjorde plats och budföring.



När vi var framme vid spåret sa han som lagt spåret att det gick åt en hållet och att domarna inte hade riktigt koll, och det stämde ju. För när domarna kom så sa dem åt mig att spåret gick åt andra hållet. Och jag släppte på Maja för jag ville ju inte bråka med domarna ;)  Men Maja tyckte inte det var rätt, så hon vände, bara så där, och gick spåret åt RÄTT håll ;) Vilket var  fantastiskt, och jag  som lät Maja jobba sa inget, det var klokt av mig. För det var rätt och snart så hade vi vår första apport.






När spåret var slut och vi hitat alla 3 pinnar så var jag så stolt! Hon var så duktig! Super duktig var hon!
Resultatet blev 9,5 och 9,5! Oj va jag var stolt. Det som sänkte var nog att hon inte har värdens tydligaste markering och att hon var lite velig i vinkeln men hon gjorde bra.



Sen vart det tillbaks till klubben för lydnaden. Platsliggning var först. Ut på banan, det var bara att göra det. Hon gjorde bra och låg kvar och var duktig. Där fick vi en 10:a! Nöjd! Sen var det budföring. Jag som inte trodde att hon skulle springa fram var riktigt nöjd och förvånad när jag ger kommandot "march" och Maja springer över hela planen till figuranten och sätter sig, dock inte så snyggt men hon satte sig! där fick vi en 9, riktigt nöjd!



Sen var det lydnaden som gällde, om det hade gått så här bra hitills så kunde det ju bara gå bätte tänkte jag! ..... Men... nä..





Budföring, tillbaka skick.


Framförgående, riktigt snyggt där, ... tycker jag :) lite långt koppel kanske ;)

Hopp över hinder.... Pinnar de är saker det ;)


Hon ville inte alls vara med, hon gjorde vad hon blev tillsagd, men det var inte någon acttion i det hela. Men vi var riktigt nöjda ändå, klarade "nästan" framförgåendet, förutom att vi nollade det, heheh... Första vändan när jag skickade ut henne gick hon jättefint före, och så, men sen när vi var på andra vändan så var det inte riktigt lika bra..  hon råkade vänta upp precis brevid mig, enligt domaren, alltid domarens fel ;) nä, men så det var anledningen till att vi nollade den..



Me sammanlagt fick vi 253,5 p, där lydnaden var 169p. Jag var riktigt nöjd för detta betyde att vi blivit uppflyttade!! WWOWOHOHO!! Nu ska vi bara upp i högre innan sommaren så har vi nått vår mål. Vi ska bara bli uppflyttade i lägre först ;)



Sen när prisutdelningen var klar så gick jag och Maja och körde lite agility på deras fina agility plan. Hon var jätteduktig och vi är ju nästa tävlingsbara agilityekipage! Nästan, det är bara lite finslipning och sånt kvar. Men jag tyckte faktiskt att hon/vi var riktigt duktiga!





Jag(Ebba) och Pelle och Tildas pappa var med under dagen som fotograf och hejarklack, för Pelle blev det en del nyttig väntan i bilen men när han inte var i bilen tränade vi mycket kontakt med klickern. Han är väldigt duktig och inte alls så distraherad av andra hundar som han har varit tidigare. Vi tränade lite också, han var lös med toppfokus. Apporteringen känns verkligen jättebra, hoppet brukar vara bra men när vi körde  igår satte han sig inte direkt uan backade först. Kanske har tränat för mycket tricks ;) Det fria följet fick jag upp lite men det är så svåårt! Vår lydnadskurs börjar på tisdag så det ska bli väldigt roligt med lite ny input och inspiration.

Tävling!

Uppe tidigt och på väg mot Varberg för apell-tävling. Jag och Pelle agerar fotograf och hejarklack. Håll nu tummarna för Tilda och Maja!
(blogg vill inte ladda upp nån annan bild så ni får njuta av denna en gång till ;)

Morgonträning

I morse vaknade jag kl halv sju av mig själv, inga jobbiga väckarklockor och ingen stress upp. Däremot låg jag inte kvar och latade mig särskilt länge. Jag och Pelle var ute 7 till 8 istället för halv 8 till 8, skönt med massa frisk luft att börja morgonen med. Eftersom jag är som jag är så blev det ingen långpromenad som jag hade tänkt först, vi kom faktiskt inte längre än till fotbollsplanen... Träningsnörd? haha!



Eftersom jag vill ut och tävla nu så snabbt som möjligt fokuserade jag ganska mycket på platsliggningen. Inne är han jätteduktig men jag måste börja ta ut träningen lite mer nu. Vi tränade på att han skulle lägga sig plats från utgångsposition och han skulle ligga kvar när jag går iväg från hans sida och sedan tillbaka. De senaste dagarna har det kännts som om vi har tappat lite i platsträningen men idag var han superduktig! 



Vi tränade lite framförgående också eftersom det krävs för apell-lydnaden. Kastade iväg en leksak med synretning så det blev en tydlig dragningskraft framåt. I början var han lite osäker, man brukar ju inte få dra i kopplet... men sedan gick det faktiskt riktigt bra. Lite osäker från fot till före då han stannade upp och kollade på mig men när han väl kom igång var det full fart framåt. han klarade också ett stannakommando så det är vi också nöjda med.

 

Vad gjorde vi mer? lite klick och tricks blev det ju, har aldrig tyckt att det är så roligt innan men nu har intresset växt, det hänger nog ihop med att Pelle tycker det är så himla kul. Vi tränade också lite läggande under gång och fritt följ. Fritt följ är verkligen inte Pelles - eller mitt - favoritmoment. Han tappar motivationen så himla lätt och det är säkert jag som klantar mig på något sätt. Visst jag kan jobba upp den men efter en period med inte så mycket fokus på det så är all glädje och motivation som bortblåst. Det är ett problem för oss eftersom fritt följ är ett så viktigt moment som ingår i alla klasser och sporter. Jag måste hitta något som gör Pelle mer motiverad. hmm...? 



En annan sak som var riktigt bra var att Pelle hade en väldigt bra kontakt med mig trots att det gick andra hundar förbi. När det går förbi hundar brukar jag alltid medvetet träna så att Pelle hamnar bort från hundarna, så att han inte ser dem. Men jag har bestämt mig för att jag måste lite mer på honom, jag är alldeles för feg och den fegheten hindrar oss i alla möjliga situationer. Därför utmanade jag oss båda två och gick emot hundarna istället så att Pelle såg dem utanför planen. Visst, de var intressanta men han stannade hos mig och kontakten kom gång på gång tillbaka till mig. Det kändes skönt och detta är något vi ska fortsätta bygga upp så att vi kan fortsätta utevcklas i den takt vi vill och främst koncentrera oss på oss och inte på vad som finns runt om.

Lite redigerade bilder också...



Sovmorgon!

Börjar kl 12 idag men gick ändå upp tidigt. Jag och Pelle sprang 3 km längs vattnet. Jag är inte snabb men vi klarar det och det är jag nöjd med. Solen sken som bara den och det var snudd på att man ville springa i linne. Skönt!

Ikväll blir det kurs på Husdjurshälsan, skojigt! :)


cirkuspelle

klickerpasset flyttades ut och fram. Kom inte ut förrän på kvällen då min syster tog ut honom vid lunch. Vi packade väskan men godis, klicker, leksak, apportbock och kamera så gick vi ner till fotbollsplanen i närheten. Planen var att köra platsliggning i lite olika former och så lite backa-träning.



När vi väl var där tyckte han det var så roligt med backa så jag ändrade "taktik" och körde bara massa tricks hela tiden. Jättehög belöningsfrekvens och Pelle tyckte det var superroligt! Det blev inte riktigt någon struktur i tricksandet i och med att vi körde så mycket olika och blandade hej vilt, men det var inte heller vad jag ville få ut av träningen. Huvudsaken var att vi båda skulle ha roligt och att Pelle ska kunna testa sig fram till nya saker.
Här är en lista på de tricksen jag kommer ihåg, det kanske var några fler.

Backa
snurra
Spin (har aldrig tränat detta innan, det blev dagens "tagga ner" övning)
Halta
Tass mot fot
stegra
skutt (underbart trick!)
slalom
genom
hopp över ben
Sen varvade vi detta med några snabba lägganden och lite fjärr också.



När nästan alla godisarna var slut körde vi apell/lk2 apporteringen. Inga problem, snabbt ut, bra gripande, snabbt in. Duktiga Pelle! Det märktes att han tyckte dagens träning var rolig för oj vad kontaktsökande och fokuserad han var på vägen hem, jag tyckte också det var väldigt roligt så det här lär vi upprepa.



Innan vi gick hem terroriserade jag honom lite med blixten, mina blixtar kom från ena hållet och några smällare eller liknande hördes från andra hållet. Pelle var helt oberörd och stod lugnt och väntade på godis. Knasig men underbar!♥


Balans!


Balkonghäng

Jag är ledig idag så efter att ha rastat Pelle plockade jag med mig lite kuddar ut till balkongen. Shorts, linne, strålande varm sol, kall apelsinjuice, en bra bok och en nöjd hund med ett gott ben. Kan det bli bättre?

Pelle gillar att kunna vara ute på balkongen, han har full koll åt alla håll tycker det är spännande att se vad grannarna sysslar med om dagarna. Extra trevligt en dag som den här när alla är ute och pysslar i sina trädgårdar. Solen lyste underbart, åh vad jag har längtat till detta!

Nu är det lite plugg som står på schemat, sedan en sväng med Pelle och kanske något klickerpass :)

Fler bilder från lördags

Eller kanske... "Roliga bilder på Tilda" Jag hade så många bilder så här kommer några fler.

Andra Kurstillfället!


I Söndag höll vi vårt första riktiga tillfälle på kursen! Vi hade  9 st kursdeltagare, allt fungerade bra. Vi valde som första tillfälle att fokusera mycket på kontakt och lek. Kursdeltagarna fick lite läxor att öva på tills nästa tillfälle. Bla, dem ska hitta var just sin hund har för favoritleksak för att höja motivationen och träningsglädje!!

Nu på Onsdag ska vi vara på Husdjurshälsan, en vetrinärklinik i högsbo industriområde. Det bli föreläsning och lite skoj på kliniken ;)






Sen när kursen var slut och vi städat och ställt upp stolar, gjorde Maja lite godis sök i förrådet. Det var roligt! ;)
Sedan gjorde vi lite rutan på appelplan, gick ganska bra.

Hon fick också äran att leta upp hennes favo leksak som ett av kursdeltagarna fick låna, den råkade hamna på drifs.. MEn hon hittade den! :) Duktiga Maja!



Pelle fick prova på lite nytt. Det var väldigt spännade säg! :P Han var väldigt duktig, vi (Ebba och Pelle)tränade en hel del kontakt och på vägen till bilen stannade vi på den stora planen och tränade lite. Det var en Border collie på andra sidan planen som körde agility men Pelle var väldigt fokuserad p åmig så jag släppte honom. Vi körde ettans och tvåans hopp, inga problem. Vi sprang runt och lekte och han hade inget intresse av de andra hundarna, varken av bordercollien eller av Maja och Kajsa. Inte ens när Kajsa sprang över hela parkeringen i full galopp sprag han iväg. Det kändes underbart, duktiga, duktiga Pelle ♥


Spår, lydnad och foto

Igår besökte jag, Pelle, Tilda och Maja en äng i närheten för att lägga spår och träna lydnad. Trots att det var ca 500 meter till ängen så tog det nog drygt en halvtimma för oss att komma dit, vi tar så himla mycket bilder, haha! Men det blev en del fina iallafall.










Vi la ett varsitt spår åt hundarna. Pelles spå var ca 150 meter långt, det var 2 vinklar och 2 apporter i spåret och 1 leksak i slutet. Majas spår var lite längre, kanske 200 meter, 4 apporter  och 3 vinklar. När jag la ut majas spår gick jag via en gunga och gungade lite innnan jag fortsatte med spåret.



vår äng
planerar spår





Det var skönt väder och vi satte oss och väntade på att spåren skulle ligga till sig, Pelles spår fick ligga i 50 min och Majas i 70. Det blev bra passivitetsträning för hundarna, de fick vara bundna ca 30 meter bort och det gick förbi både andra hundar och människor. De var lugna och skötte det bra.




Spåret var nog ganska svårt för Pelle, han är väldigt snabb i spåret så jag bromsade honom i början. Det ledde till att han tappade bort sig lite och missade den första apporten. Han var ganska virrig och tappade spåret ett antal gånger under spåret men han jobbade på bra och han gav inte upp att hitta tillbaka . När han väl hittade alla apporter så plockade han upp dem och kom till mig för att lämna av dem och leka lite. Sammanfattningsvis så var det inte ett av våra bättre spår, men han plockade upp alla apporter med glädje samt hade bra uthållighet.











Majas spår var också ganska svårt, några snäva vinklar, många apporter och med gungan. Men hon klarade det väldigt bra, hon missade bara en apport men klarade alla andra och tog upp dem och lämnade till Tilda. Hon tappade bort sig någon gång men det gjorde inget för hon var på det igen lika snabbt.





Efter spåren tränade vi lite lydnad. Tilda fick köra rutan med både Maja och Pelle, båda hundarna var duktiga trots att de ibland bara chansar och hoppas att de står rätt. Sedan tränade vi lite budföring, Pelle blir väldigt lätt uppstressad av detta så vi tränar med väldigt tydliga hjälper och fokuserar på att han ska vara lugn. Belöningen är främst att få springa och det får han göra när han sitter lugnt i utgångsposition. Majas budföring var superbra och det är ju tur det eftersom hon ska tävla nästa vecka. Lite läggande under gång och lite platsträning blev det också och där skötte han sig toppen.



Här är när Ebba, ja vem vet vad hon skulle göra ;) Men iallafall så såg hon ut såhär helt plötsligt, (Jag tror hon ramlade, men är inte helt säker ;) )  (Ebbas anm. JA, jag ramlade!)




Så, för mig och Pelle var det ingen jättebra träning igår. Däremot var det väldigt roligt och trevligt och någon dag måste det ju gå lite sämre också, det tar vi snart igen! 



Våår!

När man kan sitta på balkongen i bara linne och läsa en bok, då är det vår! <3


Igår hade vi en underbar dag med spår och lydnad. Tog massa fina foton som snart kommer upp här. Men just nu prioriterar jag att vara ute i det härliga vädret!


Heeelg!!

Nu är det helg, fruktansvärt skönt! Denna veckan har inte varit rolig och hundträningen har tyvärr fått stå tillbaka. I helgen tar vi däremot igen det, spårning imorgon och lydnad samt kurshållande på söndag. Spännande, spännande! Det lär komma fler uppdateringar under helgen :)


Nyklippt Pelle

Eftermiddagen spenderas tillsammans med Tilda, Maja och Kajsa. Vi planerade vår kurs och skickade ut lite papper, mys! Och så klippte jag även ner Pelle. Idag rykte bollarna på benen samt kammen. Lite päls blev kvar på huvudet och också svansen. Bättre bilder kommer förmodligen inom kort. Det är lite komiskt att jag alltid lyckas tajma in att klippa honom samtidigt som vädret blir sämre. När jag gick hem var det näst intill snöstorm... Jag som gick promenaderna bara i tröja och njöt av vårvädret för bara någon dag sen.


KursPlanering

Idag gick jag till Ebba med Maja och Kajsa. Dem skötte sig jätte bra och gick fint brevid varandra hela vägen, Dem såg ut som två elgant prydnads damer i hög klass, fast med vissa brister... men men. 
Jag och Ebba spenderat lite tid med Vår kurs som vi ska hålla, eller rättare sagt kurs papper ... Men det är faktiskt väldigt roligt! Man känner sig väldigt åningsam. Oc hefter som man briner för det och kan det man skriver så gör det de bara änuroligare!  Så nu har vi skickat ut Kursplaneringen till alla deltagare. Klappat och klart!
Pluss att vi har klipp ner Pelle så nu är han kortklipp och väldigt fin :)








Första kurstillfälet!

Jag och Ebba åkte lite tidigare upp till klubben än va kursen skulle börja. Först satt mig och bara tog det lungt och planerade lite extra, gick i genom kursen innan den hade börjat :) 
Sen körde vi lite träning, blandannat "Plats" och det gick jätte bra, det var både störning bakifrån var det körde en bil som stod parkerad prsic bakom dem, dem brydde sig inte. Det var tränande hundar lite var å där och dem brydde sig inte. Sen var det lite klicker med tricks som gälde. Ducktga var dem!

Sen när själva kursen startade, klar man var lite nervös men inte så nervös som man trodde man skulle vara. Men sen när man väl stod där framför alla så var man inte nervös alls, då var det bara roligt. Så vi presenterade oss och pratade lite, delade ut två så läxor och lite så. Vi är såna elaka lärare som ger ut läxor förasta dan!! ;)

Sen när Kursen var slut så gick vi till klubbens botre plan och  trännade lydnad. Hopp över hinder. Gick exeplariskt! Fot. Super snyggt!  Ja dem var verkligen med i dag!  Sen kom vi till budföringen först körde vi med Pelle, han var duktig spara fram och tillbaka mellan oss. Sen Maja hon var också duktig, måste dock öva lite mer på det med tanke på att vi ska tävla om en vecka.... hum, undrar hur det kommer gå ;)   Men sen komma mamma och då passade vi på att köra lite med henne också, dåde med MAja och Pelle, Det gick jätte bra för dem båda!



Näsan på topp !!!

Om Maja är värdens bästa Hund ? Ingen tvekan om saken! Klart hon är!

I tidigare inlägg var ju jag och Ebba på Föreläsning om specialsök. Jag anmälde mig senare till special sökkursen som gick ut på att Theres och Jonas skulle tittat på varje ekipage och se hur bra dem jobbade, kontakt och så. Nu efter tre tillfälen med bar sök och umgåtts med trevliga människor och hundar är den kursen slut. Och vi alla som var med fick beskedet att alla ekipage passade som specialsökhundar... på det de sett. Det här var ju otroligt roligt och helt fantastiskt! Jag som otroligt stolt ägare till Maja är helt underbart stolt över min lilla prinssesa!  Men kursen var ju bara på tre tillfällen och då tittade vi mest på söket och arbets villjan och hur bra de var i olika miljöer. Men det dem skulle  vilja se mer av är lite mer miljö skillnader än va de miljöerna vi varit i var, typ sten kror arbetsplatser, och sånt, större skillnader till miljöer helt enkelt.

Jag och Maja som gjort lite sök innan men framför allt så spenderade jag mycket tid vid miljö biten när Maja var valp så hon är ett otroligt säkert kort när det kommer till nya saker. Men sen är hon också otroligt nyfiken. Med andra ord ingen rädsla från början vilket har gjort det otroligt mycket enklare och framför allt roligare att åka till nya platser och se nya saker. För hon själv tycker det är så fantastiskt skoj! 

Men som sagt så är det ju inte helt säkert än men efter som dem ville se mer av miljö biten. Men roligt ändå.  Den här kursen var helt underbar just med alla som gick den, efter bara två gånger var det " åå nu ska vi träffa gänget igen"  så vi fick en enorm gemenskaphet, vilket är jätte roligt.

Så nu måste vi tänka om, planera om helt! Nya mål och sånt. Fast de gamla målen är ju forfarande kvar, fast lite ändrigar blir det nog. Eftersom intresset finns hos både mig och Maja och vilja att arbeta och lägga tid på det. Men efter som nästa steg är den riktiga utbildningen och den är under en 1års period  och kostar en del så måste jag för att gå den, söka stipendium och bidrag. För mina föräldrar vill inte riktigt betala den summan.. Men de är jätteglada och vill hjälpa oss så gott det går. De är redo att köra oss fram och tillbaka om det behövs tills jag får mitt körkort...  Fast jag vill säga att mina föräldrar är dem bästa just för att dem bryr sig och har hjälpt till så mycket.

Men Men vi får se hur dan det blir. Det blir spännade att se hur det kommer att bli i framtiden :)  Att Vi skulle kunna klara det här så bansliga som vi är ;) haha vem hade kunat tro det ;)




Men hur kom hon upp där ?? :O



SÅ här kom hon ner i alla fall ;)




Platsliggning

Igår låg Pelle en plats i 5 min!


Namnsdag och pelleträning

Ännu en dag med bra hundtränig efter skolan, vi tränade på FF, läggande, fjärr, apport och plats. Pelle var väldigt duktig.

På platsen tränade vi att lägga sig när jag stod bredvid honom och inte framför, lite svårt men det gick. Fjärren är himla snygg, ska få lite mer uthållighet i den bara. Apporten gick också väldigt bra.

Vi avslutade med en liten promenad på berget, misstänker att det har gått en löptik där för Pelle var ganska distraherad. Men han lyssnade ändå på mig, duktiga hund! :)

Nu vill jag bara få ett bra platsliggande så vi kan få vårat LP pch sen snabbt gå vidare till 2an. Det ska bli så roligt med lite nya moment! Många av dem kan han ju ioförsig, men det blir ändå lite variation och nya utmaningar.

Sedan upptäckte att jag hade namnsdag idag och firade mig själv med lite pannkakor.


Träning

Slutade tidigare idag så gick ut och tränade Pelle efter skolan. Vi fokuserade på läggande under gång eftersom det är helgens lydnadsprojekt. Han har väldigt långsam i läggandes och jag har försökt peppa honom för att få dem snabbare. Idag var det lite snabbare och det blev en film så fort jag får låna mammas dator.

Vi tränade också apportering. Har börjat leka massa med apportbocken. Många säger att man inte borde göra det men han ska tycka det är roligt, det är det viktigaste! Vi kampade och lekte vilket han uppskattade, han sprang också och hämtade den när jag kastade den så de högre klasserna borde inte bli något problem.

Det sista vi gjorde var att träna lite target på lock inför rutan träning. Han vill inte riktigt springa snabbt iväg från mig så det försöker vi jobba på! :)

En härlig träningstimma blev det! :) (gammal bild, skönt att snön är borta)


Datanörd ?



Här har vi då den super snygga tonåringen som har mössa innomhus och är almällt osocial ;) Ni vet som tonåringar brukar var ;)  Riktigt så där datanördiga också. Spendera hela natten inne på fb och sen somna på datorn ? känner ni igen er ? HÄr ovan har vi bildbivis på Maja riktigt starka sidor ... darton. Det är där hon spenderar hela dagarna långa. Ja va ska man göra åt henne.

Nä hon är bara helt underba som kan spela så bra. En riktig skådespelare är hon !! ( i högsta grad ;) )  Fast model är nog ett mer passande ord i detta samanhang. 







Tipp topp på er!


Kelsjuk

Pelle är nog världens mysigaste pudel, så himla kelsjuk, haha! Sitter helst i knät och vill bara ha mer och mer kärlek. Den här synen möttes jag av när jag kom hem från skolan, myspelle är rätt så stor, Ella är ändå 9 år :)


Rotvältor

Träffade på det här på en skogspromenad för några dagar sen. Det har blåst en del men trodde inte att det såg ut såhär, missa inte Pelle i bilden! :)


Dagen

Idag körde vi platsliggning med apportering, lekte med både lydnadsapporten och spårapporterna så nu tycker Pelle de är roliga! Platsen funkade också bra. Jag började också lära honom att gå ner i resväskan och han var riktigt duktig. Dagen slutade med att vi åkte till klubben, tränade och tog hand om våra kursare. Budföring, läggande, plats och mycket kontakt blev det, Pelle skötte sig super! :) Mysigt!


Kursstart

Kursstart nu ikväll. Det är ett roligt gäng med stor variation. Både på hundraser, ålder och hundvana. Det ska bli roligt och spännande att följa dem under de närmaste 2 månaderna :)


Dum telefon och springtur

Telefonen dog, alla tidigare meddelanden är borta. Däremot kan jag blogga via telefonen... Gillar den inte riktigt nu...

Anna tog med Pelle ut på en springtur, 3,2 km blev det. Han skötte sig bra :)


Draw something!

Tyckte jag målade så fint! ;)


Vår!


Träning i det underbara vårvädret!

Det är inte kul att inte ha sin kamera, inga roliga bilder man kan blogga med. Imorse var jag ute och tränade med Pelle och det resulterade faktiskt i en film. Vi tränade mest platsliggning, han var otroligt duktig! Vi körde två platsliggningar på ca drygt 1 minut vardera. Jag stod ganska långt bort och det var även en del störningar. Det kanske blir något dethär ändå. De senate dagarna har Pelle fått ett tuggben varje kväll och då gjort en plats för att få den. då har han legat upp till 3 minuter så det känns bra, nu måste vi bara börja träna med andra hundar och sen så kan vi nog snart tävla igen!

Vädret var helt underbart! Solen sken och värmde så man slapp alla jobbiga vinterkläder.  Jag gick en promenad övr berget med bara mössa och det var så himla skönt! Nu är det vår på riktigt!

Jag ska också försöka filma till helgens lydnadsprojekt vilket denna gången är läggande under gång. Filmen ska jag försöka få upp till ikväll, annars kommer den nog imorgon. Imorgon börjar också vår kurs. Det är 10 stycken anmälda så vi lär få fullt upp! Men det kommer också bli otroligt roligt och jag tror jag kommer lära mig jättemycket uner dessa 9 kurstillfällen vi ska hålla.


Heja Heja !!

I går kväll tränade vi lite trixks och sånt. Och då tänkte jag att jag  kunde gjöra en film utav det, haha med en trött maja då ;) efter som vi redan tränat innan jag kom på tanken om det ;) men men här är den :P

HA det bra  !

Sovmorgon ?!?

Sovmorgon !? Nä, varför sova när man har sovmorgon när man kan gå upp extra tidigt och träna hund?!  Jag  det var vad jag gjorde i dag. Ställde klockan på 07:00 och upp och tränade Maja. Vi tog koner, klicker, leksak och godis och iväg och tränade ruta och platsliggning. Det gick topen bra. Maja var taggad och lyssnade bra. Rutan gjorde hon bra, sprang detekt till rutan. Jag är super nöjd med vår lilla morgon träning, och jag tror Maja också är det ;)

Och klart kamran hängde med ut, så bilder han jag också ta. Men sen var t det i väg till skolan.















RSS 2.0