Lång dag!

ojojoj, vilken dag! Idag har det varit fullt ös från tidig morgon till sen kväll. Vi gick upp relativt tidigt och tog en liten morgonpromenad med tillhörande lydnadsträning. Här borta bor inte mycket folk så Pelle fick springa lös hela promenaden vilket han tyckte var häärligt! Lydnaden gick ok, rutan är verkligen katastrofal nu, vet inte vad vi har gjort för att förtjäna det... Men det ska gå! Vi har en hel sommar på oss...
 
Nästa punkt på schemat var, tro det eller ej, en springtur. Vi åkte iväg och jag lyckades springa 2,5 km i rätt så bra tempo utan att dö på kuppen. Pelle hängde såklart med och han sprang på bra även han. Lite stolt är jag över oss!
 
Sedan hem igen och en liten sovtur som visst råkade bli ett par timmar. Men sedan var vi på fötterna igen och det blev ännu ett lydnadspass. Jag hade planerat om lite angående rutan men inte det heller fungerade särskilt bra. Mycket kan ha berott på att solen envisades med att skina väldigt mycket och just på oss hela tiden vilket resulterade i en väldigt varm pelle. Jag ville avsluta bra men kände att jag inte kunde tvinga honom att fortsätta så vi tog en liten runda mellan alla skuggplatser som fanns på parkeringen och Pelle fick också ligga en liten platsliggning innan vi var redo för träning igen. Nu fokuserade vi på fokus i fotposition, först bara stillastående men sedan ett litet litet steg, där det ofta brister. Här var Pelle mycket duktig och jobbade på bra trots att han var så trött. Så efter lite press så avslutade vi på ett riktigt bra sätt iallafall.
 
 
När vi kom hem igen skickade jag ut mamma och Ella på ängen för att lägga ett spår. Ella är numera en riktigt rutinerad spårläggare! Spåret blev rätt så långt, kanske 300 meter. 2 spporter + slutapporten(bollen) och 3 st vinklar. När det hade legatr i ca 2 timmar begav vi oss ut på ängen igen. Det är lite delade känslor kring hur det gick idag. Jag är väldigt nöjd med hur han spårar, själva spårarbetet. Det tycker jag är super, rätt så lugnt och sansat, näsan i marken o.s.v. Däremot arbetet utöver var inte på topp idag. Han missade lite på vinklarna (även fast det var väldigt bra om man jämför för hur det bar för några veckor sedan) och slarvade med apporterna. Men överlag tyckte jag att han var duktig. Och det är ändå spårarbetet som är det viktigaste, om han kan det är det lättare att finslipa resten. Filmkameran hängde med så det blev en lite film, blogg verkar dock inte vilja samarbeta så jag hoppas den kommer upp senare. Tills vidare kan ni se den här om ni vill. Lämna gärna en kommentar om vad ni tänker angående filmen :)
 
Men kvällen var inte slut här. Sedan gick jag och Pelle ut på ängen yyterligare en gång, denna gång med kameran i högsta hugg. Vi lyckades tajma in solnedgången precis och det avr bara så vackert med solen pch alla blommor. Härligt! Om man bortser från de miljontals knott som försökte äta upp oss...

Framme!

Efter många timamr i bilen är vi nu framme i Sunne (för et tag sedan i och för sig..). Istället för att bara åka upp och ner på den vanliga vägen bestämde vi oss för att göra resan till en utflykt. Det blev en mycket trevlig sådan och vi hann med många olika stopp på vägen. Pellebad, lunch vid dalslands kanal, besök på baldersnös herrgårdar, lite konstutställningar, halmens hus samt en fika.
 
Pelle skötte sig jättebra under resan. Var glad när vi var ute och aktiva och la sig ner och sov i buren när vi körde. Han fick springa lös på de platser där det var möjligt och då kom han på varje inkallning. På de platser som krävde koppel drog han inte särskilt mycket efter lite tillsägelse från min sida. Duuktig!
 
Som om inte det var nog la jag ut ett spår här det första jag gjorde när vi kom hit. För första gågnen på väldigt läånge körde vi utan synretning. Spåret var runt 250-300 meter på ängen precis vid huset och med två vunklar såg det ut lite som ett U, eller kanske snarare ett J :) först en halvlång sträcka (kanske 50 m), sedan 2 vinklar rätt så snabbt inpå varandra innan en lååång sträcka. I mitten av den sista delen la jag ut en apport och i slutet en boll.
 
Efter drygt 1 timma var det dags för Pelle att visa vad han går för. Idag fick han köra med Sele vilket gav väldigt bra resultat. Det i kombination med ingen synretning och lång liggtid drog ner ordentligt på tempot (han var definitivt inte långsam!). Han fixade hela spåret klockrent, vinklarna tog han på första försöket, apporterna lämnades till mig med en gång (bollen var bara liite svår att inte leka med utan lämna till matte) och nosen var nere i stort sett under hela spåret. UNDERBART!
 
Här finns hur många ängar som helst, dock inte slådda (heter det så??) så det är väldigt högt gräs men det får duga. Och även väldigt mycket skog. Så de närmaste veckorna kommer innehålla mycket spårning!
 
Här är några bilder från dagen och kvällen. Lite fler bilder som jag har tagit med mobilen komemr upp imorgon. Om ni vill och har instagram kan ni även följa mig på ebbapelle
 

Kan ju blogga massa från bilen!

Tog en paus vid en gammal gravplats. Det låg helt öde och Pelle fick springa lös. Han hade mycket spring i benen! Men an lyssnade bra och kom på alla inkallningarna. Duktig kille! Nu är han däckad i buren igen ;)

Tillbaka till Sunne!

 
De senaste dagarna har det inte varit särskilt mycket hundträning, därav den lärde nivån bär på bloggen. Pelle har mest fått följa med oss på lite olika utflykter både hemma i trädgården och på lite olika glassturer i det fIna vädret. V tvåbenta har mest pysslat med att packa och städa oordning för att åka iväg till sommarstället, Sunne!
 
Nu sitter vi i bilen, Pelle får ligga i sin bur vilket han verkligen verkar uppskatta! I morse tog vi en lite längre promenad där han fick springa lös hela sträckan, han fick också ett sök som gick jättedåligt. Men han fick iallafall jobba med näsan så lite trött blev han allt.
 
Bloggnivån kommer förmodligen ligga lite lägre under denärmaste  veckorna men jag ska försöka hinna med ett par uppdateringar iallafall!
   

Regnig myspromenad

Tog en promenad med Pelle på eftermiddagen. Lite oväntat blev det att det från början stilla regnet bara tilltog. Största delen av promenaden öste regnet ner men vi knatade på och det blev rätt så mysigt ändå! Vi gick ner mot vattnet, påvägen hittade vi en stor äng där jag la ett spår. Sedan fortsatte vi ner till stranden där jag och Pelle har varit innan. Pelle badade som aldrig förr och han tycker det är så roligt! Sålänge det finns något att hämta ute i vattnet, att bara hopppa omkring ute i vatnnet är inget för honom, än...
 
Spåret klarade han super! Jag la det mycket svårare idag än vad jag har gjort tidigare. 2 rätt så snäva vinklar blev det med en spårapport i slutet (de senaste gångerna har det bara varit bollar). När det hade legat i 1 timma gick vi tillbaka och Pelle tog upp spåret med en gång, han fastnade lite efter några meter som han alltid har gjort. Men han forsatte snabbt efter det i full fart, första vinkeln tappade han lite men gjorde en lov och hittade den fint. Andra vinkeln gjorde han näst intill felfritt trots att den hade råkat komma precis vid ett dike, duktiga duktiga Pelle! ♥ Nästa gång ska han få gå i selen då han har fattat vad det går ut på, jag tror också det belastar honom bättre då han verkligen hänger i kopplet för att komma fram i spåret så snabbt som möjligt.
 
Jag bar med mig kameran under hela promenaden men eftersom det regnade hela tiden blev det inte särskilt många bilder. Vi hittade ett tak där vi ställde oss under för att få nägra foton iallafall. På denna bilden ser man hur vi gick. Den lilla klumpen vid ettan var där vi gick spår. Vid tvåan hade vi kommit fram till stranden och längst ut hittade vi ännu en strand. Vid fyran gick vi förbi en fotbollsplan och kunde inte motstå lite lydnadsträning, haha! Summerat var det alltså en väldigt mysig promenad i regnet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från en lyckad dag!

 

Sent klickerpass

Tyckte lite synd om Pelle ikväll då han inte har fått så mycket aktivering då jag har varit ute och byggt staket i 10 timmar (mycket frisk luft har han fått däremot). Så nu fick han sig ett litet klickerpass innan vi ska gå och lägga sig.

Jag satt tyst med klicker och godis och bara väntade ut beteenden. Jag blev positivt överraskad över hur duktig han var. På bara en kort stund bjöd han på flera olika frivilliga beteenden. de var:
* Backa
* Buga
* Snurra
* kontakt
* ligg
* sitt
* stå ( och hopp-stå)
* stegra
* titta upp i taket (fokuserade lite extra på detta då det är helt nytt)

Så härligt var det att se! Nu kan vi sova gott, godnatt!

spår, spår, spår

Spåret gick jättebra! Jag gick några enklare vinklar så att det gick lite sick-sack över ängen. Pelle klarade det rätt så bra, ibland tappade han bort sig men kom på sig själv och ledde in på rätt spår igen. Dock är det världens turbo på honom när han vet att han är rätt. Jag fick verkligen hänga efter honom för att bromsa upp honom och inte snubbla. Jag gillar attityden iallafall, haha! Nästa gång ska jag nog gå över till selen och lina igen. Nu vet han ju vad han ska göra!

Försökte ladda upp en ny header men blogg.se vill inte riktigt samarbeta... Håll till godo!

Stilla på träningsfronten

Medan jag bygger staket runt trädgården får Pelle ligga med under något träd och titta på. Alltså har det inte det inte särskilt mycket på hundfronten under de här dagarna. Vi är ute väldigt många timmar vilket är underbart men någon uppstyrd lydnads- eller spårträningar. Men om några dagar är staketet förhoppningsvis klart och då återgår vi till hundschemat! Jag tjuvstartade lite idag och la ett spår till honom, ska ut om en stund för att se hur det går.

Ett riktigt fynd!

Idag är andra dagen i rad som jag och Pelle har tagit oss till, och besökt centralstationen här i stan. Det hädner inte ofta, haha! Idag skulle vi dock inte åka någonstans utan möta upp en kille som jag hade fått kontakt med via blocket som sålde 2 stycken apporter. En metallapport och en tungapport(på 2 kg). priset låg på 10 kronor för båda och det var ett erbjudande jag verkligen inte kunde motstå!

Jag har tittat runt en hel del efter just metallapporten men i alla affärer jag har varit i kostar de rnut 350 kronor. Alldeles för dyrt enligt mig så därför har det inte blivit något köp. Blev så otroligt glad att jag äntligen fick chansen till inte bara metallapporten utan också tungapporten. Till ett fantastiskt pris! Wiie! Bra skick var dem i också!

Lite trassel blev det då klumpiga jag råkade tappa pengarna när jag skulle lämna dem och de flög runt så jag fick springa omkring bland bilarna medan killen fick hålla Pelle, haha! Men till slut fick han ändå sina pengar och jag mina apporter. Totalt har jag alltså sparat runt 600 kronor idag :)

Idag skötte sig Pelle jättebra inne i stan. Han drog nästan ingenting alls utan var lugn och sansad (för att vara Pelle då). På spårvagnarna dit och tillbaka la han sig självmant ner och sov en stund. Idag är jag stolt över honom!


Glöm inte!!

!!


Miljöträning gånger tusen

Nu är vi hemma igen efter en väldigt lång och väldigt rolig dag. Jag och Pelle åkte spårvagnen in till centralstationen där vi mötte upp Amanda. En härlig tjej som också ska upp till Marma samtidigt som mig. Tillsammans åkte vi upp till henne med tåg och buss och hämtaade hennes (grannes) hund. Baloo, en supermysig aussiekille!

Amanda och Baloo jobbar mycket med hundmöten så de passade på att ta tillfället i akt när de träffade en nu hund, dvs Pelle. Vi körde några möten och Pelel skötte sig över min förväntan. Baloo var också superduktig. Det är häftigt att se ett sånt fint ekipage med så underbar kontakt mellan sig. Blev glad över att se dem vara så samspelta.

Efter hundmötena tog vi en liten promenad längs en liten stig längs underbar natur. Baloo fick springa omkring lös men jag tog tillfället i akt att få Pelle att förstå att man int emåste leka med alla hundar man går tillsammans med. Måste säga att han skötte sig bra även här, lite för mycket drag i kopplet dock...


Vi la ett varsitt spår till hundarna på en äng och medan det låg till det stannade vi och fikade lite. GottGott. Baloo klarade sitt första personspår med bravur och spårade klockrent. Pelle däremot rörde till sitt spår ordentligt. Lite berodde det kanske på att det hade fått besök av Baloo och Amanda på vägen till deras spår, han började åt fel håll och gick framåt, fast fel. Jag fick avbryta och leda in honom dit jag vissrte att jag hade gått och de sista 30 metrarna gick han bra.

Sedan gick vi hemåt och efter lite lunch sprang vi tillbaka till tåget och åkte hem till Gbg igen. Nu var det kurshållning som stod på mitt schema och jag fick hjälp och support av Amanda. Vi hittadade till rastgården och efter en stund kom kursarna. En underbart söt dalmatinervalp och en jätteduktig liten dvärgpinscher. Trots ett rätt så ihärdigt regn kämpade de på bra och var jätteduktiga! Pelle satt jag fast i kanten av hägnet och jag kan inte säga annat än att han skötte sig exemplariskt, även när regnet öste ner på honom.

Efter kursen gick vi till busshållplatsen där vi skildes åt. Jag och Pelle tog spårvagn och buss hem. Nu är han riktigt trött lilla Pelle. 7 stycken olika turer kommunalt, många nya hundar och många nya platser tar på krafterna. Mycket miljötröäning för killen men det mådde han bra av. Han skötte sig jättebra hela dagen, förutom att han drar lite för mycket så är han väldigt lätt att åka på nya äventur med. Kul var det också att träffa nya hundmänniskor och nya hundar, vi får hoppas att vi ses snart igen!


Pelle är braaa!

Pelle och jag gick iväg under halvlek och la ett spår på ängen som ligger aldelles bredvid oss. Spåret blev  väldigt långt för att vara oss, drygt 20 meter skulle jag tippa. Rakt fram med några små vinklingar. På ett ställe låg det en stor metallplåt och då hade jag ju inte så mycket äval än att gå vöer den.

Vi såg klart matchen och gick bort till spåret ca 1,5 timmar senare. Efetr gårdagens spår kändes det lättare att dra på liggtiden ganska rejält. Att klockan var halv 12 gjorde ingen större skilnnad förutom att det var rätt så mörkt, men det gjord eegentligen inte helle rnågot eftersom jag då var tvungen att lite mer på Pelle.

Jag släppte på honom och starten var, som den ofta har varit, lite osäker. Han tänder inte riktigt till på spåret utan tar upp det, släpper det, tar upp det och släpper det. Ibland när han släpper det fastnar han liksom och bara stannar upp och gör ingenting. Jag bestämde mig för att vänta ut honom genom att räkna lååångsam till hundra innan jag skulle göra något. Som tur var tröttnade Pelle innan mig och när jag räknade 86 tog han några kliv fram och tog upp spåret.

Efter detta gic han i stort sett klockrent. Tempot har gått ner en aning. Eller det kanske är fel uttryckt men han är mycket mer noggran, stabilare och säkrare. Trots att jag snubblade lite ibland och halkade i det blöta gräset kunde han snabbt ta upp spåret igen. I 225 meter gick han ett jättesnyggt spår och jag bara följde efter med ett stort leende på läpparna. Vår träning har verkligen gett resulatat och det är så jäkla roligt!




Imorgon väntar en lång och händelsefull dag! Ska bli himla roligt! Självklart är den full av hundaktiviteter men jag skriver mer om det imorgon kväll! :)

Bästa spårpelle!

Gick en tur med Pelle och Ella i förmiddags. Hon fick en glass och jag och Pelle fick härlig sällskap i träningen. Dock blev det int esärskilt mycket träning då solen tittade fram och det bara var såå skönt att bara sitta i solen. Lite träning blev det trots att vi fick dela planen med en hund och några fotbollsspelare. Satte upp en ruta och blev positivt överaskad över hur bra det gick. Om jag taggar honom lite innan springer han rätt till rutan varje gång.

Sedan gick vi hemåt och Ella fick gå ett spår på en av ängarna i närheten. Spåert blev kanske 200 meter långt med en boll i slutet. Vi gick hem och jag hade tänkt gå ut en kvart, 20 minuter senare. Hemma väntade dock både middag och en fotbollsmatch på oss så innan jag och Pelle kom ner till ängen igen hade det gått drygt 2 timmar, oops!

Förväntade mig inga stordåd men körde på ändå och Pelle spårade som han aldrig hade gjort annat. Bra fokus i spåret, dock gick det ibland lite för snett och han hamnade snett i spåret, han upptäckte det och lyckades vinkla tillbaka till spåret och fortsätta utan att haka upp sig. Jag hade inte jättekoll på hur spåret låg eftersom det inte var jag som hade gått deet så jag bara följde med Pelle och det gick braaa! :)

Efter avslutat spår sprang vi omkring i det höga gräset och lekte kurragömm aoch plockade blommor. Mysigt med sommarlov!




Maja 2 år ♥

Idag fyller Maja år. Iår har hon hunnit bli 2 år trots att jag och Pelle bara har känt henne i 1 år. Hennes matte har inte möjlighet att göra ett eget inlägg men jag tycker hon förtjänar ett ändå! :)




Världens vackraste, smartaste, duktigaste och bara allra bästa Maja, Vi älskar dig så mycket! Stort GRATTIS! ♥♥♥

Turbospår

Gick iväg och la ett spår i förmiddags. Spåret gick ungefär rakt, ca 150 meter långt. Liggtiden fick  vara 15 min då jag hade lite bråttom iväg sedan, annars hade jag nog haft lite länger tid. Han tog inte upp spåret särskilt bra utan stannade upp och fastnade. Jag gick några steg för att låsa upp honom och efter det gick det väldigt bra, näsan nere = framåt i spåret och näsan uppe i luften = kommer ingenstans! Det funkar bra på Pelle och det känns som han förstår vad han ska göra, efter en stund blir det nog ordning på honom.

Däremot har han alldeles för hög fart, det känns i och för sig när han är på rätt spår för då känns han väldigt säker, men om jag spåret skulle svänga hade han antagligen fortsatt framåt. Men det positiva med det är att jag kan hålla ner honom rätt så rejält utan att han tappar bort sig. Jag vet inte riktigt hur jag ska träna in ett lugnare tempo, svårare spår? längre spår? mer vinklar? längre liggtid? godis? Om det är någon som har ett tips tas det tacksamt emot! Fast i nuläget kanske jag bara ska testa att ta bort synretningen som vi har nu, dvs att jag lägger spåret ensam och går och hämtar pelle sedan!

Hur som helst så är jag väldigt nöjd med dagens spår :)


Jag har ingen bild från dagens spårövning så det får bli en gammal bild på Tilda och Maja. Så här fint spårar förhoppningsvis Pelle om ett par veckor (månader..?). Maja fyller förresten 2 år idag, men det kanske förtjänar ett eget inlägg... Det tycker jag nog! :)

Fotboll och skogspromenad

Pelle har nu äntligen fått sin sommarfrisyr! Hela kroppen nedrakad och det är så mycket sköanre för honom, dock fick jag lite bråttom så jag får nog gå över honom en gång till för att ta bort utstickande tussar från honom. Imorse gick vi nämligen ner till min gamla skola för att se den traditionella elever mot lärare fotbollsmatchen. Pelle fick såklart följa med, vi satt vid sidan om planen och Pelle skötte sig väldigt bra. Trots mycket spring i benen så höll han sig relativt lugn för att vara Pelle. När jag sa till honom låg han lugnt vid min sidsa och tittade på matchen.

När det var slutspelat droppade folk av allt eftersom och en lite skara samlades kring mig och Pelle. Han fick visa upp lite av de tricks han kan och det uppskattades av hans publik som bestod båda av lärare och elever. Och oj vad roligt han tyckte det var! Han snurrade och hoppade runt, dansade och balanserade godis på marken ända till det in evar några kvar på planen utan vi hade den helt för oss själva. Då blev det lite mer seriös träning och vi fokuserade faktiskt på inkallningarna, det var länge sedan! Han var fortfarande lika sprallig och efter ett antal ingångar som var i höjd med mitt ansikte fixade han faktiskt att vädna på marken. Relativt bra iallafall!

Sedan vandrade vi från skolan och gick hem via motionspåret. Men varför måste man gå i spåren tänkte jag och vi klev upp i skogen. Varför har jag aldrig tänkt på det innan? Här fanns massa orörd och stilla skog där vi kunde ströva omkring helt fritt. Både Pelle och jag uppskattade det och vi gick planläöst omkring och bara njöt, att vi gick lite vilse gjorde ingenting då det var så skönt ute.

Efter 2,5 timmar var vi iallafall hemma igen efter en lång och härlig utflykt!



Kattspaning

Matte kollar på fotboll, Pelle kollar på katter..


Spår och sök!

Gick ut med pelle en tur efter sista skoldagen. Gick gneom skogen ner till en äng och la ett spår. På vägen ner råkade vi snudd på gå in i våra grannar som har en briard och en st bernardshund, alla hundarna var lösa och trots att de hundarna kom skällande mot pelle så lyssnade han bra på mig och stannade kvar så jag kunde hålla i honom och grannen kunde ta in sina hundar. Duktiga pelle!

Spåret la jag på ängen, 50-60 meter tror jag det blev. Vindstilla, rakt men en liten rundning. När det låg till sig gick vi tillbaka in i skogen och körde lite skogsaktivering. Pelle fick hoppa över och balansera på nedfallna träd och grenar. Lite godissök och så gick vi också bara omkring i den ojämna terängen. Pelle på topphumör!

Efter 20 minuter gick vi tillbaka till spåret. Pelle fick gå i koppel och halsband. Det gick sämre än igår men jag är fortfarande väldigt nöjd. Han gick hela spåret med näsan i marken. En gång stannade han upp men efter en liten stund började han leta rätt på spåret igen. Däremot gick han alldeles för snabbt i spåret, inget lugnt och sansad över huvud taget. Det brukar vara Pelle melodi i det mesta han gör men i spåret skulle jag önska ett lugnare tempo så att han märker hur spåret går. Det får vi jobba med men just nu ligger fokus på att få ner näsan. Jag kunde hålla emot ganska rejält under spåret utan att han stannade upp och kom av sig och det ser jag som väldigt positivt! Det känns som vi är påväg tillbaka.

Sedan vandrade vi långsamt hem igen och Pelle sprang mest runt mig och vill eha tillbaka bollen som han fick i slutet av spåret. Men det fick han inte förrän ci var nästan framme och då fick han anstränga sig lite och faktiskt leta efter den, han måste ju förtjäna sin belöning, hehe! 3 stycken sök blev det. ÖVerlag var han väldigt duktig och hittade bollen relativt snabbt alla gånger.

Så idag har han fått använda sin näsa, vilket han gjorde fantastiskt!


Fil-kex med honungssmak - recept!

Här är receptet på hundgodisarna, de kommerdefinitivt bakas mer här hemma! Dock hade jag inget vetekli i utan använde bara vetemjöl. Tyckte konsistensen blev bra också, hårda men inte för hårda!


Fil-kex med honungssmak

  • 7 dl filmjölk
  • 3 dl keso
  • 125 g margarin
  • 3 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 - 2 liter vetemjöl
  • grovt vetekli

Blanda ingredienserna väl. Tillsätt så mycket vetekli att degen blir blank och lättarbetad. Baka ut till ca. 1 cm tjocka längder. Skär längderna i 3 - 5 cm långa bitar. Grädda i 275 grader   tills kexen blivit ljusbruna. Torka efteråt i svag värme ( ca. 100 grader ) tills kexen känns lätta ( ca. 2-3 timmar ). Ju längre tid, desto hårdare kex.


Hundgodis!

Sommarlovet har inte riktigt dragit igång än men jag tjuvstartade lite och bakade hundgodis hela kvällen. Här är resultatet, 7 påsar hundgodis, vegetariskt och Pelle ÄLSKAR det! Kommer nog baka mer av det här under sommaren och frysa in så man alltid hat godis tillgängligt. Sen känns det ju alltid bättre att laga själv så man vet vad det är i :)


Ett spår är gått!

Äntligen, äntligen! Jag la ett spår på ängen under morgonpromenaden. Det var ett rakt spår, drygt 100 meter skulle jag tippa. Det fick ligga till sig i 15 min medan vi gick och rastade Pelle.

Vi gick spåret utan koppel och efter att ha läst om spårning i morse så var jag full av inspiration. Så fort han lyfte nosen bara stannade jag och kollade rak fram tills han tog upp det igen, belöningen blev fortsatt spårning. Dock hände det bara två gånger, första gången fastnade han lite och jag fick ta ett halt steg fram för att låsa upp honom. Andra gången fixade han det helt själv.

Jag kände att jag kunde lita på honom i spåret trots att jag inte var precis säker på hur det gick. Vilken känsla, underbart, vi kanske är på väg tillbaka! :)

Han är bäst i regn!


Lydnad och spår

Var ute i drygt 2 timmar i eftermiddags, så skönt att kunna vara ute utan något som man vet att man måste skynda sig att göra till skolan. Vi gick genom skogen ner till fotbollsplan och passade på att lägga ett litet minispår. Sedan gick vi vidare och märkte att solen stod rakt på himmlen och det inte fanns en enda skuggig plats på planen.

Men vi körde på ändå och Pelle var inte alls särskilt påverkad. Vi fokuserade mycket på glädje och lek och strunatde i alla jobbiga krav hit och dit. Den senaste tiden har det känts som vi bara stressar fram de färdiga momenten och det har lett till att det inte har gått lika bra eller vbarit lika roligt. Idag körde vi iallafall rutan. Som igår så skickade jag honom och väntade tills han hittade rätt innan jag belönade. Oavsett om det är en bra/dålig metod så tyckte Pelle det var jätteroligt. Svansen gick i ett och när han inte hamnar rätt så testar han och testar för att få sin belöning, så himla underbar!

Sedan körde vi Fritt följ också. Samma attityd här, han var glad, han var fokuserad och han hängde med! Vilken skillnad från till exempel på tävlingen. Under sommaren hoppas jag kunna arbeta upp det fria följet till något vi båda tycker är riktigt roligt och under dagens träningspass kändes det som vi är en bit på väg. Hääärligt!

Jag bar med mig mitt stativ och den lilla filmkameran ner så allting fastnade på film. Några gånger tog vi en paus där Pelle fick lugna ner sig ltie men jag är glatt överaskad över hur mycket han orkade med idag.




På vägen hem gick vi genom skogen igen och skulle ta spåret. Jag tog beslutet att inte ta på honom sele och lina eftersom att han dels var så himla trött. Sen har det också gått så dåligt de senaste gångerna så även här fortsatte vi med dagens tema - Inga stora Krav. Vi gick helt enkelt i halsbandet och koppel vilket ledde till att jag kunde styra honon lite mer då jag kom närmare honom. Med tanke på att spåren var typ 10 meter långa (la två st) och han inte klarade dem särskilt bra vet jag inte vad jag ska tycka, haha... Ibland tog han ner nosen, hittade spåret och gick bra. Men sedan går han för fort fram , tappar bort sig och höjer näsan och bara går på känn. Lite kaos blev det i spåret eftersom jag inte tillpåter honom framåt när han inte har nosen i backen. Men de sista metrarna innan belöningen (tennisbollen) klarade han båda gångerna så det var skönt. Då fick han sin belöningen när han jobbade som bäst.

När spåren var avklarade skyndade vi därifrån och gick och badade i sjön (ja, pelle då!) Det tyckte han var roligt och busade en del i vattnet medan jag satt och bara njöt av solen och en glad Pelle. Sedan gick vi hem och då hade vi varit ute i dryga 2 timmar! En lyckad utflykt helt enkelt!



Träning när den är som bäst!

Kom precis in efter ett träningspass med Pelle. Regnet fullkomligt öste ner på oss men vi var lika glada för det, till och med gladare! Pelle var underbar! Vi började om lite med rutan med inspiration från Linda och Charlie och stod tyst tills han själv hittade den och då belönade jag massor. Vet inte om det är rätt metod men det kändes bra och just nu vill jag inte sätta massa krav på honom och bråka så vi bara tränade för att det ska vara roligt! Först var det lite svårt men han prövade och prövade tills han kom in i ruten och efter några repetitioner gick det mycket bättre.

Emellanåt körde vi lite FF och även det gick som en dans i regnet! Glädje, snabbhet och fokus. Yes! (i och för sig hade jag bollen i andra handen men det känns bättre att låtsas att fokusering låg på mig...!)

En annan sak jag är nöjd med är att jag bara belönade med mig själv och bollen. Inget godis! Mycket roligare! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så ofantlkigt söt när han är blöt! :)

 


Hundliv i London

Jag befann mig som sagt i London i slutet av förra veckan och början av denna. Jag ska inte skriva särskilt mycket om det då detta är en hundblogg men tänkte att jag kunde publicera de bilder jag lyckades få på några av stadens hundar. Överlag tyckte jag att London verkadew vara en trevlig hundstad med flera stora grönområden där de fick springa och även mattar och hussar som tog bra hand om dem. Jag såg mestadels blandraser och små hundar men skulle gissa att det finns mycket större variation än så, jag var ju bara där i 4 dagar och tror det eller ej, så var jag inte ute och spanade på hundar hela dagarna ;)


debut i Lk2

Ojojoj, nu var det länge sedan sist! Det har varit rätt så fullt upp med att hinna med det sisat i skolan innan sommarlovet börjar men nu börjar det smalna av. På tisdag slutar vi och ett riktigt långt sommarlov väntar. I onsdags var vi och tävlade. Debuterade i tvåan och det gick inte alls, Pelle trodde väl att jag fortfarande var kvar i London för han var inte med. Seg och allmänt borta. Poängen blev därefter...! 

MEN! jag är väldigt nöjd med platsen. Han låg lugnt och stilla under hela tiden och jag var inte ens nervös att han skulle resa sig. För några månader sedan hade jag inte trott att jag skulle komma så långt på så kort tid!  Sen är jag också nöjd med inkallningen och halvt fjärren. Egentligen var inte fjärren alls särskilt bra men med tanke på vilken attityd han hade på planen så gjorde han det bra. Tycker jag är duktig som kan hitta så många positiva saker emd tävlingen för det var verkligen inte bra, varken poängmässigt, momentmässigt eller attitydmässigt. blä!


Men debuten är iallafall gjord och tills nästa tävling ska vi träna järnet och ta nya tag så vi bevisar att vi faktiskt kan! :) Frågan är om vi ska vara med på KM'et eller om vi struntar i det..?

RSS 2.0