efterlängtad träning

Är hemma i gbg sen ett par dagar. Har inte hunnit bli så mycket mer än promenader men idag var det äntligne dags. Mötte upp Linda med Charlie och Hanna med Freja på klubben där vi stannade i nästan hela tre timmar. Kvällen var fantastiskt fin och man kunde bara sitta där i gräset och prata och sedan varva det med lite hundträning när det är som bäst.
 
Åh vad vi har saknar våra träningskompisar!
 
 
Själva träningen då. Pelle var helt galet förälskad i både Freja och Charlie. Dock gjorde han strålande ifrån sig på både konskicken, dirr-apporten och rutan från konen, med bra fokus på uppgiften, så då får man väl lov att va lite knäpp emellanåt. Han har nog saknat sina kopmisar med.
 

Man blir trött av att träna elitmoment

Idag körde vi ett lite större träningspass på planen. Får passa på när det varken är supervarmt eller åskar. Min energi ligger inte heller på topp nu, skol/termin/åkahärifrån-ångesten är rätt stark vid det här laget...
 
Hur som helst, jag satte upp lite koner och började sen med ett fritt följ. Det märktes på honom at det var ett tag sedan vi tränade för han var lite loj och orkade inte riktigt anstränga sig. Men när han väl fattade att det faktiskt var arbete vi sysslade med skärpte han till sig rejält.
 
Sedan tränade vi lite konskick. Kommandot på tävlingen var runda, eftersom det var enda chansen att han kanske skulle förstå avd han skulle göra hehe...Idag funkade inte det kommandot så bytte till "kona". Lite lat av mig är jag nog men det funkade iallafall och han gjorde ett par fina konskick. Ska fundera vidare på vad jag ska döpa kommandot till.
 
Varvade av med lite rutan och det satt som det skulle. Några gånger kom han lite skevt in och då gjorde vi om. Måste tänka på att inte glömma bort att träna rutan nu, för då tror jag att han kommer glömma den. Kanske inte grejen men tappa den fina positionen och säkerheten han har haft innnan.
 
För att göra slut på några godisbitar jag hittade i fickan tränade vi lite skiften i fjärren. Läggande och ställande under bakåtmarsch samt lite mer fritt följ. En bra träning blev det och nu har jag en trött och flåsande Pelle bredvid mig.
 
 
Kan ju även meddela att, lagom till pride, gick Pelle och förälskade sig i mormor och morfars hund Kalle. En kastrerad Labbe som enligt Pelle luktar väldigt gott (vissa kastrerade hundar kan tydligen lukta löptik). Kalle är väldigt snäll och det verkar inte göra honom så mycket när pelle blir för intresserad. Men för bådas skull får jag anstränga mig lite mer och säga till Pelle att gå och lägga sig istället för att hela tiden passa upp och lukta på kalle.... ;) De är söta iallafall!
 
Annars händer inte så mycket här på landet. Våra kusiner är här med lite yngre barn och Pelle är så fin med dom och deras upptåg.
 

När himlen faller ner är det skönt att vara flera

När blixten i princip slår ner ovanför en, när regnet öser ner och när det åskar så man tror himlen kan falla ner när som helst. Då är man extra tacksam mot cafépersonal som fixar att man kan ta med hunden in till värmen inne på cafét. Pelle är inte åskrädd, men hade nästan vart konstigt om han inte blivit det efter en stund ensam i bilen i det ovädret så mycket som det lät.
 
 

RSS 2.0