Eld!



Finns det något mysigare än att kura ihop sig framför brasan med hundarna och bästa vännen efter en heldag full med hundaktiveteter ♥♥♥

vadå omanlig?

Pelle är jättesnygg i sitt nya täcke! Frågan är nvem som är gladast? Pelle eller Matte? ;)

Bruks-KM

I söndags var det KM på klubben. Uppletande X2 och lydnad stod på schemat. Både Pelle och Maja var anmälda och Pelle var först ut. Första rutan hittade han inget i, det är inte så konstigt eftersom han aldrig har gjort något sånt och att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra.. Jag skickade dock ut honom och han letade på riktigt bra. Efteråt sa tvlingsledaren att han hade fastnat där det fanns ett föremål, jag måste bli bättre på att se när han är extra intresserad av något.
¨
  Vad gör Pelle?

Andra rutan gick bättre, det var lite torrare och Pelle sprang återigen ut bra och letade intresserat. När han nosade extra på något gjorde tävlingsledaren mig uppmärksam på det så jag kunde berömma honom och då tog han glatt med sig det tillbaka. 2 föremål hittade han och det gav oss 18 poäng.



Sen var det lydnaden. Vi valde linförighet, rak inkallning, läggande under gång, träapport och hopp. Linförigheten gick inte bra, han var otroligt ofokuserad och trög men de andra momenten gick bättre. Inkallningen och läggandet klockrena!


 

Apporten har vi knappt tränat något alls, för i appelklassen (och även i klass 2 i lydnaden sen) kastar man apporten 10 meter och sen kommenderar hunden att hämta den. Jag trodde inte att Pelle skulle hämta den men han överaskade mig! Först kastade jag detn bara 2-3 meter fram för att underlätta för Pelle, men det fick man tydligen inte, det var tvunget att vara minst 10 meter så jag fick gå och hämta den igen och kasta om..hehe! Men jag tror att Pelle blev lite extra taggad då så nr jag kommenderade honom sprang han rakt ut, hämtade den och rakt tillbaka...via testledaren och skrivaren, haha! Jag bestämde mig för att ta det som ett träningstillfälle och tog apporten och berömde innan han släppte den.

 

Hoppet är han inte heller van vid, precis som i lk2 ska han hoppa över, sätta sig och sen hoppa tillbaka igen. Han klarade det jättebra förutom att han  behövde ett dubbelkommando på vägen tillbaka.



Vi kom topp 3 nerifrån, men jag är ändå nöjd över Pelles insats. Han förvånade mig positivt och som vi körde tävlingen mest på skoj och inte så jätteseriöst. Det blev en väldigt trevlig dag och det fanns många väldigt duktiga ekipage på plats! Det var en hel del väntan för hundarna, dels för att uppletningen för varje hund tog sin tid och dels för att jag och Tilda sprang runt och fotograferade. De fick sitta uppbundna utanför klubbstugan och det gick alldeles suveränt. Efter tävligen tömdes planen snabbt på folk och då passade vi på att träna lite till. Pelle var helt underbar och galen, haha! Jag har aldrig sett honom så speedad, över bara en köttbulle!

  De duktiga ekipagen som kom topp 3!

Väldigt trötta hundar fick torka på filten...

Sommarbilder!


Vill Tillbaka...!

MH

Hej! Våra hundars MH-resultat har nu kommit in på avelsdata. Sähär ser det ut, det första är Pelles.
PelleMaja

Vi är väldigt nöjda med resultaten, båda hundarna har mycket socialitet och leklust, inga rädslor och ingen aggressivitet. Våra underbara hundar! ♥♥

Bussen till Kullavik

Jag , Maja och Kajsa blev utkastade ur huset för att pappa skulle ha träff med sinna gamla Chalmers kompisar, så vi fick ta bussen till Kullavik och bli hämtade vid Snipen ganska sent på kvällen . Det var iskallt !! Sen sov vi där och fick en riktigt god frukost  dukad av Morfar . Vi skulle hem till Ebba och Pelle så vi fick inte slappa för mycket, fast vi kom inte i väg så tidigt xD vi var hemma ca kl 1 :) Kajsa och Maja var jätteduktiga. Kajsa som bara är 5 mån har inte åkt buss så många gånger så hon var duktig och Maja var som alltid som en ängel :)
 
Kramar Tilda och Ebba

Nu har vi vart och tävlat!

Planen var att få vårt eftertraktade LP1. Det gick inte så bra, ingen av våra hundar kalrade av platsliggningen och då blir det ju tyvärr inget förstapris. Pelle var jätteduktig på resten av lydnaden och igår fick vi 141,5 poäng och idag 150 poäng. Det är ju lite surt att bara vara en platsliggning från vårt LP, men samtidigt är jag som sagt ändå väldigt nöjd med Pelles prestation på resten av lydnaden. Här är dagens resultat. Förutom platsen så borde han ha fått en tia på hoppet och apporten. Han borde även ha lagt sig snabbare, men skit samma! Vi är jättenöjda! För Maja och Tilda gick det även bra, inget förstpris men en riktigt fin insats!

Vi ska ha vårt LP innan året är slut, så nu ska vi anmäla oss till fler tävlingar och tränatränaträna på platsliggningar!

 

Kram Ebba och Pelle


Maja Model



Maja har fått vara lite modell inför mitt fotande ;) inte de roligaste hon vet men hon gör ett bra jobb !!  Här får ni lite bilder som jag tog i dag.






Man blir riktigt trött av att fota.

Kramar Tilda och Maja

Maja bytte färg

I torsdags bytte vi däck på min pappas däck samt städade trädgården. Vi vill ha så mycket pengar som möjligt när det är dags för MyDog.

Hursomhelst så sprang hundarna omkring som de ville på trädgården och plötsligt så var lilla Maja helt röd i munnen. Antagligen hade hon råkat springa in i vår studsmatta. Hon hade blod i hela munnen och det rann ner på hennes vita päls. Vi kollade igenom henne och det visade sig att hon hade råkat bita rätt igenom sin tunga. Stackars Maja!

image description

Ny blogg!

Hej! Välkommen till vår nya blogg! Vi som kommer att skriva här är Ebba och Tilda. Ebba har en storpudel, Pelle som är ca 18 månader just nu. Tilda har en Austrailen Shepherd (aussie), Maja som är ca 17 månader.

Vi har inte känt varandra särskilt länge än, men våra gemensamma intressen knöt ihop oss. Hund och foto. När vi inte går i skolan och pluggar spenderar vi mycket tid med Pelle och Maja. Framförallt har vi tränat mycket lydnad och vi började tävla detta året. Nästa helg deltar vi förhoppningsvis i vår sista klass 1 tävling, vi planerar nämligen att vinna vårt LP1 då.

Vi har även tränat lite agility. Pelle stressar upp sig ganska lätt på agilityplanen så vi väntar tills han har mognat lite till. Maja är duktig i agility men de har också tränat och tävlat i bruks.

Tilda och hennes familj ställer ut ganska mycket och de har även börjat få in mig i de banorna. Nackdelen är då att pudlarna måste ha speciella klippningar och det kräver en del pälsvård. Dock har Pelle fått väldigt fin kritik så vi får se hur det går.

På vår blogg kommer vi att skriva om det mesta vi hittar på med våra hundar. Träning, tävling, utflykter m.m. Vi hoppas att du kommer att gilla vår blogg och vi skulle bli väldigt tacksamma om ni kunde lämna någon liten kommentar.

Pelle och Maja, inte så farliga som de ser ut ;)
image description

Kram Ebba och Tilda!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0