Uppdaterad blogg!

Det var på tiden att även Lyrapyra fick synas här. Så hon har nu fått en egen flik där det står lite om vad vi gör, våra mål och resultat. Hon får även vara med på den mycket vackra headerbilden. Voila! 
 
Jag hyr ut min lägenhet under juli och augusti och kommer under den tiden jag bor i gbg bo hos min mamma, det vill säga granne med en skog. Ser fram emot mycket tid där! Sedan i nästa vecka åker vi mot landet och stannar på lite obestämd tid. Den som lever får se. 
 
Idag har jag jobbat mitt sista inplanerade jobbpass för sommaren. Hundarna fick vara med och skötte sig som vanligt exemplariskt, Lyra är generös med pussar och Pelle knör in sig bredvid alla han ser för att få så mycket kel som möjligt. Och efter några minuter märks de inte av för att de ligger och sover på golvet. Lätta hundar!
 
Sen tog vi en lugn kväll och till middagen blev det en 5-minuters platsliggning. Lyra har börjat bjuda mer och mer på hakan ner och jag tror att jag kommer fokusera lite extra på det vid sidan om för att eventuellt föa in det i platsen senare (plus att hon troligtvis även kommer fortsätta bjuda på det under platsen). 
 
 

Pelle har fått en ny titel!

Är i vanlig ordning dålig på att skriva. Men för knappt två veckor sedan var jag och Pelle och tävlade på världens bästa klubb, GMBK. Det var rally som stod på schemat, en bana på förmiddagen och en på eftermiddagen. Alltså en chans för oss att få en ny titel och bli uppflyttade! Pelle kan ju det här. Så att få kvalificerade resultat var vad jag förväntade mig. Nybörjarklassen kör vi för att göra något kul tillsammans, att kunna tävla utan att för mycket nerver förstör för oss och att det såklart är kul att testa något nytt. 
 
Dagen slutade med två godkända rundor, 85 och sen 99 poäng(!), och pudelkillen kan därmed titulera sig för "RLND N LP1 Pompano Texas Roadrunner" jag är så nöjd och glad över honom! Det kanske är rallylydnad vi ska satsa på, planen är iaf att börja med fortsättningsklassen till hösten tillsammans med Lena och Kasper som sällskapade oss och fivk två kvalificerade resultat! Till hösten är ju Lyra tillräckligt gammal också så då får väl hon också debutera. 
 
 
 
 

Vildandens Guldskatt Af Gremir "Lyra"

Lyra är en glad liten tollartjej född i oktober 2015. Denna tjej är otrolgit glad och social i allt och alla, matglad och busig som få! Hon älskar att vara med och träna på lydnadsplanen, springa och hämta dummies, bada, sitta i knät och rejsa runt i skogen. En glad krabat helt enkelt! Lyra är bäst <3 
 
Just nu tränar vi framförallt lydnad men utöver det kommer vi självklart hitta på lite allt möjligt, Rally, viltspår, nosework, agility osv. För att det är kul att träna hund helt enkelt! 
 
 
 
 
  
Om Lyra: 
Fullständigt namn:       LD startklass RLND N Vildandes Guldskatt Af Gremir
Kallas:                          Lyra
Ras:                             Nova Scotia Duck Tolling Retriever "Tollare"
Född:                           2015-10-14
Kön:                             Tik
Storlek:                        44,5cm 
Vikt:                             15,2 kg
HD:                             A
ED:                             0
DNA-DE:                     Hereditärt fri
Uppfödare:                 Anette Björgell, Vildandens kennel
 
Genomförd BPH
Känd mental status (MH)
 
 
 
Kurser:
Tävlingsinriktad valpkurs, GMBK, våren 2016
Lydnadshelg, Heidi Billkvam, våren 2016
Jaktapportering 2, Catherine Löfmark, Hundens Hus, hösten 2016
Patrullhundsutbildning, 2017
 
 
Mål 2018
 
Framförallt ha roligt tillsammans, hitta på spännande saker och lära känna varandra ännu mer!
 
Lydnad
Fortsätta träna med glädje som första prio
Starta startklass
1a pris i startklass
LDstartklass
Start i klass1
1a pris i klass 1
 
Jakt
Fortsätta träna sakta men säkert, bygga en bra grund
Träna regelbundet!
 
Patrullhund
Ta cert och bli färdigt patrullhundsekipage
 
Övrigt
Lägga spår kontinuerligt (person- och viltspår)
 RLN N
Viltspårchampionat
Starta i noseworktävling
Genomföra MH
 
 
 
Tävlingar, meriter:
Utställning
Valpklass
BIR-valp klass II+ HP, BIG-2. Tjolöholm 2016-05-01
BIR-valp klass I + HP, BIS-valp klass I, Kungsbacka 2016-04-10
BIR-valp+ HP, BIS-4-valp, Sunne 2016-07-09
Juniorklass
Excellent, Ransäter 2016-07-30
Excellent, MyDog, Göteborg 2017-01-07
Very good, MyDog, Göteborg 2017-01-08
Excellent, Kungsbacka SSRK 2017-04-08
Excellent, Kungsbacka SSRK 2017-04-09
Very Good, Ransäter 2017-07-30
 
Öppen klass
Very good, MyDog, Göteborg 2018-01-04
Excellent, MyDog, Göteborg 2018-01-05
 
Nosework
Godkänt doftprov, 2018-02-19
 
Rallylydnad
Nybörjarklass
Angered bk, 2016-08-24, 54p
Gbg-avdelningen, 2016-08-29, 88p, godkänt
Lerum Bk, 2017-05-10, 78p, godkänt
Angered Bk, 2017-06-07, 91p, Godkänt och RLND
 
Lydnad
klass1 (gamla)
Varbergs BK, 2016-09-29, 164p, förstapris
Kungälv BK, 2016-10-16, 131p, tredjepris
Partille BK, 2016-10-22, 94p
Bollebygd BK, 2016-10-23, 113p, tredjepris
 
Startklass
Bollebygd BK, 2017-04-22, 152p, godkänd. 
Tjörn BK, 2017-05-06, 151p, godkänd
Orust BK, 2018-04-11, 182p, Förstapris
Lilla Edet BK, 2018-04-13, 162p, Förstapris och LD
 

 
 
 

Motivationsbrist

Det är rätt stilla på hundfronten nu. Dels jobbar jag ganska mycket vilket innebär att hundarna ska fram och tillbaks med mamma och även att jag blir tröttare. Dels har det hänt mycket annat tråkigt som gjort att jag har varit lite låg. 

Så mycket träning har det inte blivit. Men lite skogspromenader och utflykter då och då såklart. På söndag ska jag och pellebus tävla i rally på hemmaklubben. Ska bli roligt ändå! :)

Bra dag på Pride

Idag åkte Qvist iväg på spelning och för att hitta på något åkte jag i och hundarna till Pride. Vi hängde med Sofia ett tag, sedan drog vi på egna upptåg och tränade både platsliggning och fortgående mitt i smeten.

Hundarna var sååååå duktiga och jag är så stolt över dom! Vi hade jättekul tillsammans! Båda klarade platsliggningarna utan problem, lyra lägger sig på sidan men just nu är jag mest glad över att hon är trygg i momentet. Pelle fick även ligga ner när jag och lyra tränade vilket även det gick oproblematiskt. När jag och Pelle körde fick lyra hänga med i koppel som hon ville. 

Vi hade som sagt så kul ihop och båda hundarna var så glada <3 och som vanligt när det är större folkmassor kommer det många människor som vill hälsa på hundarna. Och hundarna blir ju lika glada de då de är så glada i folk! Så roligt att se hur de sprider sådan glädje! 

Insåg också att det var länge sen (eller kanske första gången) lyra var med på något sånt här men det gick ju bra. Folkmassorna var inget problem utan det var väl snarare det att det låg popcorn precis överallt på marken som gjorde det lite besvärligt att gå i koppel haha. 

Sen träffade vi upp Oscar och Harald som jag inte har sett på jättelänge och hängde kite i Vasaparken innan vi gick vidare hem mot Qvist. 

En bättre dag!! <3 bilder kommer senare 

Träning på klubben

Ikväll tränade vi igen efter en paus på en dryg vecka. Vi träffade olivia och Charlie som kom ändå från Stockholm, och så Lena och kasper! 

De senaste veckorna har hundarna inte varit helt på topp med lite konstiga magar efter konstiga saker de ätit... Och i kombination med att vi inte tränat något alls körde vi väldigt kravlöst. Vi körde igenom alla momenten och det var inte så mycket som gick som det skulle haha! Myror i brallan på tösen ikväll. Men roligt hade vi, och hon är bra galen <3 

Pelle fick såklart också köra en del och han briljerar som alltid. Om jag bara kunde börja lita på att han inte sticker ifrån mig/ligger på platsen så hade jag lätt tävlat i eliten igen. Men det är en lång väg, och den ligger mestadels på mig. Oavsett så är det himla kul att träna med honom. Till skillnad från Lyra så känner jag honom i vår träning på ett annat sätt än vad jag känner Lyra. Jag och Pelle har tränat i 6 år tillsammans och vi vet hur vi vill ha det och hur vi fungerar. En häftig känsla! 

Nu hoppas vi bara att det inte dröjer 2 veckor till nästa träning! 





Tisdagens Kursavslutning

I tisdags var det avslutning på vår tävlingsinriktade valpkurs. Lite synd att jag inte fick upp den riktiga träningsmotivstionen förrän precis på slutet. Menmen. Efter världens åskoväder körde vi iaf tävlingsträning! 

Platsliggning gick bra, lämnade henne på kanske 3-4 meter och stod kvar hela tiden. Hon ligger men flyttar om sig lite. Men hon är trygg iaf och har självmant börjat bjuda på hakan ner. 

Tandvisningen gick bra med lite hjälper. 

Sen var det vår tur och jag förberedde henne genom att hon först fick ligga ner på lägg-kommando. För att tagga upp. Sen precis innan tog jag upp henne och busade lite med henne. Sen sprang hunden som hade kört innan oss fram till henne så det blev lite störning i vårt fokus. Menmen, det släppte vi snabbt. 

Hon hade så himla kul!! Och jag med! Vi körde bara med tävlingsmässig belöning under momenten och hon höll ihop rätt så bra! I slutet, (apport och hopp) blev hon busig och sprang omkring lite och visade upp apporten och hälsade på domaren. Funderar på om det kan bero på frustration efter att belöning inte slutade i leksak, vilket det brukar göra. Men oavsett så var hon med mig hela tiden och jag kände att jag visste var jag hade henne! 

Guldkornen var alltså dels att vi båda hade kul, att jag litade på henne och kände mig trygg. Samt det fria följet som hon gick SKITsnyggt!!

Det vi ska fortsätta träna på är väl ordförståelse i ligg/stå, ingångar och stadga i apport/tandvisning. 

Idag är sista dagen innan deadline på skolan. Sen är det lov! Ska bli så skönt! Mycket roligt inplanerat 😍



Äntligen!

Tänk att man kan bli så glad för att jycken skiter! Så glad att jag tog ett litet glädjeskutt och fotade en bild. 😁 

Allt är väl inte ute än men i varje fall ett tecken på att tarmarna fungerar som de ska just nu. 



Majskolvsskit

Igår var vi och grillade hos pappa. Hundarna fick i sig majskolvar. 
Jävligt dumt...

Lyra har kräkts under natten och även bajsat. Pelle har inte fått upp något. Så idag har jag gett dom sparris och knäckebröd. Sen är det att hålla tummarna. Hoppas att det kommer ut och inte fastnar i tarmarna, då lär det bli operation... Det vill vi intee. 

Änsålänge mår de bra och får behålla både mat och vatten. Men jag vill se att det kommer ut från dom innan jag kan slappna av... 

Jävla skit.




4 h på klubben/skogen

I måndags träffade vi Lena och Kasper vid Gbgavdelningen. Rallylydnad stod på schemat då det drar ihop sig för ännu en tävling för herr grå. Inga större problem, han är så duktig så <3 Det var väldigt varmt så särskilt mycket hundträning blev det inte. Lyra gick köra nåt fritt följ och också testa rallybanan. Vilket också gick bra! Roligt när hon får börja tävla i det sen! 

Efter rallyn packade vi ihop och drog vidare till skogen. Vi la ut ett varsitt spår till hundarna och medan de la till sig så gick vi ner till vattnet. Både Lyra och jag badade! Roligt att hol tycker det är så roligt att simma 😍 
Tillbaka till spåren. Pelles spår bröt jag för att han är helt kaos i spåret. Jag måste veta exakt var spåret ligger för att jag ska kunna hjälpa honom rätt och lita på honom. Lyra däremot spårade braa och det är så roligt att spåra med henne! Hon han dessutom verkligen börjat fatta det här med liggmarkeringar på snusdosorna. Duktig tjej! 

Efter 4 timmar på klubben/skogen åkte vi sedan hem. Trötta och nöjda! Blir så glad av denna bilden! 






RSS 2.0