Stressapan själv...

Vi åkte ut med hela familjen på en liten kvällsutflykt. Vi åkte mot badplatsen för att systrarna eventuellt skulle bada. Pelle sprang omkring och var glad över att alla var med. Han är hopplös i koppel (han vill gå först...) och underbar lös. Sedan stannade vi vid en liten strand och jag och Pelle ställde oss bakom några klippblock för att Pelle skulle stressa upp så lite som möjligt när de badade. Dock förstod han att något var på gång och kände sig tvungen att hålla koll på alla. Stress, stress...
 
Vi tränade lite där bakom klippblocket. Han var lite stressad och orolig men när jag tog upp honom i fotposition höll han den. Han fick kämpa men han höll den. Vi körde även en fjärr som gick otroligt, sist körde jag en inkallning vilket jag kanske inte borde ha gjort. Han sket i mig och sprang över till resten av familjen. Jag sa till dem att inte bry sig om honom medan jag gick och hämtade honom. Efter detta smet han ännu en gång och här var stressen ett absolut faktum... Det slog över och bara sprang runt och skällde. Jag tog ett djupt andetag, gick lugnt mot honom tills han förstod att det inte hjälpte att bete sig som han gjorde och stannade så att jag kom fram till honom. Då fick han ligga stilla en stund och lugna ner sig.
 
 

När vi gick sedan fick han springa lös och kunde hålla koll på oss i sin egen takt vilket lugnade honom relativt snabbt. Tillbaka på parkeringen körde vi igenom samma träning som innan utan stressdelen och det gick väldigt bra. Inkallning, FF och fjärren skötte han utan några som helst tecken på tidigare stress.
 
Vi har jobbat mycket och kommit väldigt långt med hans stressproblem, men vi är inte klara än, tydligen... suck.
 

Klubbträning med underbart sällskap!

Wow vilken härlig träning ikväll! Träffade Linda med Charlie, Hanna med Freja och Boel med Meya och Isa idag på klubben och det blev en riktig härlig träningsstund tillsammans. Vi tog en hund i taget och hjälptes åt, tacklade problem som uppstod och peppade varandra mot sm :)
 
Det är så hätftigt för alla hundarna har verkligen en egen personlighet och olika tekniker fungerar olika på alla. När det var något som inte riktigt fungerade kom förslag från alla håll om hur man kunde göra istället. Underbart!
Det såg riktigt bra ut för dem alla och det är så himla roligt att träna med så duktigt och roligt sällskap!
 
Vi tog som sagt en hund i taget och Pelle var sista hunden ut, han fick alltså ligga och titta på i ca 2 timmar innan de tvar hans tur, stackarn haha! Men han var väldigt duktig och låg relativt lugnt vid sin stolpe. När det var hans tur var han taggad som aldrig förr. Han gjorde ett fantastiskt Fritt följ, Linda kommenderade oss genom ett relativt långt FF med raksträckor, halter svängar och allt som ska vara med. Kontakten hölls och ibland så till och med studsade han bredvid mig. Han tyckte det var roligt och han gjorde det sjukt bra!
 
 
Sedan körde vi igenom rutan. Det är ingen jättesnygg ruta än sålänge men han kommer in rätt i den och stannar bra (han lyssnar väldigt bra på stannakommando). Han springer ut bra men ibland blir han lite osäker och stannar upp så han går in i den. Men just nu bryr jag mig inte om det eftersom jag inte har tränat det, vi fokuserar på att han ska veta VAR rutan är.
 
Sedan körde vi läggande under gång som vi har haft mycket problem med. Jag testade och han bjöd på ett snyggt och snabbt läggande. Inte mycket att fixa till där inte, vi får hoppas att det håller i sig här på hemmaplan bara, haha :)
 
Nästa problemmoment för oss  var fjärren. Nånstans i bakhuvudet har han världen snyggaste fjärr men det sitter långt långt bak. Han är sig och både la och satte sig väldigt långsamt och jag hade låst mig för mycket på att bara belöna när han växlar snabbt. Nu belönade jag honom med fart uppåt när han satte sig och det dröjde inte länge innan han var tillbaka i samma härliga attityd som innan sommaren.
 
Sedan körde vi igenom lite av de andra momenten. Hoppet är klockrent. Rutan gick bra än en gång. Framförgåendet gick super och den sista platsliggningen gick även det bra. Summerat en väldigt bra träningskväll med finfint och roligt träningssällskap. Samt en riktigt duktig Pelle. Idag kändes det bra att vi snart startar på tävling.
 



härlig utflykt

Idag firade vi min ledighet med en ordentlig utflykt. När vi kom hem hade vi varit ute i drygt 2,5 timmar och det var en riktigt fin tur. Vi började med att ta spårvagnen ut mot havet. Där tog vi en promenix längs med båtarna och havskanten. Otroligt fint, solen värmde och det var nog en av sommarens finaste dagar. Vi fortsatte längs med stigen och kom fram till fiskebäck där vi hade kunnat komma hem rätt snabbt men istället tog vi de två längsta bussturerna som fanns. Inget att skynda hem till utan vi bara var, och att åka buss är alltid mysigt.
 
Planen från början var att hitta en plan där vi inte hade varit innan och där vi kunde träna lite. Dock var det väldigt varmt ute och varken jag eller Pelle hade orkat hålla igång särskilt länge. Det blev istället mycket fotografering. Pelle fick köra en del tricks, springa lös, och sedan blev det också en del störningsträning när vi körde lite fotgående på de olika busshållplatserna.
 
Jag passade också på att introducera min nya hurttaväst som kom på posten. HELT underbar men färgamtchningen med ryggsäcken hade kunnat vara lite bättre :)
 




Bloggen skär tydligen bort vissa delar av bilden men det får vi lösa en annan dag...


Rutan+film

imorse var vi återigen nere på fotbollsplan för ett lydnadspass. Och fokus låg återigen på Rutan. Det gick faktiskt riktigt riktigt bra. Startade utan targeten vilken han klarade super! Rakt in i rutan oavsett vilket avstånd eller håll jag stod ifrån, det känn som han börjar fatta nu. Sen flyttade jag rutan och så körde vi lite FF innan vi testade igen och då blev det svåtr för honom, han sökte sig mot den tidigare platsen alternativt mot någon av konerna så jag påminde honom en gång med targeten och sedan funkade det super! På filmen stannar han i rutan men aningen för långt fram det är jag medveten om men så här såg det ut:
 
För övrigt så anmälde jag mig till lydnadskursen så det blir mycket rolig hundträning under hösten :)

vardagsliv...

Idag började skolan men jag ska göra så gott jag kan för att inte hundträningen ska behöva stå tillbaka. Jag ska vara disiplinerad och inte vänta med allt tills sista sekund. Idag gick jag upp och körde ett härligt träningspass på morgonen. Vi la fokus på rutan och det satt riktigt bra. Satte upp targeten första gången men resterande skick klarade vi oss utan. Han springer bra in i rutan och har (oftast) en bra position i den. Men varken positionen I rutan eller farten TILL den tänker jag inte gå in och peta i förrän han verkligen vet vad rutan betyder. Men det är pågång nu iallfall!  Vi skickade från alla håll och från olika avstånd och det kändes super!
 
Sen bar det av mot skolan olch det första vi fick reda på var att vi var en testklass för svenska 1 nationellla prov. Så vi fick i hemuppgift att göra ett uppsats på 3 timmar tills på fredag. MEN jag som är så ambitiös(??) har redan gjort den så jag känner mig lite duktig nu, haha :)
 
Ikväll öppnar kursanmälan på klubbens hemsida och jag har så svårt att välja vad jag vill. en två eller tre kurser? Eller inga alls... Just nu står jag i valet och kvalet om jag sk anmäla till en LK2 kurs. Kanske mest för att få komma upp till klubben och få inspiration av kursdeltagare och instruktörer.  Vi får se hur det blir!

lista

Hur kom du in i hundvärlden?
Vet faktiskt inte riktigt, har (nästan) alltid gillat hundar och när jag fick en hund blev det naturligt att jobba med honom :)
Hur gammal var du när du blev med hund?
14når
Vad är dina mål med din hund?
Drömmålet skulle ju vara lydnadschampion, om vi lyckas återstår att se, haha :) Har flera mål för 2012 om ni kollar under pelles flik.
Lämnar du din hund ensam hemma, hur ofta?
Ja, han är ensam hemma varje dag, int esärskilt länge dock. Han bara sover när han är själv.
Skulle du låta någon annan träna din hund?
Det beror på vem det är. Om jag har förtroende för den och om jag är i närheten. Men om jag är nära får de flesta testa. Det är no gbara nyttigt för Pelle :)
Lämnar du din hund i bilen om väder tillåter?
Ja det händer. Men inte regelbundet.
Är din hund med på jobbet? Eller vart är din hund när du arbetar/studerar?
Mamma och Pappa kan jobba mycket hemma så de tar hand om Pell enär jag är i skolan.
Litar du på din hund?
Ja i de allra flesta situationer.
Litar din hund på dig?
Ja det gör han :)
Har din hund några rädslor?
Nej inte vad jag kan komma på nu.
Vilka kurser har du och din hund gått på?
Oj det är många. Det står under Pelles flik. Men valpkurs, grundkurs, 3 olika lydnadskurser och en agilitykurs. Tror det var det :)
 

Pick one!

Koppel / Lös
Levergodis / hemmagjort godis
Lydnad / Agility
Freestyle /  Sök
Drag / Spår (kör mycket mer spår men drag är himla kul det med)
Långpromenad / Miljöträning
Renras / Blandras
Hane / Tik
Privatkurs / Brukshundsklubbskurs (har ingen annan erfarenhet)
Träna själv / Träningsgrupp
En hund / Fler hundar
Kastrerad / Okastrerad
Tävlingshund / Sällskapshund
Stor hund / Liten hund
 
 
Galen och UNDERBAR! ♥

Underbart träningspass!

vilket träningpass det blev på morgonen. underbart! Vi gick ner till fotbollsplan och jag började med att gå ett kort spår på planen. Medan det fick ligga till sig körde vi lydnad. Först på tur stod rutan. Första skickat hade jag target+godis för att påminnna honom om vad det är han ska göra. Alla de följande skicken kunde jag plocka bort targeten helt. Han sprang in i rutan varje gång, woo! Vi varvade rutan med de andra momenten vi tränade och när vi kom tillbaka till rutan har han en tendens att söka sig mot högra framkonen men om jag påminnner honom med targeten första gången så kommer han ihåg själv vad han ska göra. Duktigaste killen! Snart kan vi nog plocka bort den helt.
 
Vi körde också två apporteringar, vilka vi har haft mycket problem med innan. Men idag var det inga som helst problem om man inte ska vara superpetig vilket jag inte tänker vara idag. Bra fart ut, bra gripande, bra fart in och bra stadga i hållandet. Nöjd och glad.
 
Sedan körde vi det enligt mig tråkigaste momentet (fram tills nu iallfall) Fritt följ och körde ett av våra längsta pass hittils. (det var inte särskilt långt men mycket längre än vad vi brukar köra). Han gick himla bra och inte mycket kontakssläpp alls. Ibland segar han efter lite och det får vi jobba på men överlag super! 
 
Jag kände att han var lite trött så han fick en 5 minuters platsliggning där jag stod 50 meter bort. Han låg lugnt och stilla så inga probnlem där. Det var dock ett tag sedan vi körde med andra hundar så det måste vi göra så fort vi får chansen.
 
Det sista vi gjorde var fjärrdirigering. Han rör sig inte framåt eller bakåt det minsta vilket är väldigt positivt. Däremot har han börjat med väldigt långsamma läggandet. Sättandet nästan flyger han upp på men läggandet fick vi jobba lite med.

Spåret vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. I början förstod han inte riktigt vad han skulle göra och vimsade mest runt. Sedan fick han upp det och höll det i kanske 50 meter, 50 väldigt bra emter som inkluderade den lilla, mjuka vinklen. Sedan tappade han bort sig och då såg han bollen så det blev inte särskilt mycket spårande sista biten. Men detta var ju helt nytt för honom och det ska vi absolut köra mer på. Han måste ju anstränga sig mer om han ska hitta spåret på så kort gräs.

På vägen hem tränade vi bland annat att han skulle gå fot när jag gick upp och ner för en trappa. Han fick tänka mycket och han kämpade för att klara det, vilket han också gjorde! Vi tränade också på att han skulle sitta i fotposition när det gick hundar och t.o.m. en katt förbi. Trots att han är superintresserad av katter och man knappt kan få kontakt med honom när han ser en ute på vanliga promenader så förstod han att han inte skulle släppa kontakten när han väl satt i fotposition emd kontakt. När jag däremot sa varsågod och berömde honom sökte han sig dierkt mot katten. Duktiga duktiga killen! :) :)

skogsspår

Pelle fick ett spår tidigare idag. Ett skogsspår på (åter igen) runt 200 meter. # rätt snäva vinklar, över 90 grader, hehe... var inte riktigt planerat men så blev det. 2 träapporter och drygt 1 timma liggtid.

Han gick det inte klockrent men han gjorde det väldigt bra och jag måste vara nöjd över hans prestation. Han tog alla apporter och gick nästan i full lina hela tiden. Han hade inte riktigt samma snabbhet och intensitet som han brukar men åh andra sidan var han mer samlad och lugn. Vet inte vad som är bäst, haha :)

Men han tog vinklarna väldigt bra och jobbade sig igenom ett svårt spår i en miljö han inte riktigt har jobbat i. Så han är duktig!

Pelle hjälper till i trädgården


Inspirerande träning!

Idag mötte vi Linda och Charlie för lite lydnadsträning. Vi höll till på ruddalens planer och jobbade med en hund i taget vilket var väldigt bra då vi kunde hjälpa varandra och diskutera ideer och olika träningssätt. Pelle fick köra igenom lite Fritt Följ, rutan, apportering och budföring och han skötte sig fantasstisktiskt hela passet.
 
I det fria följet går han otroligt snyggt när han är på humör. Men ibland flyter blicken iväg och han blir lätt lite ofokuserad. Vi jobbade mycket på detta och jag fick massa bra tips från Linda. Framöver ska jag tänka mycket på att vara tydlig mot Pelle och visa vilka beteenden jag tycker om och ska belöna och vilka beteenden som jag inte accepterar, till exempel att han tittar bort i det fria följet. Att vara tydlig i samband med att ställa krav tror jag både jag och Pelle komme rmå bra av. När vi körde FF igen så var det knappt ett enda blicksläpp, varken när vi gick och svängde eller när Linda gick runt oss och agerade störning.
 
Sedan fick Pelle köra sin första ruta med band runt. Och jag kan inte vara annat än supernöjd! 2 gånger med target+godis, 2 gånger med bara target och sen 2 gånger utan något alls. Alla gånger sprang han rakt in i rutan och stannade där. Vi kanske får någon ordning på den där rutan ändå! :)
 
Apporten och Budföringen gick också toppenbra. Till på köpet blev det en del nyttig passivitetsträning när vi tränade med Charlie. Även detta skötte Pelle bra fast han började med nåt konstigt skällande. Så brukar han inte göra annars och jag hoppas det var ett engångsbeteende...
 
Det var häftigt att kolla på Linda och Charlie när de tränade, de är riktigt duktiga och jobbar verkligen som ett team. Bland annat är deras fria följ såå snyggt och man blir riktigt inspirerad. Nu tusan ska vi träna på massor (och kanske anmäla till tävling)! :)
 
Summerat blev det ett riktigt härligt träningspass med mycket ny inspiration, och jag hoppas det inte dröjer för långe innan det upprepas. Vi båda hade kamerorna med oss så det blev bilder på båda hundarna :)
 
 

Vilodag

Idag hade vi vilodag och vi kunde inte ha tajmat in det bättre med tanke på att det i stort sett ösregnade hela dagen. Vi mös ner oss i soffan och ingen kunde ha varit nöjdare än Pelle! :)

Imorgon är det dock seriös lydnadsträning som står på schemat, mer om det imorgon. Om vädret tillåter blir det nog en del bilder också. Tills vidare får ni nöja er med den här:


Spår och spår och lite lydnad

Ojojoj vad duktig pelle har blivit i spåret nu! Jag fick med mig Ella ut på en liten hundutflykt och vi började med att gå och lägga ett spår. Spåret blev, åter igen, drygt 200 meter långt. 2 stycken träapporter plus slutbollen och hela 8 (!) stycken vinklar. Vi som de senaste gågnerna har haft 1-2 mjuka vinklar hade nu 8 varav minst hälften var nära 90-gradiga. Det var inte riktigt meningen men vi var tvungna att planera om lite mitt i eftersom det inte gick att gå där vi först hade tänkt.
 
Medan spåret fick ligga till sig gick vi tillbaka och körde lite lydnad. Fokus låg på rutan och det gick himla bra. Vår trädgård är inte särskilt bred eller lång så det blev inga stora avstånd men han hade bra fart in i rutan och framförallt tyckte han det var roligt och gjorde rätt!
 
När spåret hade legat i ca 1,5 timma och det hade blivir rätt ordentligt mörkt ute (det har en tendens att bli det när jag spårar...) gick vi ner till spåret. Pelle far iväg som han aldrig hade gjort innan och jag, som inte såg ett dugg av snitslarna jag hade satt upp hade inte mycket annat val än att bara lita på att han visste vad han gjorde. Och det gjorde han, första apporten tog han upp klockrent, likadant med alla de följande vinklarna, ALLA! Även de 90gradiga tog han utan att ens nosa förbi dem, hur duktig får man va?! :) När vi hade kommit förbi området med alla vinklarna kom vi till den sista raksträckan och då märktes det verkligen att han var trött på riktigt. Tempot var otroligt mycket långsammare och han orkade knappt ta sig igenom, han jobbade ändå på bra och även den anda apporten tog han finfint. Och bollen hittade han ju såklart också!
 
Kan inte vara annat än supernöjd äver honom idag. Pappa och Ella följde med och gick spåret och de var inte jätteduktiga på att hålla ordning på linan och sina egna fötter samtidigt. Emellanåt blev det därför tvärstopp för mig och Pelle men han brydde sig inte så mycket, haha! Tror det är dags för oss att anmäla till en appellstart snart iallafall!  :)
 
 
 

Viltspår... Eller?

Pelle gjorde ett riktigt fint spårarbete tidigare idag. La ett bruksspår på kanske drygt 200 m, en apport+slut, två vinklar, det fick ligga i 2,5 timmar innan vi gick det. Spåret låg på en rätt så upptrampad äng.

Han jobbade riktigt fint, tog apporten KLOCKRENT och vinklarna helt okej. När vi gick första sträckan såg jag att två rådjur sprang bortåt från där jag hade lagt spåret. Man märkte på Pelle att han kände av att det något men han jobbade hårt för att komma in till rätt spår igen. Allt detta medan jag fortfarande såg hur rådjuren skuttade omkring 100 meter bort, häftigt! Och jag är så glad över min duktiga Pelle! :)


oplanerat mörkerspår som blev riktigt bra!

Gick ut på kvällpromenad med mamm aoch passade på att lägga ett spår på ängen här i närheten. Det blev nog runt 200 meter långt, först på ängen i högt gräs, sedan blev det kortare och sen in i en skog där terängen växlade och bl.a. gick över en välbesökt stig. Hade inga apporter i utan bara en boll i slutet.
 
Efter en dryg timma hade klockan blivit över 9 så då gick vi iväg. Ute på ängen var det ljust och fint och man fick överblick över hur spåret gick men sedan kom vi in i skogen där det var KOLSVART innan ögonen vande sig. Det blev verkligen ett mörkerspår som inte alls var tänkt från början. haha
 
Hur som helst gick det så bra! Han var supertaggad i spåret och hoppade runt när han tappade det, haha, kanske lite för taggad men samtidigt tyckte han det var roligt och spårade ändå bra. Vinkeln tog han klockrent, och när det blev mörkt gick det också välidgt bra. Stigen gick han bara rakt över vilket jag inte hade förväntat mig, roligt! Linan kunde jag ha relativt lång utan att han blev osäker och virrade bort sig. väldigt skönt, vi vill verkligen hålla igång spårningen nu så att vi kan anmäla till en appellstart snart! :)
 

Badglad pudel

Under sommaren lärde sig Pelle verkligen att uppskatta att bada.Han blir helt lyrisk när man går ner till vattnet och han vet att han ska få springa omkrign i vattnet. Men han springer bara ut om han hade något att hämta, så jag kastar bollen, pelle hämtar den, springer in, skakar sig, lämnar den till mig och så börjar det om igen.
 
Simma däremot, det får någon annan göra!  Man brukar ju säga att alla hundar kan simma men inte Pelle inte, haha! Han går på bakbenen på botten så långt han kan, till och med när han måste hoppa fram. Sen när bakbenen inte räcker längre brukar han antingen vända tillbaka, eller om det är riktigt lockande försöka simma. Problemet är att han inte tar upp bakbenen utan försöker simma lodrätt. Då kommer man inte särksilt snabbt framåt utan blir bara trött så det brukar inte vara så framgångsrikt, haha ;)
 
 

Lydnad!

Nu är vi hemma efter ett långt pass med lydnad nere på fotbollsplanen och Så bra det gick!!
 
Sedan vi kom hem till Gbg har jag inte riktigt vågat träna lydnad själv. Antagligen eftersom jag inte vill vara själv om det skulle bli som det var innan sommaren och innan pausen. Att Pelle tycker att allting är tråkigt, inte orkar anstränga sig och snabbt blir trött. Jag ville ha sällskap för att lättare kunna förstå och fortsätta kämpa. Men så kan man ju inte hålla på om man satsar högt, för då kan det omöjligt bli så mycket träning som jag och Pelle mår bra av.
 
Så idag gick vi ner till planen och bara körde. Det märktes att det var ett tag sedan Pelle fick jobba såhär för han blev snabbt trött MEN han gav inte upp för det, han kämpade och kämpade. Och han gjorde BRA ifrån sig!
 
Först körde vi rutan. Targetpinne med korv på och ett antal skick, sedan tog vi bort korven, skickade och gav korv. Efter kanske 8-10 skick tog vi en paus och kampade lite, samt körde lite tricks. Här var han rätt så trött och fick ligga en platsliggning i 6 min, kanske 30 meter bort. Det tidigare problemet med att han var orolig och stressade upp sig ser man inte ett spår av, däremot har vi fått ett nytt problem - han lägger sig på sniskan - ett problem som jag 100 gånger hellre har än det tidigare men som vi såklart måste jobba med :)
 
Sedan körde vi lite snabbt FF, och med bollen i handen var han taggad som aldrig förr, och det var en härlig känsla trots att vi inte gick alls långt. Vi avslutade träningen med ett par rutskick och de två sista gångerna plockade jag bort targeten helt. vilket han klarade jättebra, jag ska dock vara noggran med att inte gå för snabbt fram igen utan köra sakta och säkert. Om vi bara lär oss rutan nu så är vi himla tävlingssugna!
 
Sedan måste jag tillägga att vi inte var ensamma på plan. Bara en liten stund efter att vi hade kommit dit kom 3 småkillar och skulle spela lite fotboll. De var himla duktiga och respekterade att vi tränade där, några nyfikna frågor och sedan gick de över till andra sidan av plan och spelade där. Pelle brydde sig inte ett dugg, han sprang till rutan trots att de spelade boll och ropade till varandra 10-20 meter framför honom. Senare kom två tjejer på cykel som han inte heller brydde sig om. Jättebra störning och jätteduktig Pelle. Det här passet var välbehövt!
 
Bilder från passet ser ni i "instagram-rutan" till vänster. Här är två bilder från sommaren.
 

Utelåst

När jag och Pelle kom hem igår var det ingen hemma, och jag hade ingen nyckel vilket resulterade i att vi var tvungan att hitta på något i ca 2,5 timmar innan det skulle komma någon.
 
Cyklarna var antingen låsta eller hade punka så vi kunde inte ta en cykeltur, spårlina och sele hade jag inte med mig (plus att jag var lite för lat...). Efter den del passivitet där Pelle skötte sig jättebra och la sig ner och sov, körde vi iallafall lite lydnad.
 
Hade konerna med mig men inte targeten så någon ruta fick det inte bli, däremot körde vi lite FF i slalom och olika former runt konerna. Jag har märkt att ju snabbare jag går på FF desto mer taggad blir pelle. Då är det ju något extra spännande som händer och man måste vara med och på hela tiden för att inte halka efter. Sedan får jag väl sakta in lite vid svängar och innan halter för annars lär vi snubbla runt som jag vet inte vad på plan ;)
 
Sedan klickade vi lite tricks också. "död" och "rygg" har vi hållit på med ett tag men det funkar bara när Pelle är riktigt taggad, vilket han var igår! :)
Lite bilder blev det också. Jag har också lagt in en bloglovinknapp, tryck där för att följa oss!
 
 
 
 

miljönträning

vilken dag! Tog sovmorgon och gick en liten runda med pelle. Sedan var det ut igen för en fika med några gamla vänner. Pelle låg med och sov i stort sett hela tiden medan vi fikade. Förutom när han var tvungen att sno lite klappar från dem ;)

Sedan åkte vi hem igen och mötte ännu en vän vilket resulterade i en snabbpromenad runt kvarteret.

Var hemma en snabbis innan jag och Pelle åkte in till stan och göteborgskalaset. Vi mötte upp mamma och syster och promenerade runt stan en stund innan vi kom till götaplatsen där det var konsert. Pelle var fantastiskt! Mycket folk, ljud och rörelse och han bara la sig ner och sov. Underbara Pelle, han förvånar mig fortfarande <3

Nu har jag en trött hund! Bilder från dagen ser ni här till vänster <---
 
 
 

Lite bilder från ransäters hundutställning

I slutet av juli var jag och Pelle i ransäter för att kolla på den årliga hundusttällningen. Många fina hundar, mycket folk, duktiga lydnadsekipge, prylar i mängder, ösregn och strålande solsken var lite av vad helgen erbjöd. Pelle skötte sig strålande och jag är så stolt över honom. Det var på den här helgen jag invigde mitt nya objektiv och jag kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd med det!
 

ny agilitykarriär!

Idag var det agilitytävling på klubben som gällde. Tild aoch Maja debuterade i nybörjarklass (trots knappt någon tidigare träning, modig är bara förnamnet) och gjorde det med bravur! Ett par rivna hopphinder men annars helt felfritt och de slutade på en andraplats och fick en snygg medalj. Duktiga som få!
 
Under tävlingens gång satt Pelle bunden vid altanen, han satt så himla duktigt på sin filt och sa inte ett ljud. För något år sedan hade det varit totalt omöjligt! Så också han skötte sig idag, oavsett om jag sprang omkring som funktionär på plan, satt och kollade på andra ekipage eller var inne i stugan. duktiga duktiga!
 
När klubben hade tömts på folk var det lite lydnadsträning som stod på schemat. Pelles budföringar blir säkrare och säkrare. Platsen kändes också väldigt bra förutom en gång där han bokstavligt talat nästan flög upp, stod stilla någon sekund för att sedan rusa i full fart mot mig. Antagligen berodde detta beteendet på att det var otroligt mycket mygg. För han kändes inte särskilt otrygg varken innan eller efter, la inte så mycket tyngd på det utan la om honom och lät honom ligga en stund till innan det blev massa belöning!
 
Kameran hängde såklart med men mitt objektiv är inte så bra i dåligt ljus så de sista (och viktigaste?) bilderna blev an aning mörka...
 
 
 

Agility debut

Ja så var även de avklarat!
Jag och Maj ahar nu tävlat för första gången i agility.. Och oj va vi var nervösa, efter att vi hade sprunit vårt race så kändes de inte alls bra.. jag var inte riktigt nöjd med min insats men med Majas insatts var jag mycket nöjd, hon var jätte duktig.. det var bar jag som var i en bubla. Men sen när jag fick se filmen så var de i nte så illa som jagtrode vilket var bra.
så var de bara att vänta på prisutbelningen.

Dte var trevligt för jag hade mycket stöd med mig, Natali, Ebba, Pelle och Ida var med.

Sen när prisubelningen kom så blev jag jätte paff!! Jag kom 2a, OJ va jag var förvånad! ... Men kul var de!
Så SÅÅÅ stolt är jag över min Ängel!

Tävlings sesongen invigning var riktigt lyckad! Nu hoppas vi bar att de håller ;)

Efter tävlingen var vi kvar och tränade för inte räker de med att bar ha kört agility, nej nej man måste ju kör alit elydnad och bruks också! ;)

Både Maja och Pelle var toppen, riktigt roligt och bra kändes de. Budföring var toppen för dåda. De ända som var inte lika toppen var att de var så mycket mygg!!

 
 
Plus! Jag får ju inte glöma att nämna att jag har köpt en kamra, ja jag had eju en men den gick sönder så jag jag bestämde mig för att köpa en ny! :)
 
 
 
 

Efterlängtad klubbträning

Igår tränade vi båda två på klubben för första gången på väldigt länge. Efter sommarens lydnadspaus var Pelle mer taggad än aldrig förr, underbar att träna med och så rolig! Han bjöd på sig sjölv och jobbade på grymt!
 
Tilda och Maja var också himla duktiga, jag hade kameran framme när de körde lite agility. Ikväll ska de nämligen debutera i en liten minitäävling på klubben, roligt, roligt!
 
Efter träningen var vi så hurtiga så att vi gick hem. Vi gick på riktigt bra men sista biten tog vi bussen. Men avstånden är inte omöjliga så någon dag ska vi gå både fram och tillbaka!
 
En mycket trevlig eftermiddag och kväll!

sommaren

Nu är vi, som sagt, hemma från alla landställen. Jag och Pelle ar haft en otroligt skön sommar där vi hr fått ta en paus från vardagen och bara njuta. Pelle har mått så bra och letat leksaker, badat och blivit bortskämd av alla gäster. Bara fått vara en hund helt enkelt, utan några hårda krav på honom.
 
Under den senare delen av sommaren har bloggen fått vila lite, mestadels pågrund av att jag inte hade någon uppkopping. Ni som följer mig på Instagram (ebbapelle) har ju fått en liten uppdatering om vad vi sysslat med men här kommer ytterligare ett par bilder.
 

tävling

ett längre inlägg med summering och bilder av sommaren kommer snaaart, men här är en liten tävling först. Kennel blågul firar bloggrekord med en finfin tävling, en blogg jag följer och verkligen rekomenderar! :) Så otroligt duktiga! :)
 
http://kennelblagul.blogspot.se/2012/08/100-000-besokare-tavling.html?spref=fb

Hemma!

Hemma i Gbg igen! Ett längre inlägg med bilder ska jag försöka få upp så snart som möjligt, men först ska jag sova!


RSS 2.0