Klubbträning med underbart sällskap!

Wow vilken härlig träning ikväll! Träffade Linda med Charlie, Hanna med Freja och Boel med Meya och Isa idag på klubben och det blev en riktig härlig träningsstund tillsammans. Vi tog en hund i taget och hjälptes åt, tacklade problem som uppstod och peppade varandra mot sm :)
 
Det är så hätftigt för alla hundarna har verkligen en egen personlighet och olika tekniker fungerar olika på alla. När det var något som inte riktigt fungerade kom förslag från alla håll om hur man kunde göra istället. Underbart!
Det såg riktigt bra ut för dem alla och det är så himla roligt att träna med så duktigt och roligt sällskap!
 
Vi tog som sagt en hund i taget och Pelle var sista hunden ut, han fick alltså ligga och titta på i ca 2 timmar innan de tvar hans tur, stackarn haha! Men han var väldigt duktig och låg relativt lugnt vid sin stolpe. När det var hans tur var han taggad som aldrig förr. Han gjorde ett fantastiskt Fritt följ, Linda kommenderade oss genom ett relativt långt FF med raksträckor, halter svängar och allt som ska vara med. Kontakten hölls och ibland så till och med studsade han bredvid mig. Han tyckte det var roligt och han gjorde det sjukt bra!
 
 
Sedan körde vi igenom rutan. Det är ingen jättesnygg ruta än sålänge men han kommer in rätt i den och stannar bra (han lyssnar väldigt bra på stannakommando). Han springer ut bra men ibland blir han lite osäker och stannar upp så han går in i den. Men just nu bryr jag mig inte om det eftersom jag inte har tränat det, vi fokuserar på att han ska veta VAR rutan är.
 
Sedan körde vi läggande under gång som vi har haft mycket problem med. Jag testade och han bjöd på ett snyggt och snabbt läggande. Inte mycket att fixa till där inte, vi får hoppas att det håller i sig här på hemmaplan bara, haha :)
 
Nästa problemmoment för oss  var fjärren. Nånstans i bakhuvudet har han världen snyggaste fjärr men det sitter långt långt bak. Han är sig och både la och satte sig väldigt långsamt och jag hade låst mig för mycket på att bara belöna när han växlar snabbt. Nu belönade jag honom med fart uppåt när han satte sig och det dröjde inte länge innan han var tillbaka i samma härliga attityd som innan sommaren.
 
Sedan körde vi igenom lite av de andra momenten. Hoppet är klockrent. Rutan gick bra än en gång. Framförgåendet gick super och den sista platsliggningen gick även det bra. Summerat en väldigt bra träningskväll med finfint och roligt träningssällskap. Samt en riktigt duktig Pelle. Idag kändes det bra att vi snart startar på tävling.
 



Kommentarer
Postat av: Linda

Grym träning :)

2012-08-31 @ 06:27:26
URL: http://lindajonssons.blogspot.com
Postat av: Stina

Vad fin han är :) Kul att det gick bra.

2012-09-01 @ 00:28:17
URL: http://lapphunden.wordpress.com
Postat av: A-L

Vad roligt att det gick så bra!:)

2012-09-01 @ 10:57:54
URL: http://linnylinslus.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0