Fil-kex med honungssmak - recept!
Här är receptet på hundgodisarna, de kommerdefinitivt bakas mer här hemma! Dock hade jag inget vetekli i utan använde bara vetemjöl. Tyckte konsistensen blev bra också, hårda men inte för hårda!
Fil-kex med honungssmak
-
7 dl filmjölk
- 3 dl keso
- 125 g margarin
- 3 msk honung
- ½ tsk salt
- 1 - 2 liter vetemjöl
-
grovt vetekli
Blanda ingredienserna väl. Tillsätt så mycket vetekli att degen blir blank och lättarbetad. Baka ut till ca. 1 cm tjocka längder. Skär längderna i 3 - 5 cm långa bitar. Grädda i 275 grader tills kexen blivit ljusbruna. Torka efteråt i svag värme ( ca. 100 grader ) tills kexen känns lätta ( ca. 2-3 timmar ). Ju längre tid, desto hårdare kex.
Kommentarer
Trackback