Positiv träning

De senaste dagarn har vi haft väldigt bra träningssessions. På promenaderna går vi föri ett antal öppna områden och det finns en äng där vi var mycket när pelle var mindre. I Tisdags gick vi dit igen och hittade lämpligt nog en fotboll som var helt underbar rolig enligt pelle! Vi tränade mycket med avståndbelöningen och han hade faktiskt ett riktigt fint och relativt långt frit följ. Vi testade också lite platsliggning och det gick faktiskt också bra, jag stod ungefär 50 meter bort, bollen var dubbelt så långt bort, och så räknade jag långsamt till hundra. Han klarade det! Då hade jag däremot inte något krav på var hakan befann sig men det fotsätter vi träna på. Vi körde också någon inkallning, läggande och ställande under gång och de tre momenten sitter som en smäck.



Men vi måste verkligen bli bättre på linförighet/fritt följ! Hittills har målet varit att klara ettan men det spelar ju egentligen ingen roll om Pelle tycker att linförigheten är tråkig och platsliggningen jobbig. Eftersom de två momenten är med i alla klasser både i lydnaden och brukset så måste det vara vår huvudprioritering nu. Vi vill ju börja tävla igen!



Hur som helst så tyckte pelle det var superkul på ängen och vi var där länge både i tisdags och i onsdags. Bollen är inte lika fin som den var innan pelle satte tänderna i den men den är väl glad att nån tycker om den, hehe!  När man går förbi där nu blir han så glad och uppspelt att han inte kan stå stilla, fötterna hoppar runt om varandra och det är helt omöjligt att inte gå in och träna lite, men det är bra för både mig och Pelle!

Kommentarer
Postat av: linnea

Sv: Aha, men om man beställer flera är det nog värt det. :)



Vad härligt med bra träningspass!

2012-01-27 @ 18:43:33
URL: http://tassarna.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0