två helt olika träningspass

Igår tränade jag och Lyra både på torsdagen och fredagen. Båda gånger på nya klubbar och båda gångerna heelt olika känsla! 
 
I torsdags var det heelt kaos. Vi blev kommenderade genom hela ettan och hon visade att hon egentligen kan momenten men hon var inte med i huvudet för fem öre. Var otroligt flamsig och luftig genom hela programmet. Inte roligt men jag vet också att hon är ung och att det är mycket för henne. Dessutom had ejag itne hunnit värma upp eller varva ner henne innan det var vår tur heller. Vilket jag tror har stor betydelse för den här lilla tjejen. 
 
I fredags träffade vi Lena och det var ett helt annat upplägg på träningen. Började med att bara gå runt och söka kontakt och la på mer och mer störningar. vilket resulterade i att båda hundarna gick runt fot utan några kommandon alls. Fortsatte sen att träna förflyttningar på plan, ingångar osv. Testade även av hoppet och inkallningen. Men framförallt så hade hon en heelt annan energi och attityd. Hon var lugn och sansad och jobbad emed mig i första hand. Så skönt att veta att det också är en möjlighet ;) Så sådan träning lär det bli mer av, där hon får landa på en plats, ta in den på egen hand i lugn och ro och inse att kontakt och samarbete leder till bra saker. 
 
Även denna veckan är det rätt fullt upp och sen blir det tentavecka och därmed vila för hundarna. Nyttigt det med! 
 
Sista bilden är från jaktkursen vi var på i lördags. Här hade vi satt ihop ett linjetag och en närsökssignal som gick prima. Så rolgit med jakten också och att vi faktiskt har fått en del verktyg att jobba med :D 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0