2a tillfället på jaktkursen

Igår var det andra tillfället på vår jaktkurs. Vi fick ett par riktigt bra övningar! Dels tränade vi följsamhet med en annan människa som störning, något som alla hundarna hade svårt för, så en bra, simpel övning man får träna mer på. Sedan fortsatte vi att träna på stoppsignalen, nu med störning av godisdoft. Så småningsom ska ju hunden kunna stanna upp mitt i en måltid till exempel (och i jakten, svårslaget). Det känns som en omöjighet nu men en vacker dag så ;) 
 
Sista övningen kombinerade linjetag, stadga, jaktfot och passivitet. Vi körde en och en och gick fot med hunden och la ut två dummies i en linje. Sen ställde vi oss någonstans på miten av linjen och skickade till den dummien som lades ut först. Grymt bra övning som jag ska fortsätta med här hemma. Exrta imponerad blev jag av att de var såpass lugna i övningen även när de andra hundarna jobbade. 
 
Efter kursen lade vi först en platsiggning och sen blev det en tur till skogen där hundarna fick springa av sig. Så härligt när man vet att hundarna är både mentalt och fysiskt utmattade! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0