Jaktkväll med taggad hund vid rådasjön

Idag trotsade jag och Lena huvudvärken och gav oss ut med hundarna till ett, för mig iaf, nytt ställa. Rådsjön vid Mölnlycke, jättefint ställe med både skog och sjö. Och för en gångs skull stod jakträning på schemat! 
 
Vi började upp i skogen. Blandade lite att själva kasta ut, att kasta ut åt varandra och att själva gå och hämta. Själva arbetet gick utan problem, hon är duktig den lilla tjejen trots den lilla träning hon har fått i jakten. Det vi behöver lägga fokus på är helt klart passiviteten. I vardagen och i lydnaden är det inga problem men när det var jakt som gällde gillade tjejen inte att vara stilla. Så ja, passivitet, passivitet, passivitet. Sjukt tråkigt och jag måste vara noggran mot mig själv att inte slarva med det. Om vi lyckas att träna det så kommer det gynna oss så mycket i framtiden. Skönt iaf att hon inte piper under jobb utan "bara" när hon kollar på. 
 
Sen körde vi lite i vatten också och sen ett kort sök med bara en dummie så att hon inte skulle kunna byta vilket hon har visat tendenser på innan. Hon är rolig dock för efter att hon har hittat dummien fortsätter hon söka med den i munnen, haha! knasig! men motivationen i söket är det ju inget fel på iaf :p 
 
För hundarna avslutades dagen med att de fick rejsa runt på stranden medan mattarna bara satt oh pustade ut. Fint att se dem ha så roligt tillsammans. Kasper var väldigt intresserad av Lyra idag så eventuellt är det löp på G. För oss tvåbenta avslutades dagen på Burger king med en välförtjänt middag. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0