MyDog 2013

MyDog är slut för i år och både jag och Pelle har landat i soffan efter nästan 30 timmar på svenska mässan. 4 dagar och 5 uppvisningstillfällen. Det har varit delvis stressigt och både jag och Pelle har totaldäckat på kvällarna. Varje morgon har vi (pelle fick dock vila på lördagen) kämpat oss upp och åkt iväg till mässan och när man väl är där är det svårt att ta sig därifrån. Är stolt över min lilla kille som har varit så duktig under hela helgen!
 
Förutom att vi har gått runt och tittat på fina (och några mindre fina) hundar, mött upp gamla och nya vänner, shoppat  och fotograferat en del så har vi också varit med på lydnadsuppvisningar med GMBK´s talangtrupp. Vi har fått en fantastisk möjlighet att få komma in på mässan och köra igenom lydnad i en sådan miljö, och att vi även fick ta det som en möjlighet att träna. Om det inte blev rätt kunde man göra om och göra rätt.  Jag och Pelle körde två pass på torsdag samt fredag och ett sista på söndagen.
 
Efter att vi alla körde igenom gruppmomenten fick man gå in en och en för att köra igenom 2-3 moment som vi blev ledda genom av en tävlingsledare. Det märktes tydligt på Pelle att han var i en ny miljö. Han var rätt mycket mer dämpad, och blev väldigt snabbt trött. Samtidigt gjorde han ett väldigt bra jobb. När vi skulle jobba gjorde han sitt bästa. Då och då tappade han koncentrationen men sen skärpte han till sig igen.
 
Under fredagens andra pass hade han fått doft av en höglöpande Maja och det passet gick inte särskilt bra, gruppmomenten var katastrofala där han satt/låg och pep och resten kändes nästan som han hade kunnat smita iväg... Därför var det extra roligt att avsluta med söndagens pass. Här var han rätt pigg innan och vi bestämde oss för att köra all in på sista passet. Upplägget blev Fritt följ enligt klass 3, rutan och sedan treans fjärr. Han var så otroligt duktig! Han var glad, taggad, koncentrerad och gjorde allting rätt! Att han tappade bort sig någon gång i det fria följet gör inte ett dugg och fjärren gjorde han perfekt.
 
Allt det här på en öppen plan mitt i MyDog, på en söndag när det var som mest folk. Någon pratade hela tiden i en mikrofon om vad vi gjorde, knappt så att man själv hörde dirigeringarna. Barn, hundar och folk gick kors och tvärs över planen. Jämfört med grusplanen mitt ute i skogen är det rätt stor skillnad och min lilla kille var så duktig! ♥
 
Ärf även otroligt imponerad över de andra ekipagen som deltog under uppvisningen och är stolt över att fått möjligheten att lära känna och träna tillsammans med dem!
Foto: Monica Madsen
Foto: Åsa Elgqvist Lundgren
 
Det är otroligt många människor som har kommit fram till oss under helgen. Först och främst undrar de om han verkligen är en storpudel - tänk att de kan födas utan bollar på kroppen - häftigt! Sedan tycker de att han är så fin och himla härlig. Och jag måste ju hålla med dem. Pelle klagar inte han heller, han är en riktigt social pudel, han sätter sig så fint hos alla som vill klappa honom!

Sedan tog vi ett till pass i en av de övergivna ringarna och Pelle var lika duktig här. Intensitet och glädje! När vi tittade på finalerna var han så trött att han inte kunde hålla ögonen öppna utan somnad rätt snabbt i mitt knä. Underbara, underbara hund vad bra du är! ♥
 
Kommer ett senare inlägg med mer bilder

Kommentarer
Postat av: Lena T

Härligt att höra att de gick så bra för er på Mässan!

2013-01-06 @ 23:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0