Vi ligger lågt

Bloggnivån ligger låg nu men den matchar aktiviteten här hemma rätt bra, vi gör i stort sett ingenting. Lite rastrundor, lite klickerpass och sen bara vila och mys. Jag hatar att vara sjuk, man har ingen energi och orkar inte ta tag i någonting. Extra jobbigt blir det förstås när man missar så mycket roligt som vr planerat i veckan, måndagens träning, tisdagens kurs och dagens KM på klubben. Suck!
 
Hittade en valpbild på datorn, underbaraste Pelle! ♥

Kommentarer
Postat av: Anna

Hoppas du kryar på dig fort!
Så roligt att få se honom som valp. Jag har själv en liten 9 veckors grå storpudel pojke här hemma. Har precis klickat in honom och börjat med kontaktövningar och inkallningar. Hoppas att han ska bli lika fin och följsam som din Pelle när han blir stor. :)

Svar: Tack så mycket :) Åh vad roligt, de är för underbara! Var kommer han ifrån? Har ni några planer för framtiden? Lydnad, agility, utställning? :)
Ebba och Tilda

2012-09-26 @ 15:47:58
Postat av: Anna

De är helt otroliga hundar! Bestämde mig för att jag ville ha en grå storpudel när jag var 12. Efter 10år slog drömmen in. ;)
Han kommer från Kohagslyckans kennel på Öland. Detta är min första hund, så jag är helt grön. Men tanken är att prova så mycket som möjligt och se vad vi trivs bäst med. Lydnad blir det helt klart. Förmodligen en hel del trick och annat "onödigt" också om jag känner mig själv rätt. :) Några utställningar blir det förhoppningsvis med, dock inget jag direkt planerar att satsa på. För mycket skönhetstävling.

Svar: Åh vad roligt! Pelle var min första hund med, man lär sig så otroligt mycket och lydnad är ju så roligt! Vare bor ni någonstans? inte i närheten av gbg? :) Onödiga saker är det ju inte, ju mer saker man gör desto mer kontakt och relation får man ju, men jag förstår vad du menar :)
Ebba och Tilda

2012-09-27 @ 23:25:19
Postat av: Anna

Ja lydnad ser verkligen så himla kul ut! :) Längtar efter att kunna komma igång med honom.
Jag bor i Blekinge. Tar ungefär 4 timmar med bil upp till Göteborg.
Måste bara fråga, hur gör du med pälsvården? Klipper du själv och hur ofta brukar puts på nos och tassar krävas för Pelle? :)

Svar: åh det var ju synd, hade varit kul att träffas nån gång. Men man vet aldrig om man har vägarna förbi i framtiden :)
Egentligen är jag nog alldeles för lat när det gäller hans pälsvård. Eftersom jag inte ställer ut honom har jag honom nerklippt, på somrarna helt kort och på vintrarna lite längre så han inte fryser. I början var jag mer noggrann, tog en dag i månaden där jag badade och klippte nos, tassar och mage.

Dock tycker jag det är så tråkigt så jag är inte supernogrann om att nosen alltid ska vara superkort eller att det aldrig ska finnas någon päls mellan tårna. Jag klipper honom när jag tycker att det är långt i ansiktet och det brukar inte bli regelbundet utan beror mycket på vad det är för väder, hur mycket annat som ska göras o.s.v. Och badat honom har jag inte gjort sen innan sommaren och han skadas inte det minsta av det. Jag är väl ingen förebild när det gäller pudelvård men som sagt så mår inte han dåligt av det och vi får mer tid att vara ute och träna :)

Men jag har iallafall införskaffat en egen trimmer vilket jag verkligen rekommenderar! Det är rätt lätt och framförallt sparar man väldigt mycket pengar om alternativet är att lämna in honom. iallafall om du ska ha honom i vardagsfrisyr :) Nu blev det långt men hoppas det gav lite hjälp iallafall :)
Ebba och Tilda

2012-09-28 @ 14:54:37
Postat av: Anna

Ja det hade varit jätte skoj! Min kompis ska faktiskt flytta till Göteborg med sina hundar så det är mycket möjligt att jag har vägarna förbi i vinter eller så. :)

Haha jaså du är en liten latmask på pälsfronten. ;) Själv älskar jag att hålla på med päls. Tycker det är så mysigt att fixa och trixa. Kommer också ha honom ganska kort. Min plan har varit att klippa honom själv. Men är lite osäker på om jag fixar det på en liten sprallig valp. Kommer vara så himla nervös första gången!

Har du lust att hålla kontakten? Använder aldrig facebook längre men gammal hederlig mail kör jag stenhårt på. :) Hade varit skoj.

2012-09-28 @ 18:43:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0