Träning med Hanna och summering av Lk3

Mötte upp Hanna och Freja på klubben för lite lydnadsträning. Vi körde igenom hela trean (minus vittringen) mest för att se hur vi verkligen låg till, jag har ju knappt kört någon träning inför momenten i trean så det var väldigt intressant att se vart vi är. Till skillnad från hoppet från klass 1 till 2 så innebär klass 2 till 3 rätt många helt nya moment så det är mycket nytt att lära in. Men samtidigt är det ju väldigt roligt! Vi fick till en riktigt bra träning som vi lyckades tajma in rätt bra mellan ett antal regn och hagelskurar. Tack för idag!
 
Om jag ska försöka mig på en sammaställning av treans moment ser det ut ungefär såhär:
 
Sittande i grupp pch platsliggning - Det här tränade vi inte idag men har kört båda rätt mycket. Det fungerar bra så vi behöver bara regelbundna träningar så Pelle är trygg i situationen.
 
Fritt Följ - Idag gick det jättebra, han höll ihop bra och hade fin fokus (förutom två gånger när han totalt låste sig på hundar som gick förbi...) och bra position. Även vändningar på stället och stegförflyttningar gick bra.
 
Sättande - har vi aldrig kört, inte ens testat så det avr helt nytt för oss. Han la sig de första gångerna men mot slutet verkade han förstå. När han förstår vad det är jag vill kommer det lossna. Och det tror jag inte tar särskild lång tid.
 
Inkallning med ställande -  jag är väldigt nöjd med momentet som det är nu. Jag är dock lite trädd att han ska börja förvänta sig ett kommando och dra ner på takten. Men han har inte visat några sådana tendenser än iallafall. Belönar iallafall upp farten med släta inkallningar emellan åt.
 
Rutan - Vi stannar kvar på tvåans ruta ett tag till, han ska veta exakt vad och var rutan är innan vi gör det ännu svårare.
 
Hopp-apport - Dagens hopp-apport var inga problem, första gången var han lite långsam så peppade upp honom lite och resterande gånger var i stort sett klockrena.
 
Metallapport - Lite äcklig tycker Pelle men när han väl har tagit upp den är det inga problem. Bra fart in och ut.
 
Vittringen - körde vi som sagt inte, men jag skulle gissa att det krävs en del träning för att få till en bra vittring.
 
Fjärren - Kan inte vara annat än supernöjd! Stog bara 1 meter ifrån honom och belönade ofta men han gjorde RIKTIGT snygga skiften. Rörde inte bakbenen en millimeter och han klarade även flera kommandon i följd. MYCKET jobb innan vi har treans fjärr men det känns ändå som vi är en bra bit på vägen :)
 
Det ska bli riktigt roligt att få lite nya saker att jobba med, men som sagt, vi ska försöka få ett LP2 innan vi startar trean.
 
 

Kommentarer
Postat av: C.J.

Va kul att ni redan kommit så långt med momenten i trean! Vi har inte ens börjat än. ;)

2012-09-20 @ 20:54:46
URL: http://mightytigress.blogspot.se
Postat av: a-l

tror ni kommer fixa det superbra!:)

2012-09-21 @ 16:21:31
Postat av: A-L

sv: tack! :))vi lyckas förr el senare, hon är ju inte så gammal tösen min :)

2012-09-22 @ 18:23:55
URL: http://linnylinslus.bloggplatsen.se
Postat av: Adéla

SV: tack (: Jo de är ju så, man måste tävla för att se vad man måste jobba på med hunden och inte minst sig själv!(:

2012-09-22 @ 19:52:07
URL: http://dogswithoutlimits.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0