samlad och fokuserad

Träffade Linda och Hanna uppe på klubben i eftermiddags. Regnet öste ner konstant och vid vissa tillfällen blåste vi nästan bort men vad gör man inte... :) Pelle fick sitta i tjejernas bilar när det inte var vår tur så han slapp sitta ute och bli kall och blött, Tack!
 
Idag tränade vi egentligen inte på något moment utan la istället fokus på Pelles sinnesstämning. Jag belönade bara med mig själv idag och ibland med några torrfoderbitar. Vi jobbade bort lite av den stora förväntan han har på träningen samt utsatte honom för situationer där han har lätt att låta frustrationen ta över.  Han fick ligga ner i pauserna och han fick inte lov att stressa upp sig varken under eller mellan momenten.
 
 
Idag var Pelle en glad men samlad och fokuserad hund och det var otroligt härligt att gå med honom. En hund som har på hjärnan hela tiden och verkligen jobbar för att det ska bli rätt. Han la sin energi på rätt sätt och vad som förvånade mig lite - han tog mitt röstberöm så sjukt bra och tyckte det var värt att jobba för. Roligt!
 
En riktigt bra träning men vi måste fortsätta med detta när vi tränar med andra människor, då problemen ofta uppstår. Är så glad att vi har hamnat i en sån härlig grupp. Alla är så fruktansvärt duktiga och man kommer på sig själv med att stå och le när man får se såna moment man tidigare bara kunde få se på youtube. Snacka om inspirationskälla :)
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Ni var så GRYMMA igår!!
Tänk vad lite som behövdes för att han skulle hoppa från första klass till högstadiet :)
Kanonfint jobbat Ebba!

Och Pelles reaktion på att DU är belöningen var nog det bästa vi såg på allas träning igår :D Fett nice!

2012-10-19 @ 11:49:28
URL: http://lindajonssons.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0