kurs

Ännu en träningsdag i regnet. Idag var det lydnadskurs på klubben som stod på schemat. Vi tränade lite tävlingsmässigt med stationer med flera moment åt gången och inget godis eller leksak mellan. Första stationen gick det superbra, andra halvbra och den tredje gick kasst (förutom att han faktiskt gjorde apporteringen skitsnyggt vilket han inte brukar). Jag vet inte om det berodde på att han inte fick någon belöning eller om det var något annat, både han och andar hundar var väldigt nosiga så det kan säkert ha varit lite kombination av båda. Jobbigt at träna med honom så, det är ju verkligen inte hur han brukar vara utan nu var han totalt ofokserad, lyssnade inte över huvud taget och hittade på all amöjliga hyss.

Jag tog en liten paus med honom och gick ut i skofen så han fik springa av sig lite, vi körde ett litet sök och gick sedan ut på plan igen. Nu skulle det gå! Och det gjorde det, fjären fixade han på typ 20 meters avstånd SNABBT, hoppet inga problem, snygg FF mebn sidosteg, back och vändningar på stället. Så vi kunde avsluta bra iallafall vilket kändes otroligt skönt.

Många hundar tycker det är obehagligt när det regnar och är blött men jag uppfattar Pelle som ännu mer taggad på träning och mycket snabbare, haha! Knashund nummer ett!


Jag har fått ett stativ, tror det är jättebra, kommer testas inom en snar frasmtid!

Helt otroligt, vi var och tränade en hel kväll och trots att vi tog bilder blev det inte en enda på hundarna, haha :) Imorgon åker vi iväg på nya äventyr, vi ska till vårat sommarställe på östkusten.
Det lär bli en hel del spår och sök under den lååånga helgen, vi återkommer emd bilder och summering efteråt!

Tack förresten för alla de fina kommentarer jag fick till det förra inlägget, det värmer :)

Kommentarer
Postat av: Ebba

Ni ska inte åka på riksläger i sommar? :)

2012-05-18 @ 09:04:10
URL: http://ebbamolly.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0