Foderbyte

Efter promenaden igår åkte vi vidare till djuraffären och kollade på hundmat till Pelle. Han har tidigare ätit ANF men vi har nu bestämt oss för att byta. Han tycker inte om sin gamla mat och han behöver gå upp i vikt nu när han har fått mindre oäls och det är kallare ute. Efter mycket fram och tillbaka inne i affären bestämde vi oss för att pröva James Wellbeloved adult hundfoder. Till skillnad från ANF´s foderkulor som är stora som ärtor så var dessa närmare en köttbulles storlek. 

James foder är baserat på lamm och inte gris eller oxkött som många andra foder verkade vara. Hundarnas magar kan inte ta upp. Expiditen sa att om det inte specifikt står vad det är för kött i fodret så är det förmodligen gris eller oxe, som alltså bara går rakt igenom hundarnas magar. otroligt korkat tycker jag, varför göra hundmat på ämnen hundarna inte ens kan ta upp. För att det är billigare antagligen. Det bästa för hundarna är lamm, fisk eller fågel som till exempel kyckling, anka eller kalkon.

Pelle är inte så känslig i magen så jag tror vi kan byta utan några problem.



Efter det åkte jag och Pelle hem till en god vän och slappade lite. Pelle skötte sig fint och lyckades som vanligt charma in sig. Han var lite orolig till en början men sen la han sig ner och sov, sen var det extra spännande när familjens katt smet från övervåningen och bestämde sig för att hälsa på Pelle. Allting gick såklart bra men katten smet upp på övervåningen ganska snabbt igen sen :) Hur som helst är det skönt att veta att Pelle kan slappna av även i nya miljöer.

Kommentarer
Postat av: Jenny & Kex

sv; så svårt att förklara vad/hur jag tränar genom att skriva. Går det bra att visa på film ist? :)

2012-02-05 @ 12:47:52
URL: http://posiitiv.blogg.se/
Postat av: Ebba

Det är en djungel av hundfoder idag! Svårt att veta vad som är bra och dåligt..

2012-02-06 @ 08:30:18
URL: http://ebbamolly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0