Lydnadsprojekt

Nu äntligen har jag lyckats få över filmen till datorn och till youtube. Det var så jäkla kallt igår och vi hade redan varit ute ganska mcket så det fick bli en inomhusträning igår. Platsliggningarna är vårat allra största problemen så jag vill verkligen satsa på att få ett bra och säkert liggande nu. Vi har tränat på att han ska ha hakan i marken, jag tror att det kommer att hjälpa honom att fokusera på något under tävlingarna, så han har någt att tänka på när han ligger där.

I början är det lite mer störning och kortare tid och senare drar jag ut på tiden och han ligger i ca en halv minut. Har inte övat detta så jättelänge men det går sakta men säkert framåt. Det finns tre fakorer som spelar in. Tid, störning och avstånd. jag skulle nog säga att vi har övat mest på störningar än så länge.

Tyckte det gick ganska bra. Han var lite rastlös och lyfte huvudet några gånger men han verkade fatta ganska snabbt vad det var jag ville av honom. Här är filmen!



Om ni vill läsa mer om lydnadsprojektet och kanske vara med så kan ni gå in här och läsa på Jennys och Kex blogg!

Kommentarer
Postat av: Dessi & Teddie :)

Sv: Ja, jag tränar så annars också men kände att det skulle blivit rätt tråkigt att bara stå stilla på filmen :p Ja, han är väldigt rolig att träna med, varken för trög eller allt för gasen i botten, riktigt perfekt :D

2012-02-05 @ 14:33:30
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Postat av: Dessi & Teddie :)

Sv: Ja, vi skall börja tävla i år någon gång, antingen till sommaren eller till hösten, måste se hur snabbt det går framåt, tävlar du själv? :)

2012-02-05 @ 14:44:41
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Postat av: Jenny & Kex

jag tycker att han va duktig! Om jag förstår rätt har ni precis börjat med det här? Men det ser ut som om han verkar fatta vad det handlar om :) Som nästa steg skulle jag inte visa honom var han ska lägga ner huvet, för det vet han, jag skulle vänta ut honom och låta honom tänka lite själv :))

2012-02-05 @ 15:14:23
URL: http://posiitiv.blogg.se/
Postat av: Malin

Duktiga ni är! Han verkar ju fatta jättesnabbt. Vi tränar oxå hakan i backen :) Känns som det är mindre risk att han ser alla andra roliga saker under dom tråkiga minutrarna då =)

2012-02-06 @ 07:20:11
URL: http://olydigahundar.blogspot.com
Postat av: PShundar

Ja, träningstävlingar är jätte nyttiga, speciellt inför en tävling! Ja, det kommer bli jätte spännande inför tävlingen, håller tummarna för ett första pris med Diesel, vore på tiden, haha :)

2012-02-06 @ 07:26:47
URL: http://pshundar.se
Postat av: Ebba

Gud så söt din Pelle är! Och duktiga ni båda är! :D

2012-02-06 @ 08:35:34
URL: http://ebbamolly.se
Postat av: Dessi & Teddie :)

Sv: Så roligt! :)

Jag har tänkt att ifall det går riktigt bra och vi är på hugget så skall vi satsa på ett Lp1 redan i år, men får se hur det går, vet inte alls hur han kommer att reagera på en helt ny plats på ett helt nytt ställe, måste åka till andra städer för att tävla :P

2012-02-06 @ 09:17:01
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Postat av: linnea

Ser fint ut! Fortsätt så och lägg efter ett tag sakta men säkert på tid, avstånd och störning. Tror hakan i backen är mycket bättre än "vanlig" platsliggning, i alla fall om man har en hund som är lättstörd eller lite orolig. Med nästa hund blir det nog den metoden. :)

2012-02-07 @ 18:57:03
URL: http://tassarna.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0