Lydnadshelg

Under hela helgen har vi i stort sett bott på brukshundklubben. Vi har haft en riktigt bra lydnadshelg med duktiga och inspirerande instruktörer och härliga kursdeltagare och hundar. På fredagen var det några timmar på kvällen där vi hade lite teori samt lite "uppvisning" utomhus där man fick visa ungefär vad man låg. På lördagen och söndagen var vi på kurs från 9.30 till 16. På lördag kväll åt vi middag tillsammans på klubben och på söndag kväll höll vi våran egna kurs för Ghu. Fullt upp men underbart!


Vår "lägerplats" under dessa dagar.

Detta var då lydnadshelg klass 1-2. Jag fokuserade mest på momenten i tvåan. Rutan, Fjärren, apporten och hoppet. Sen så tänade vi också mycket kontakt och position. Pelle har utvecklats otroligt mycket de senaste veckorna. Då var han lättstörd och hade svårt med mattefokus när det fanns andra hundar i närheten. Under helgen gick vi omkring på plan och tränade utan koppel trots hundar runt omkring, en inkallning från ena hållet och agilityträning på andra. Det är en en himla skön känsla att veta att det faktiskt går, ävens fast det säkert kommer komma bakslag så är det fullt möjligt. Det var också himla skönt att träna när man inte behövde hålla full koll på vad resten av hundarna på plan sysslade med utan kunde fokusera på sig själ voch sin hund utan att vara orolig att han sticker.



Det var ett väldigt bra upplägg under dagarna, två träningspass varvat med teori och allmänt hundsnack. Vi fick mycket individuell hjälp med och vi fick med oss massa bra tips och ideer att träan på hemma. Vi planerade också in en träningstävling om ett par veckor. På söndagen var Pelle väldigt trött så vi fokuserade på kontakt och position. Vi la en platsliggning per träningspass vilket blir 4 platsliggningar. Pelle låg bra på allihopa. Jag stod inte 30 meter bort och det var inte 3 minuter men det var ändå samma situation och jag tror att det är just mängdträning han behöver för att lugna ner sig lite. Väldigt nöjd med det. Hade med mig kameran båda dagarna men glömde simkortet i datorn på söndagen... Men lit ebilder blevd det iallafall!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0