Rallylydnadsträning och hundlek

Igår var som sagt en lång och härlig dag. Jag och Pelle mötte upp Tilda hemma hos henne och vi tog med oss Maja och Kajsa på en promenad. Tanken från början var att vi bara skulle promenera men det är svårt för oss att låta bli att träna så det blev en liten promenad och ganska mycket träning. Eftersom vi ska tävla i rallylydnad om en vecka så tränade vi på just det. Vi lärde oss skyltarna och försökte placera ut dem i en bana. Vi har inga lapphållare än så det var lite svårt då det fortfarande blåste lite men till slut gick et hyfsat bra iallafall. Solen sken på oss hela dagen så vädret kan vi verkligen inte klaga på. Banan gick bra, det är ju linförighet genom hela ävlinge och det kan ju båda våra hudar bra. Extra bra om man får peppa och uppmuntra dem under tiden vilet man får under rallytävlingar. Om bara vi kan lära oss skyltarna och inte tappar bort oss på banan kommer nog detta gå bra tror jag.






EFter rallyträningen tog vi en liten paus och pratade om vilka mål vi skulle ha under 2012, de kommer komma upp snart här på bloggen!



Sedan tränade vi lite till på lydnaden inom både lydnaden och brukset. Det gick också bra skulle jag nog säga, Pelle börjar lära sig momentet före och vi tränade ocksåen hel del på stadga i ligget. Pelle låg ner och jag rivstartade framför/bakom/bredvid honom. Några gånger reste han sig men i slutet greppade han de ti låg kvar bra. Sedan var det dags att gå hem men vi hade npg blivit så snälla av solen så vi släppte alla hundarna lösa på planen så de fick leka. Pelle och Kajsa gillar verkligen att leka tillsammans, för pelle gillar ju jaktlekar och kajsa som är ne vinthund har inga som helst problem med det ;) Kajsa har varit lite för liten men nu börjar hon bli såpass stor att hon kan hänge med i pelles tempo, snart lär hon springa ifrån honom..



Det var roligt att ta bilder igår för ljuset var såpass bra att lekbilderna blev hyffsat skarpa och fina!:)



Sedan åkte vi in till stan och shoppade lite, sedan hem igen och ut med hundarna. Sen gick vi hem till mig med alla hundarna och drack te och försökte kolla på film. DEt gick inte så bra så vi spelade fia emd knuff istället ;)  Gott nytt år än en gång!


Härlig dag och gott nytt år!

Idag har vi haft en låång och härlig dag. Vi har promenerat, tränat och lekt med hundarna. Tagit massa bilder, varit ut epå stan och shoppat lite samt delat ut en aning försenade julklappar. Klockan är aldelles för mycket nu och jag borde sova med tanke på att det är nyårsafton imorgon så jag hinner inte skriva mer detaljerat nu. Bilder och en mer utförlig beskrivning av dagen kommer antagligen efter nyårsafton.

 

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER ALLA! ♥ Hoppas alla era hundar klarar smällarna bra. Pelle har inte reagerat på skott nån gång men vi kommer ändå ladda honom med ett stort märgben, bomull i öronen samt DAP-spray på hans filt under tolvslaget för att skydda honom så gott det går.

Japp, vädret är knasigt!

Vädret här i Göteborg är helsnurrigt just nu. Det blåser storm och båda broarna är avstängda (stackars Tilda och Maja som är fast på fel sida...). Imorse när jag vaknade hade vår studsmatta flugit över halva trädgården och såg ut sähär. Stackars studsmatta... hoppas det inte kommer in blåst under den så den flyger iväg och skadar någon...

 

Vi trotsade vädret och gick ut på en liten promenad och vad är det som möter oss på vår tomt om inte en fullt utslagen gul ros. Ni får ursäkta den dåliga kvalitetetn men den livs levande rosen ville inte vara stilla ute i stormen.



Japp, vädret är knasigt!

Välkomna tillbaka!

Vad roligt det är att se att så måga har hittat tillbaka hit efter vår lilla bloggpaus. Jag gjorde i ordning en ny header också, vad tycker ni om den?  Idag tänkte matte åka ut på stan och göra av med lite pengar på mellandagsrean så Pelle får en hel mysdag med Farmor här hemma som mer än gärna skämmer bort honom.


MyDog

Den 5-8 januari är det MyDog på Svenska Mässan här i Göteborg. Vi kommer såklart att vara där all adagarna. Från 9 till 6 om jag känner oss rätt. Tilda ska ställa ut Maja och både Pelle och Maja ska debutera i rallylydnadstävlingen.



Rallylydnaden var inget som vi hade planerat att anmäla oss till men eftersom jag gärna vill få med Pelle in en dag och inte orkar eller vill lägga den tid och de pengar som krävs om han ska ha de godkända frisyrerna. För att få in honom utan att ställa ut fanns då bara ett alternativ kvar, att tävla i rallylydnad. Vi tänkte som så att båda hundarna kan linförighet. Man får prata och locka så mycket man vill med hunden och de går hela tiden i koppel så hur hemskt kan det bli? Men vi har fortfarande knappt sett skyltarna, och absolut inte tränat någonting. Det kanske är dags att börja med det snart.. ;) Tilda och Maja tävlar på lördag och Jaa och Pelle tävlar på söndag.

Eventuellt komemr vi också stå i Göteborgs Hundungdoms monter och informera om klubben, isåfall följer nog Pelle med någon mer dag, jag tror han skulle trivas som monterhund. Hur det än blir är jag säker på att dessa dagar kommer att vara helt underbara. Massa hundar, massa hundprylar, massahärliga hundmänniskor man ahr lärt känna under året och med säkerhet en hel del fina bilder efteråt. Vi ser fram emot MyDog!


Julhelgen

okej. Summering av julhelgen nu då. Den 22 träffades jag och Tilda för julkappsgörning, vi bakade bröd, hundgodis och senap. Reultatet blev lyckat och hundarna var också nöjda för de fick röja i skogen innan.

"Ska vi busa eller?"



Julafton firade vi här hemma, hela släkten kom och vi var 11 personer plus Pelle. Pelle skötte sig bra och var lugn och sansad. När han fick sin julklapp var dagen på topp för honom och han försvann i några timmar och gnagde lyckligt på sitt ben.
"Man blir trött av att klä julgranen"


På juldagsförmiddagen träffades vi och gick en promenad med hundarna, vi gick förbi ett tomt dagis som för tillfället blev hundrastgård.


"Ska man bli tjänstehund så måste man träna!"

På kvällen åkte jag och vår familj inklusive Pelle upp til våra kusiner för att fira ännu en jul där. VI var 16 pers, 2 små barn och 2 hundar. Jag var lie orolig innan att Pelle skulle stressa upp sig och springa omkring överallt, men han överträffade sig själv och var super super duktig! Den andra hunden, Tuff, en parson russel terrier och Pelle nosade på varandr aoch sedan brydde de sig inte om varandra något mer alls under hela kvällen. De små barnen tyckte att Pelle var lite läskig men han kunjde ändå gå omkring hur han ville för såfort jag nämde hans namn kom han till mig.

Han Lyckades charma alla igår, även de som är allergiska och inte har umgåtts så mycket emd hundar innan. HAn är en riktigt social hund som kom och satte sig hos alla för att bli kliad och klappad. Medan vi åt låg han uner bordet och gick ibland bort till Tuffs bädd och snodde lite ben, efter det tredje fick det vara slut och han får skylla sig själv idag. Stackarn ;)
Tuff valde ut den säkraste matkällan

Efter middagen gick några av oss ut för att bada i den stora badtunnan som fanns. Jag och Pelle hängde såklart med men vi föredrar att träna i regnet! Vi hittade en av Tuffs bollar och tränade mycket linförighet. Vi kör nu på korta sträckor och jätterolig belöning och det funkade super igår.



Nu blev det ett väldigt långt inlägg med många bilder, hoppas ni orkade ända ner. Kameran hänger nu med i väskan på heltid så en hel del bilder kommer att tas och därmed fler inlägg.
Kram

Musikhjälpen

Insamlingskamanjen Musikhjälpen hölls förra veckan och årets tema var att samla in pengar till flickors rätt till skolgång. Hundsporten startade en egen insamling och lyckades samla in 25 000 till musikhjälpen på bara två dagar! Det känns helt underbart fantastiskt! Någon skrev att det var härligt att se så måga hundmänniskor som tränar med helt olika sprter och metoder gå ihop ch samarebeta för något så viktigt, och jag måste hålla med! Totalt fick musikhjälpen in 18 104 362 kronor!
Jag var med och skänkte en liten slant och jag vann faktiskt en av alla de fina priserna olika sponsorer lottar ut. Priset är hemligt fram till efter Jul, men det var ett riktigt fint pris och det kommer absolut komma till användning inom de närmaste veckorna. Lite mystiskt sådär, hehe ;)

tillhund.blogg.se



Webbaffären Tillhund har en blogg där de varje dag lottar ut en vara från deras sortiment. Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar. Jag har lämnat kommentarer varje dag och jag vann faktiskt! Och det är riktigt fina priser de lottar ut, jag vann ett klarblått nylonkoppel, 180 cm. Jag fick det på posten igår och de tär helt underbart. Verkligen jätteskönt att hålla i jämförelse med mina gamla halvdana läderkoppel som inte blir särskilt mysiga när det regnar ute. Tack snälla Tillhund!


dåliga på att blogga...

Hej alla! Förlåt att vi har varit så himla dåliga på att blogga den senaste tiden. Det har varit mycket i skolorna och vi har inte hunnit ta så mycke tkort som vi brukar, de tär tråkigt att blogga utan bilder så bloggen har helt enkelt inte varit prio ett de senate veckorna. Om vi ska summera lite vad som har hänt så. jag tar lite gala bilder så får ni något att kolla på iallafall :)


Den 4 december la vi ett litet spår med Maja och Pelle. Pelle var väldigt ivrig på spåret vilket gjorde att han villade bort sig i början. Annars skötte han sig bra och Maja gik så gott som perfekt. På eftermidagen hämtade Tina upp oss och vi körde upp till Alingsås för att träna. Där fanns nämligen det ridhus där jag och Pelle tävlade i en vecka senare. Vi hade bokat öppen träning men de tvar bara vi tre som dök upp så det blev en riktig lyxträning. Vi körde igenom alla momenten i ettan, la en lyckad platsliggning, körde en budföring och jag lärde också Pelle kommandot Före. Vi hade tå timmar till vårt förfogande och det blev riktigt bra träning rakt igenom, Tina kom som vanligt med många nyttiga förslag och idéer till vår träning.


Sedan en vecka senare åkte vi upp till Alingsås igen, bara ja goch Pelle denna gången eftersom Tilda hade råkat anmäla sig till tävlingen på Kallebäck. Det var alltså första gången vi tävlade utan varandras sällskap. Det var också första gången Pelle tävlade inomhus men det kändes ganska bra eftersom han inte hade besvärats av det veckan innan. Det blev ganska mycket vänta i bilen för Pelle eftersom det inte fanns plats för hundarna inne i ridhuset och för att de började med klass 2. Sedan var det vår tur och vi började med en platsliggning. Pelle låg som hund nummer fem av sex hundar. I jämförelse med tidigare platsliggningqar låg han lugnt och såg inte särskilt oroad ut. Sedan var det en tollare som reste sig och gick omkring lite och det gjorde att Pelle satte sig upp. Resten av tiden satt han dock kvar så vi fick en femma. Tandvisningen var han super på så det blev en tia.

Vi körde på så gott vi kunde med alla moment efter platsen och det gick relativt bra med allihopa, linförigheten måste vi däremot öva mycket mer på. I dagsläget tröttnar han och tycker det är tråkigt. Eftersom det är ett moment som upprepas i varje klass så är det väldigt fördelsktigt om man har ett fungerande fritt följ. När vi var klara hoppades jag lite på att det skulle gå vägen. Men icke, 158 poäng slutade det på. 2 påäng från vårat LP Surt, men det betyder att vi måste öva mer. Egentligen spelar det ju ingen roll om vi går vidare om han ändå inte kan platsliggning och linförighet.
 


Jag har blivit erbjuden en plats på kungsbackas tävling nu den 26 december men jag är inte säker på att jag verkligen ska ta den. å ena sidan hade det varit galet skönt att få vårat Lp och kunna släppa lite för att sedan ta upp tvåan till våren. Men å andra sidan känns det dum att vi bara tävlar och tävlar utan att komma  vidare, vi kanske nöter fel saker? kanske ska jag ta en paus med tävladet och bara köra mssa roliga träningar nu, kanske gå en motiverande kurs för att sedan komma tillbaka med nya krafter efter jul, nyår och kanske till och med efter eller i slutet av våren och då komma med full fart, snabbt ta vårat LP och sedan köra på med en gång med tvåans tävlingar? Jag vet inte hur jag kommer göra, men ja lär få bestämma mig snart.

Nu har v jullov så vi ska försöka att inte glömma bort bloggen. Vi kommer säkerligen också hitta på massa roliga utflykter med hundarna så glöm inte bort att gå in här oh kolla lite då och då!
 

Så himla mysig video! älskar den!


RSS 2.0