Rallylydnadsträning och hundlek

Igår var som sagt en lång och härlig dag. Jag och Pelle mötte upp Tilda hemma hos henne och vi tog med oss Maja och Kajsa på en promenad. Tanken från början var att vi bara skulle promenera men det är svårt för oss att låta bli att träna så det blev en liten promenad och ganska mycket träning. Eftersom vi ska tävla i rallylydnad om en vecka så tränade vi på just det. Vi lärde oss skyltarna och försökte placera ut dem i en bana. Vi har inga lapphållare än så det var lite svårt då det fortfarande blåste lite men till slut gick et hyfsat bra iallafall. Solen sken på oss hela dagen så vädret kan vi verkligen inte klaga på. Banan gick bra, det är ju linförighet genom hela ävlinge och det kan ju båda våra hudar bra. Extra bra om man får peppa och uppmuntra dem under tiden vilet man får under rallytävlingar. Om bara vi kan lära oss skyltarna och inte tappar bort oss på banan kommer nog detta gå bra tror jag.






EFter rallyträningen tog vi en liten paus och pratade om vilka mål vi skulle ha under 2012, de kommer komma upp snart här på bloggen!



Sedan tränade vi lite till på lydnaden inom både lydnaden och brukset. Det gick också bra skulle jag nog säga, Pelle börjar lära sig momentet före och vi tränade ocksåen hel del på stadga i ligget. Pelle låg ner och jag rivstartade framför/bakom/bredvid honom. Några gånger reste han sig men i slutet greppade han de ti låg kvar bra. Sedan var det dags att gå hem men vi hade npg blivit så snälla av solen så vi släppte alla hundarna lösa på planen så de fick leka. Pelle och Kajsa gillar verkligen att leka tillsammans, för pelle gillar ju jaktlekar och kajsa som är ne vinthund har inga som helst problem med det ;) Kajsa har varit lite för liten men nu börjar hon bli såpass stor att hon kan hänge med i pelles tempo, snart lär hon springa ifrån honom..



Det var roligt att ta bilder igår för ljuset var såpass bra att lekbilderna blev hyffsat skarpa och fina!:)



Sedan åkte vi in till stan och shoppade lite, sedan hem igen och ut med hundarna. Sen gick vi hem till mig med alla hundarna och drack te och försökte kolla på film. DEt gick inte så bra så vi spelade fia emd knuff istället ;)  Gott nytt år än en gång!


Kommentarer
Postat av: P.S Hundar

Skoj med träning!

Så svag för Borzoier :)

2012-01-01 @ 16:17:16
URL: http://pshundar.se
Postat av: Ebba

Vilka fina bilder! :) Vems är Borzoiern? :)

2012-01-03 @ 13:43:34
URL: http://ebbamolly.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0