tävling x2

I helgen var det dubbeltävlingar. På lördagen i ösregn i Partille och på söndagen i Bollebygd. Poängmässigt gick det inget vidare men det gav oss mycket bra erfarenhet och kunskap. Det är tydligt att Lyra är ung och att det är mycket som pågår i hennes huvud. Jag måste även jobba med hur jag ska värma henne och jobba med henne på plan för att få det så likt träning som möljigt. Hon blir ju inte trött så varför ska jag inte våga gå fritt följ med henne innan till exempel? 
 
I Partille var det som sagt konstant ösregn. Väldigt obehagligt väder helt enkelt. Vi började med platsen och trots att alla andra hundar reste sig så låg min Lyrapyra kvar, så duktig tjej! Det är jag riktigt glad över. Sen när vi körde resten av programmet hade jag inte med mig henne alls, inte för fem öre och jag ut från planen något besviken. Tråkigt. Men jag skakade av mig det rätt snabbt, jag måste intala mig att hon är ung och att vi är nya på plan. Vi måste få lära känna hur vi fungerar på en tälivngsplan med olika förutsättningar och tävlingen i Partille var det en dag där vi inte fungerade så som vår målbild är. 
 
Dagen efter tävlade vi som sagt i Bollebygd. 7 av 10 ekipage hade strukti sig så det var en tävlign som klarades av rätt snabbt. Även här fungerade platsen stabilt. Vi gick sedan in som tredje ekipage på plan och jag hade en helt annan uppvärmning idag. Jag hade kört flera långa fria följ med henne och meddelat att man inte ska nosa på plan. Och det var en helt annan hund jag gick in med på plan! Hon tyckte det var roligt och hon ville vara med mig. Hon leverererade ett fint fritt följ men sen fick hon tyvärr syn på bästa kompisen Kasper vid sidan om. Och då var det ju roligare att stick till honom. Verkligen inte likt Lyra men alla ska ju hända på tävling! Efter detta så var hon definitivt mer splitrtad men det var ändå en bättre känsla än i Partille. Och jag fick många kommentarer från domare och publik efteråt att hon var härlig med underbar energi och hade chanser att bli så bra när hon fick mogna lite och samla ihop sig. Vilket såklart är sant! 
 
Så nu efter helgen så ser vi tillbaka med en bra känsla! Nu är det paus på tävlandet ett tag och vi ska framförallt bara träna för att vi tycker det är roligt, utan att behöva "panikreparera" något för att tävling närmar sig.
 
Partille överst och Bollebygd nederst
 

Tävling i Kungälv

Idag var det tävling i Kungälv. Vi var där med både Lena&Kasper och Anna&Java, så kul att vara ett helt gäng på tävling! Jag har verkligen inte hunnit/kunnat/orkar träna något alls sedan förra tävlingen då det först var tentaplugg och sedan sjukdom. Så jag sa innan att jag inte förväntade mig någotning från dagen, därför var jag inte heller nervös vilket var himla skönt! 
 
Jag körde samma uppvärmning som förra gången, dvs att hon alltid fick vara med på allting för att ta in miljön och inte behöva gasa upp sig så mycket. Men det var en lång dag och tjejen kanske blev lite väl trött. Vi lottade iallafall nummer 6 och platsen gick först. Alla tre tollarna fick ligga bredvid varandra, vilket gjorde att det blev precis som på träning. Hunden bredvid Kasper gick upp och muckade gräl med båda Kasper och hunden på andra sidan, tråkigt. Men de bröt snabbt och vi fick lägga om. Och även det gick bra. Så skönt! 
 
Sen föt det på snabbt och det var ganska snart dags för oss. Vi gick in och hon började med ett väldigt fin FF. Sedan tappade hon mer och mer tyvärr och blev luftig och nosig. Läggande toch ställandet nollade vi, vilket inte var helt förvånande då jag har märkt att hon aldrig gör skiftena när jag blir kommenderad (däremot klockrent annars). Så det får vi jobba vidare på att klura ut om jag gör något annorlunda. Inkallningen slrvade hon lite med och apporten och hoppet gjorde hon fint förutom att hon hoppade hoppet en gång för mycket haha. 
 
Så utifrån förutsättningarna är jag ändå nöjd och glad över vår prestation. Det hela litade med 131 poäng och ett tredjepris, med två nollar och annars jättefina betyg. :) Jag måste fortfarande jobba med att hitta vilken uppvärmning hon mår bäst av, så att hon klarar att ha så hög fokus, pepp och koncentration som möjligt utan att det slår över. Jag ser redan tendenser till att hon är lite övertaggad då hon ibland i social belöning kan ta tag i min jacka eller kampa med kopplet eller liknande. Vilket jag inte tycker är ett okej beteende om inte jag tillåter det. (exempel mitt under tävlingen). Så denna veckans fokus blir dels att jobba med lägganden och ställanden lite mer tävlingslikt och med kommendering när jag får möjlighet. Samt att försöka jobba mer med mina sociala belöningar och få rätt nivå där. 
 
 
 

snabb överblick

Sedan förra tävlingen har det inte hänt mycket hos oss. Först hade jag tentavecka och hundarna fick mest vara passiva. Sen äntligen när den var klar och jag hade massa roliga hundplaner så går jag och blir dunderförkyld. Så det blev sängläge över helgen och även igår. Idag är jag bättre men känner mig fortfarnde trött och hängig. Men Har iallafall kommit ut så hundarna har fått rusa av sig och fått några sök. 
 
De har verkligen varit änglar under den här perioden. Trots minimal aktivering har de mestadels bara legat och sovit inne <3 Men nu längtar jag till att få köra slut på dom båda! Tävling på söndag så det är hög tid att börja träna lite nu. 
 
 

platsläggning challenge 61-67

 

RSS 2.0