Kvällsträning

Efter att ha skrivit klart mitt religionsarbete kl 10 belönade vi oss med att gå ut i trädgården och träna. I brist på annat gott fick pelle några bitar ev en entrecote vi åt för några dagar sen. Han klagade inte alls! Vi körde igenom lite alla möjliga moment, det gottoga godiset jorde honom supertaggad. Supersnabt läggande under gång, bra fjärr, apporetringen funkade jätebra. Linförigheten var väl sådär, han var taggad men inte var det snyggt...! Inkallningarna var också underbara då han sprnag med full fart och vände i luften utan att vare sig stöta i mig eller hamna flera meter bakom.

Vi avslutade med att gå ut på gatan där jag först körde några längre inmkallningar vilka även dem funkade. Sedan var det rutan som gällde. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, hn fokuserar lite fö rmycket på högra framkonan. Ibland tror han att ne boll komme ratt komma och springer rakt igenom och ibland stannar han precis innan. Men melllan alla dessa halvkassa försök så gör han ibland helt underbara och perfekta skick. Hmm ,jag får ta och planera lite bättre kanske...


ToR skolan X3

Skoldagen idag såg ut som följer: åka till skolan, göra matte nationella i 20 min, åka hem, hämta Pelle, åka till skolan med Pelle, ta en promenad längs kajen, köpa och äta sushi på bryggan, åka hem, lämna Pelle, åka till skolan, göra spanska nationella i en timma, åkte hem.

Phu! ToR till skolan 3 gånger, har åkt buss i ett par timmar idag men vad gör man inte för att få umgås med på den låånga håltimmen! Han skötte sig mycket duktigt både på bussen och under lunchen!


Onsdagsträning på GMBK!

Åkte upp till klubben för att träna på "riktigt" innan nästa onsdag då det faktiskt är tävling för vår del. Debut i tvåan... Min främsta anledning var att få lägga en plats men den råkade jag ju såklart missa, haha... Men han har ju klarat platsliggningarna under hela denna terminen och har ett mycket bättre attityd till dem så antagligen kommer det att gå bra ändå :)

Istället umgicks vi en hel del med härliga hundmänniskor. Ett helt gäng från lydnadshelgen var på plats och det var trevligt att träffa så många samtidigt igen, trevligt trevligt!

Idag tränade vi Fritt Följ, apportering och Fjärr. FF gick faktiskt riktigt bra, de första sträckorna gick jag för långt och Pelle tappade kontakt och fokus på mig vilket ledde till konflikt. Jag bytte taktik och körde på kortare sträckor (i början bara raksträckor) med hög belöniongsfrekvans och jäklar vilken kontakt och glädje han hade! Underbart! I slutet la jag tilll flera svängar och längre sträckor och även det hängde han med på :) Drömmen är väl att få det fria följet till ett favoritmoment för oss båda två men det är ju sååå svårt!

Apporteringen har gått kasst de senaste dagarna men igår på kursen lyckades vi få upp värdet på apporten och Pelle tyckte det var roligt igen. Idag gick det bra, han tog upp en och kom till mig. Frågan är hur det går på tävling om en vecka... tur att det har låg koeffecient...

Fjärren gick som vanligt också bra! Introducerade ställandet med lite mer krav, bakbenen ska vara fastlåsta! Han klarade det jättebra, men körde bara mellan ligg och stå. Sitt-ligg gick också det bra, eventuella problem är inte att han flyttar på sig i bytena utan isåfall att han är för långsam...

Överlag är jag nöjd medkvällen! Härlig Pelle-attityd, bra träning, underbart sällskap!
allt på topp tills knotten kom och jagade iväg oss! :)


Badpelle

Idag var det träning på nya varvet som sto dpå schemat. Vi fokuserade mest på apporten som verkligen int evill samarbete med oss nu... Det blev också lite Fjärr och FF. Ett helt ok träningspass men pelle var lite loj och slö tyckte jag. På vägen hem hittade jag en strand och när jag släppte loss Pelle blev han såå glad! Ett tvättäkta pudelfnatt visade han upp, runt runt runt och fram och tillbaka på stranden. Jag kunde inte göra något annat än att skratta...haha!

Sedan hittade vi lite pinnar som vi lekte med. Jag kastade i vattnet och Pelle hämtade. Jag har alltid sagt att Pell eint egilla ratt bada men idag motbevisade han mig verkligen! ut och in från stranden, helt överlycklig!  I slutet kom pinnen till och med så långt ut att han var tvungen att simma, men det skrämde inte honom. Ska bli kul att bada mer med honom i sommar! :)



På vägen hem gick vi förbi fotbollsplanen och jag har väldigt svårt att låta bli att träna om vio går förbi en tom fotbollsplan. Det blev rutan och apportering! Apporteringen gick helt ok med tanke på hur dåligt det har gått de senaste dagarna. Rutan gick också jättebra! Jag växlade lite mellan att kasta bollen över honom och låta honom hitta själv. Vet dock int evad som är bäst men relativt bra  gick det ända! Jag är nöjd! :)

6e placering årets lydnadsungdom 2011!

haha, åh vad roliga saker som kan hända när man söker på sitt eget nam på google... ;) Jag fick nämligen fram en lista över Sveriges hundungdomar på Shu.se och jag och Pelle var med på den!!! Vi kom på 6e plats! :)


Alltså kom vi på en 6e placering över Sveriges lydnadsungdomar år 2011. Wohoo! :) Vad glad man kan bli över en sån liten sak, så himla roligt!! Jag har ju ganska mycket lägre poäng än de över mig men det beror främst på att jag bara hade två tävlingsresultat att skicka in, alla andra hade 3 resultat och alltså automatiskt 170- 190 poäng över mig :) Jag kommer ihåg att jag skickade in runt jul men eftersom jag bara hade 2 resultat och jag inte hörde något antog jag att det inte hade hänt något, kul att jag fick reda på det nu iallafall!

Kommer gå runt i extas de närmaste timmarna nu, kanske till och med orkar göra klart historiearbetet!

LP1 Pelle!!

Nu har Pelle på riktigt fått sin första titel, LP1. Det tar ju ett tag innan resultaten kommer in men nu är han officiellt en LP1 hund :) Jag beställde även ett diplom för jag tyckte vi förtjänade det, hehe.. Nu ska jag hitt aen ram så jag kan sätta upp det på väggen!

1

spår

Nu är vi hemma igen efter en lite spårutflykt till ängen som ligger ca 50 meter från huset. Pelle har verkligen tappat jättemycket i sitt spårande om man ser till vad han kunde för ett par månader sedan. Så nu har vi gått tillbaka till ruta ett, nästan. Vi gick ut innan middagen och jag la spåret med kraftig synretning, något som har visat sig fungera väldigt bra på Pelle, leksaken drog jag på marken bakom mig. Sedan gick vi hem och körde spåret när det hade fått ligga till sig i ungefär en timma. Då hinner doften lägga sig ner och han tvingas arbeta med nosen nere i backen för att kunna komma någonstans.
Planen var att lägga ett relativt långt spår så att han skulle få en chans att komma in i spårningen. Jag tänkte även lägga det helt rakt, men det gick inte så bra. Mitt i spåret tittar jag upp och upptäcker ett helt fält av brännnässlor, jag som gick i shorts var inte jättesugen på att gå igenom så jag gjorde en vinkel och gick en bit till innan jag la ner leksaken. Totalt blev spåret ca 75 meter
Första raksträckan (50m)var Pelle väldigt väldigt duktig. Han arbetade med nosen i marken och gick precis rätt hela tiden. Han gick väldigt snabbt så jag fick dämpa honom lite men han lyckades hålla kvar fokus på spåret och fullfölja. Sedan kom vi fram till vinkeln och där blev det svårt. Han tappade bort sig och visste inet riktigt vad han skulle göra, han gav upp lite. Efter lite peppning från min sida fick jag honom att sätta på nosen igen och han hittade spåret. Härifrån var det inte lika snyggt, svajigt och virrigt och han missade spårkärnan vilket ledde till att tappade bort sig ännu mer... suck. Den sista biten lyckades han dock hitta tillbaka och gick riktigt snyggt fram till leksaken.
+ Han tog upp spåret jättebra och gick första raksträckan näst intill perfekt.
+ Han klarade en lång liggtid
+ han lyckades ta upp spåret bra igen efter mycket virrande och gjorde ett bra avslut
- han tappade bort sig totalt vid vinkeln (det bästa hade varit om jag hade struntat i vinkeln och lagt leksaken lite tidigare än vad jag hade tänkt från början, men det är lätt att vara efterklok..)
- efter vinkeln lyckades han inte komma in i spåret igen utan hjälp från mig
- han hade inte riktigt något driv att fånga upp spåret igen utan gav snarare upp (dock satte han ner näsan igen så fort jag sa till honom att spåra )
Överlag är jag ändå väldigt nöjd med hans insats. Jag fokuserar på att han faktiskt klarade första sträckan perfekt och hoppas att hans spårhjärna är på väg att vakna igen. Jag ska försöka att bara lägga raka spår ett tag framöver så att han verkligen förstår vad han ska göra och kan få gå ett spår utan att fastna.
När vi har fått ordning på våra bilder från helgen kommer även en uppsummering av den, håll ut! Om vi orkar ska vi ta en sväng till fotbollsplanen senare idag och försöka få till ett lydnadspass när den värsta värmen har lagt sig.

Sommarvärme

Oj vad varmt det är nu, nästan för varmt. Det märks på Pelle då han snabb t blir varm och flåsig. Men förhoppningsvis blir han lite mer uthållig om vi kämpar på med korta och bra träningspass. Snart är skolan slut men nu måste jag bara orka kämpa på de sida dagarna innan jag tar ledigt!


Rutan!

Hade sovmorgon imorse så passade på att gå ut och träna i det fina vädret. Jag testade en ny variant av inlärning på rutan dvs att han ska springa tills jag säger stanna och det är då mitt ansvar att säga till honom så han hinner stanna och komma rätt i rutan. Nu körde vi några gånger och han fick mycket bättre framåtdriv, inget nos i rutan och vi kunde skicka från större avstånd. Det kändes väldigt bra imorse, jag tror att jag kommer blanda lite för att se vad som passar honom bäst. Här är ett klipp från imorse, själv tycker jag att han gör det superbra, han är lite långsam men det är varmt och detta var ett av de sista skicken så han har fått springa rejält innan.

Ny kommet

Nu har jag varit nere i källaren och sågat apportbockar. Nu efter ett tag vet man ju att det går åt! ;)

12 st blev det, så nu ska det spårar massor! :)



kurs

Ännu en träningsdag i regnet. Idag var det lydnadskurs på klubben som stod på schemat. Vi tränade lite tävlingsmässigt med stationer med flera moment åt gången och inget godis eller leksak mellan. Första stationen gick det superbra, andra halvbra och den tredje gick kasst (förutom att han faktiskt gjorde apporteringen skitsnyggt vilket han inte brukar). Jag vet inte om det berodde på att han inte fick någon belöning eller om det var något annat, både han och andar hundar var väldigt nosiga så det kan säkert ha varit lite kombination av båda. Jobbigt at träna med honom så, det är ju verkligen inte hur han brukar vara utan nu var han totalt ofokserad, lyssnade inte över huvud taget och hittade på all amöjliga hyss.

Jag tog en liten paus med honom och gick ut i skofen så han fik springa av sig lite, vi körde ett litet sök och gick sedan ut på plan igen. Nu skulle det gå! Och det gjorde det, fjären fixade han på typ 20 meters avstånd SNABBT, hoppet inga problem, snygg FF mebn sidosteg, back och vändningar på stället. Så vi kunde avsluta bra iallafall vilket kändes otroligt skönt.

Många hundar tycker det är obehagligt när det regnar och är blött men jag uppfattar Pelle som ännu mer taggad på träning och mycket snabbare, haha! Knashund nummer ett!


Jag har fått ett stativ, tror det är jättebra, kommer testas inom en snar frasmtid!

Helt otroligt, vi var och tränade en hel kväll och trots att vi tog bilder blev det inte en enda på hundarna, haha :) Imorgon åker vi iväg på nya äventyr, vi ska till vårat sommarställe på östkusten.
Det lär bli en hel del spår och sök under den lååånga helgen, vi återkommer emd bilder och summering efteråt!

Tack förresten för alla de fina kommentarer jag fick till det förra inlägget, det värmer :)

Nya varvets hundskola

Idag var det öppet hus på nya varvets hundskola. Jag fick med mig ella och en kamera ner så det blev många fina bilder. Jag och Ella varvade at träna Pelle och att ta kort och det är roligt att se hur duktig Pelle är med Ella, nästa gång kanske jag skickar ut henne på tävlingsplan ;)


Idag la jag fokus på fritt följ, många raka sträckor och helt om. Många snurrar blev det, haha! Han var himla duktig, bra fokus trots en del hundar på planen som körde både agility och lite lydnad så hade han en underbar attityd och tyckte allt var roligt. När han började bli trött körde jag fjärren för hela potten så han ska klara det i alla lägen, också det gick bra även fast han inte gör sitt allra snabbaste när jag står långt bort.





I slutet blev vi helt själva på plan och det var svårt att motstå agilityhindren. Jag har ju bestämt att vänta lite med agilityn efterosm han lätt hetsar upp sig så det slår över vilekt jag inte vill bygga på mer än nödvändigt. Men vi körde lugnt och sanasat och det gick bra! En gång blev det för mycket och då gick vi snabbt över till lydnaden igen men efter en liten stund var vi tillbaka, det var ju roligt ju! Första gångerna körde vi slalom + A-hindret och det var på den han slog över en gång. Slalomet är han superduktig och när det funkade gick det super. Andra gången vi körde växlade vi mellan två hopp och ett däck, det blev massa olika variationer och byten och vi körde flera varv innan jag belönade. Här hetsade han inte upp sig över huvud taget trots att vi körde riktigt länge (för att vara oss)så det känns riktigt härligt! Superduktiga Pelle! ♥



När träningen var slut började det en kurs på planen så vi fick gå ut och vänta tills pappa kom och hämtade oss. Först blev det lite foto i regnet, tyckte det blev några riktigt häftiga bilder.


Sedan hade Pelle kvar sin härliga attityd så vi körde två sök i skogen. Första gången körde jag och leksaken fick hänga i en gren ca1,5 meter ovanför marken. Jag trodde faktiskt inte han skulle fixa det men efter att ha letat duktig ett tag hittade han den och eftersom han inte nådde den sprang han till mig och markerade att hanhade hittat den! BÄSTA! Nästa sök fick Ella stå för, nu gömdes leksaken i ett träd och även här var Pelle superduktig! Det är lite häftigt att se för han verkligen hatar att ha på sig täcken, selar, västar och dylikt och så var han även med SBK-täcket. Men nu har han förstått vad den innebär och när han är ivägskickad på söket så söker han jätetbra så att han nästan glömmer bort att han har täcket på sig.



Sedan blev det lite mer foton i ösregnet och solnedgången. Häftigt ljus och mysiga bilder :)


jappi japp

Oj, ja det har varit mycket nu, Jag och Maja har pendlat mellen hemmet i gbg och hemmet i kullavik så dte har inte blivit så mycket bloggande för oss. Men det har hänta ganska mycket, Jag försöker att hålla i gång maja så gott som det går så hon inte ska bli skendrektig. Nu kom vi prisis hem från en ganska lång promenad och innan det pluggade jag, nu måste jag plugga igen... Men allafall så gorde vi lite sök och lite "fot" :)

Hon var duktig och är riktigt rolig nu, en härlig atityd!
Vi ska försöka anmälla oss till en lydnads tävling snart..


Sena är Maja också en riktig lorkorsning hund nu! ;)
Bättre än Kaja tycker jag ;)


Men men så en lite uppdatering var det,
mer kommer ;)


Viltspår

Har varit iväg och handlat mat till Pelle. Med hem följde även lite godis, en kampbock, oxblod och några klövar. Så nu ska vi bli viltspårchampions! :)


snart är det sommar!

Var ute och jobbade i trädgården hela dagen. Pelle var självklart med och växlade mellan att ligga och slappa i sin bur och vara med och hjälpa oss att samla ihop pinnar. Några bilder blev det på honom!

Han har också lärt sig ett nytt trick! Buga! han är så jäkla gullig när han gör det, han älskar det, haha :)

Vrid på huvudet!

Sorry för snea bilder men de kommer direkt från mobilen...
Imorse gick jag Ella och Pelle ut på en liten utflykt, vi gick till fotbollsplanen via skogen där Pelle fick springa lös. Vi hittade en lerpöl och jag kom på den briljanta idén att man kunde träna in snabba lägganden... haha jag är galen ;) De första gångerna gick det bra men sedan verkade Pelle förstå att det faktiskt inte var lite blött utan snarare en halv sjö och att det var blött, kallt och smutsigt. Han brukar inte bry sig om underlaget men nu blev det jobbigt så vi struntade i lägganden och satsade på att han skulle sätta sig istället och det gick helt ok. Haha, stackars Pelle, mina stövlar sjönk ner till vristerna och jag fastnade gång på gång så det var mycket lera...!
söt är han iallafall...!
Vi kom ner till fotbollsplanen men vi strunatde i lydnadsträningen och körde två sök på arbetsplatsen istället. Ella började med att köra med honom och hon gömde pinnen i en stor container som har kommit dit ganska nyligen. Hon släppt epå honom och han letade bra, han markerade att han ville upp i containern så då lyfte jag up honom och så fortsatte han leta i containern där det låg stora cementblock och hindrade vägen. Men inte hindrade det Pelle utan han letad över och under tills han hittade pinnen. Då blev han glad! Himla duktig var han, han har verkligen utvecklats inom söket de senaste veckorna och det är så roligt! bästa Pelle!

spår x3

Under skoldagen gick jag och kramade en pinne som jag sedan la ut i ett spår innan jag åkte hem, jag kunde inte ta med spårapporterna och jag ville göra ett spår på vägen hem för att vinna lite tid så då fick jag göra en egen apport :) Jag la spåret med en mjuk vinkel och apporten i slutet, sedan gick jag hem, väntade en dryg timma och gick sedan ut igen med Pelle. Pelle klarade spåret med vinkeln och apporten men han spårar inte som jag ivll att han ska spåra. Han är väldigt ivrig och arbetar med nosen för högt upp, denna gången var han dock inte lika förvirrad som han har varit innan.

Det har regnat konstant de senaste dagarna så har inga nya bilder, men det kommer, när det blir bättre väder och när jag får mindre kvar att göra i skolan. Jag har 13 skoldagar kvar innan sommarlovet och 10 st inlämningar eller redovisningar... jippi...

Jag var inte helt nöjd med spåret och la därför ett till på plats. Jag använde leksaken och drog den längs med spåret, dock kom det en hund och jag ville därför inte gå för nära den, spåret blev alltså väldigt kort. Jag hade inte helelr tålamodet att låte det ligga utan gick det ganska direkt. förvirring förvirring... Nu var jag ju tvungen att göra ett tredje spår! Tredje gången gillt och man måste ju avsluta med en bra känsla!


Detta spåret använde jag också leksaken som jag drog läng med spåret. Det blev ganska långt, kanske 150 meter in i skogen och på lite olika underlag. Nu ville jag låte det ligga ett tag så medan spåret låg till sig tränade jag lite tricks och godissök. När spåret hade legat i 15-20 minuter selade jag på och släppte på honom på spåret. Detta spåret gick så mycket bättre! Han är fortfarande för snabb enligt mig. Jag tror att han lätt kan missa snäva vinklar eller ställen där spåret är svagare MEN han jobbade med nosen i marken hela spåret och det är vad jag fokuserar på nu. Himla glad över att han sänkte huvudet och jobbade bra på det sista spåret. Yes!


Såg förresten att nästa appelltävling inte är förrän i augusti... Och den är på Orust BK...

Kurs

Igår var vi på kurs på klubben. Fokus blev på stadga, fritt följ, rutan och apportering. Pelle var duktig och underbar att träna med!


Uthållighet

Har fokuserat på lite längre fria följ nu de senaste dagarna och int ebara ta några steg varje gång. Nu går det riktigt bra, han hänger med, har bra kontakt och position. Har även börjat testa stegförflyttningar åt alla möjliga håll samt vändningar på stället och det går riktigt bra!


Om man har en riktigt bra belöning då såklart! :)


Nya ramar

Idag har jag skrivit ut lite foton och satt upp fyra nya ramar i mitt rum, blev väldigt nöjd med resultatet! Annars har vi varit ute mycket i trädgården och jobbat, Pelle har lekt med vattenslangen och vandrat runt lite som han vill. Just nu får han vara i lina eftersom jag inte har full koll på honom men vi är i full fart med att bygga ett staket och då får han springa omkring hur mycket han vill själv :)


Spår och sök

Här är lite bilder från i fredags. Vi samlades vid fotbollsplanen där det finns både lite skog och en gammal byggarbetsplats. Maja fick ett par sök bland byggmaterialet och Pelle fick ett nybörjarspår i skogen. Båda hundarna var superduktiga och gjorde en fin insats.




Mindre trevlig tävling

Nu är vi nyss hemkomna från Tävling på Orust BK. Idag var det min och Pelles tur att försöka oss på appellklassen. Vi har fokuserat mycket på lydnaden den senaste tiden och det har därför inte blivit så mycket spår och Pelle har lyckats glömma bort vad det är man ska göra. Har tränat mycket de senaste veckorna men hade inte jättehöga förväntningar inför denna tävling utan tyckte mest det skulle vara roligt om vi blev godkända. Men det gick inte så bra med den förhoppningen, hah!


Vi samlades vid en bensinstation på Orust för lottning kl 8 (gäsp...). Jag fick nummer två och vi blev utplacerade på "vår" äng. När domarna var klara med ettan var det bara att sätta igång. Pelle var duktig men efter en stund blev han lite virrig och gjorde lov efter lov för att hitta spåret igen. Vi kom framåt men väldigt långsamt, han hittade apporten och markerade den bra och sedan fortsatte han på det lite virriga spåret. Han fixade vinkeln och sedan hör jag hur domarna står borta vid vägen och visslar och vinkar åt oss. Tydligen var Pelle inte tillräckligt duktig så de bröt oss. Lite tråkigt eftersom han ända var på spåret men han spårade ju inte särskilt snyggt så lite förståelse hade jag nog. Dock blev det väldigt konstig och förvirrat eftersom jag var tvungen att bara bryta Pelle när han jobbade i spåret. Tyckte vi kunde ha fått fortsätta spåret till slut och sedan få nollan.

Eftersom vi nollade spåret var det ju ingern chans för oss att bli varken godkända eller uppflyttade. Jag tänkte om och såg tillfället som en bra träningstävling istället. Därför struntade jag i både budföringen och platsen för att både jag och Pelle skulle få en sån positiv bild av dagen som möjligt.

Lydnaden gick som det gick. Linförigheten var vissa stunder katastrof och vissa helt underbar. Han visste att framförgåendet skulle komma och var på väg ifrån mig vissa stunder. I slutet skärpte han sig och då var det snyggt. 6,5 poäng med många många kommentarer, himla petiga domare...

Framförgåendet var ett av de momenten jag var osäker på men han klarade det verkligen över förväntan! När vi har tränat har vi tränat typ 2-3 meter innan belöning för jag har tyckt det verkar så långt men idag gick vi säkert 6-7 meter med stanna kommado och allt. Han skötte det supersnyggt och jag är så glad över att han klarade det!

Sedan var det läggande under gång men pelle trodde det fortfarande var framförgående det handlade om, haha. Jag fick dock in honom igen och han la sig bra. Sedan hade han tydligen börjat klia sig och sedan ställt sig upp lagom till satt jag vände mig om. Jag la honom ner från min plats innan jag gick tillbaka. Han har alltid lagt sig och aldrig ställt sig upp innan så förmodligen var det bara en engångshändelse.

Inkallningen gjorde han supersnyggt som vanligt. Sedan belönade jag honom lite för mycket så han stressade upp sig och gick upp i varv och började hoppa och skälla. Inte ok över huvud taget... Jag fick honom lugn till apporten där han tog ett frivarv innan han kom tillbaka till mig. Suck, det behöver vi verkligen träna på...

Hoppet kan han och han gjorde det även idag såå snyggt! Inga problem och trots att mycket gick knasigt överlag så är jag faktiskt nöjd över hans insats idag.



Dock kan jag inte säga att arrangemanget var särskilt trevligt över huvud taget och det berodde inte alls på mina mindre höga poäng. Förutom ett "bra" i protokollet för hopppet tror jag inte att jag fick ett enda positivt eller peppande ord idag. Det enda domarna gjorde, och gjorde med besked, var att påpeka för alla, inför alla, vad man var dålig på och vilka stora problem man skulle få i framtiden. Jag till exempel, har tydligen ett dåligt ledarskap eftersom jag låter min hund bita på mig i vardagen och det är något jag verkligen kommer behöva jobba med så det inte urartar ännu mer. Sedan kommer jag kommer inte heller lyckas i varken lydnaden eller spåret eftersom Pelle är för glad och sprallig. Jag har inte heller tränat spår och det är helt idiotiskt av mig att inte träna på saker man ska tävla i, varför anmäler jag mig till en tävling utan att träna på momenten?!

Detta var några av de påståenden jag fick av de två domarna idag. Jag tycker det är fruktansvärt hur man kan stå och bara mala på inför alla ekipage vad man har för fel och brister, enligt dem. Det är klart att jag inte låter Pelle hålla på så i vardagen och  de har ingen aning om hur mycket jag har jobbat för att få bort de problemen. Och självklart har vi tränat, näst intill varje dag har vi spårat, med lätta spår, för att få honom att komma på hur man gör. Men alla kan ha dåliga dagar ibland och idag var det våran tur. Men även de som blev uppflyttade med höga poäng fick bannor, och även de som bröt för att de kände att det inte funkade idag. Något negativt hade de om alla idag och ingenting positivt eller peppande alls!

Bara för att de mal på så mycket om oss så kände jag att jag och Pelle faktiskt var duktiga idag. Trots rekordlåga poäng så var det faktiskt en bra känsla ute på plan och det är vad jag tycker är viktigast. Vi var ett team och lyckades till och med få med två pokaler hem. Inte för att vi förtjänade dem men ändå.  Av 6 ekipage blev 1 uppflyttad och ingen godkänd. 4 stycken fick nollor på spåret. Nästa tävling blir det förhoppningsvis högre poäng men jag och Pelle är glada för den här dagen. Förutom att jag var så arg så  jag knappt kunde stanna kvar inne i klubbstugan, som de betedde sig idag gör man inte och framförallt inte i appelklasseran där det finns många nybörjare och debutanter.

Nej, domare som håller föredrag om hur dålig man är och suckar över en på plan är ingenting jag föredrar på tävling. Orust komer jag inte att åka tillbaka till. Det är en sak som är säker.


Nya byxor

Stadim hade rea på jaktbyxor igår så vi tog en sväng förbi där och passade på att rusta upp lite. Lundhags byxor för 350 kronor känndes som en bra affär. Snygga och bekväma var dem också. Sedan var vi såklart tvungna att testa dem så det blev lite kvällsträning med budföring framförgående och spårning. Pelle har tydligen glömt bort hur man spårar men igår var han riktigt duktig!


Kurs i solen

Igår var vi på kurs. Hundarn avar väldigt duktiga men det märktes på dem att det var varmt igår. Många små pauser fick det bli. Ikväll åker vi till klubben igen, nu är det öppenträning som står på schemat.



Soommar!

Har varit ute hela dagen och njutit av vädret. Nu bär det snart av till klubben för lydnadskurs!


Spår och lydnad

Gick ut med Pelle i eftermiddags och la ett kort spår och tränade lite grann. Spåret var ca 50 meter långt, relativt rakt, med en apport i slutet. Medan det la till sig tränade vi lite rutan och lite apportering, gick superbra, Pelle var duktig om vanligt!

Efter tio minuter en kvart orkade vi inte vänta längre utan gick spåret, han var lite virrig i början men mot slutet hittade han verkligen spåret och spårade med bra driv ända fram till spårapporten som han tog upp och lämnade till mig utan några problem.

När vi precis var på väg att packa ihop och gå hemåt igen kom min syster förbi så då fick vi stanna och träna lite till. Ella fick köra båda läggande och ställande under gång samt appotering med Pelle, och det gick super, de är duktiga båda två! Pelle fick också springa efter bollen innan vi gick så när vi kom var han väldigt utmattad, både fysiskt och psykiskt.



RSS 2.0