Marma 2012

okej om jag ska ta och försöka sammanfatta veckan på marma lite kort... Det har varit full fart från morgon till klädd, vi har gått klädda i uniformer från tidig morgon till kvällen, vi har lärt oss marschera och vi har sovit i tält. Och vi har såklart ögnat oss en hel del åt hundarna!                                                                                      
 
Pelle har sovit i ett hundstall under veckan. Han fick ett eget litet bås där han trivdes rätt så bra. Han kunde koppla av och brydde sig inte särskilt när andra hundar skällde eller så. Det var skönt att kunna lämna honom och veta att han hade det bra. 
 
Vi tränade mycket med olika lektekniker för att hitta hundens motivation, även lek med figurant och sedan figurantpåvisning. En dag körde vi funktionell lydnad där man skulle gå en bana inomhus med lite olika hinder och en dag var det spår på schemat. Pelle skötte sig strålande på alla dessa aktiviteter och nu har vi kommit hem fulla av inspiration!
 
En natt åkte vi ut med terrängbilar och hundar (Pelle tyckte bilen var ltie underlig men satt lugnt och stilla) ut i skogen där en natt i fält väntade. Vi satte upp våra egna knäppetält (liknar vindskydd)  där vi sedan fick sova tillsammans med hundarna. Pelle tyckte det var mysigt att ligga i tältet och ha lite uppsikt, under natten började han dock vakta mig när det pratade eller gick folk utanför. Jag dämpade honom men la ingen större vikt på att "bestraffa" honom då det kändes lite tryckt också. Nej för våran del kommer det absolut bli fler nätter i tält" supermysigt :)
 
Vi fick även en hel del intressanta föreläsningar om allt från foder och sjukvård till hur det är att jobba som soldat i Afghanistan och om hur ett certprov går till. Väldigt lärorikt!
 
Vad jag är väldigt glad över är att han jobbade på så pass bra trots att det var ett antal löptikar med på kursen. Han var rätt så nosig på promenaderna men fram till sista dagen lyckades han samla ihop sig och genomföra sin uppgift ändå. Det hade jag inte trott om honom!
 
Både på vägen upp och ner från Marma var det tåg som gällde. Många olika byten och en hel del väntatid mellan. Pelle förvånade mig och visade sig vara aldelles kolugn under alla resorna. La sig självmant ner nästan med en gång i tåget oavsett om det fanns mycket eller lite plats och oavsett hur stökigt det var. Till och med när 8 stora hanhundar fick dela på en liiten kupé la han sig ner och somnade medan många av de andra skällde ut varandra, älskade knashund ♥       
 
Ett otroligt bra läger, härliga kursdeltagare med fins och duktiga hundar och fantastiska och engagerade instruktörer! Nästa år kommer vi garanterat tillbaka till steg två på Marma!
 
Tog bara med min systers lilla kamera så jag kunde ha med den lite hela tiden, därför är inte kvaliten på bilderna så väldigt bra...                                                   

Kommentarer
Postat av: Hanna

Ser sjukt kul ut :)

Svar: Det var det verkligen! :)
Ebba och Tilda

2012-07-19 @ 10:47:11
URL: http://www.kennelblagul.blogspot.com
Postat av: Erica

Så kul med en uppdatering och så mycket fina bilder du har tagit!

2012-07-21 @ 12:23:59
URL: http://senapshund.se
Postat av: Ebba

Ni verkar ha haft det jättebra! Roligt med läger och ny inspiration! :)

2012-07-29 @ 09:16:58
URL: http://ebbamolly.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0